GRAFIKLI - Cumhurbaskani Erdogan'dan eylül ayinda yogun diplomasi trafigiSerkan Kaya- Cumhurbaskani Erdogan'in 4 Eylül'de Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile görüsmesinde Karadeniz Tahil Koridoru, Rusya-Ukrayna Savasi ile ilgili son gelismeler ve iki ülke iliskileri degerlendirilecek - Erdogan, 9-10 Eylül'de Hindistan'daki G-20 Liderler Zirvesi'ne, 17-21 Eylül'de ise ABD'deki Birlesmis Milletler Genel Kurulu'na katilacak, devlet ve hükümet baskanlariyla çok sayida ikili görüsme yapacak

GRAFIKLI - Cumhurbaskani Erdogan'dan eylül ayinda yogun diplomasi trafigiSerkan Kaya- Cumhurbaskani Erdogan'in 4 Eylül'de Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile görüsmesinde Karadeniz Tahil Koridoru, Rusya-Ukrayna Savasi ile ilgili son gelismeler ve iki ülke iliskileri degerlendirilecek
- Erdogan, 9-10 Eylül'de Hindistan'daki G-20 Liderler Zirvesi'ne, 17-21 Eylül'de ise ABD'deki Birlesmis Milletler Genel Kurulu'na katilacak, devlet ve hükümet baskanlariyla çok sayida ikili görüsme yapacak

ANKARA (AA) - SERKAN KAYA - Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, Rusya ziyaretiyle baslatacagi eylül ayindaki diplomatik temaslarini G-20 Liderler Zirvesi ve Birlesmis Milletler (BM) Genel Kurulu'yla sürdürecek.

Cumhurbaskani Erdogan, eylülde yogun diplomasi trafigi yürütecek.

Cumhurbaskani Erdogan'in eylül ayindaki ilk duragi Rusya olacak. Erdogan, 4 Eylül'de Rusya'nin Soçi kentinde Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin ile bir araya gelecek.

- Soçi görüsmesindeki en önemli gündem maddesi Tahil Koridoru

Erdogan ile Putin'in görüsmesindeki en önemli gündem maddesi 17 Temmuz'da Rusya'nin çekildigi Karadeniz Tahil Koridoru Anlasmasi olacak. Iki lider, anlasmanin yeniden hayata geçirilmesi için atilabilecek adimlarla ilgili görüs alisverisinde bulunacak.

Rusya-Ukrayna Savasi'ndaki son gelismelerin de ele alinacagi görüsmede, basta enerji, ticaret, ekonomi ve turizm olmak üzere iki ülke arasindaki iliskiler de masaya yatirilacak.

- G-20 ve BM zirvelerinde yogun ikili görüsmeler yapilacak

Cumhurbaskani Erdogan, eylülde ayrica iki uluslararasi zirvede Türkiye'yi temsil edecek.

Erdogan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katilmak için 9-10 Eylül'de Hindistan’in baskenti Yeni Delhi'ye gidecek. Cumhurbaskani Erdogan'in, "Tek Dünya, Tek Aile, Tek Gelecek" temasiyla düzenlenen zirvede, küresel ticaretin gelistirilmesine yönelik adimlarla, terörle mücadelede uluslararasi isbirligi ve iklim degisikligi konularinda mesaj vermesi bekleniyor.

Cumhurbaskani Erdogan, 17-21 Eylül'de ABD'nin New York kentinde düzenlenecek BM 78. Genel Kurulu'na katilacak.

ABD ziyareti kapsaminda BM Genel Kurulu'na hitap edecek Erdogan'in genel kuruldaki konusmasinda, basta Rusya-Ukrayna Savasi, Suriye, Filistin ve KKTC'ye iliskin son gelismeler, terörle mücadele, mülteci sorunu, iklim degisikligiyle mücadele konularina yer vermesi öngörülüyor

Cumhurbaskani Erdogan, G-20 Liderler Zirvesi ve BM Genel Kurulu kapsaminda çok sayida devlet ve hükümet baskaniyla ikili görüsme de yapacak.