Futbolda yas gruplari antrenörlerinin yüz yüze egitimleri tamamlandiErcan Çakar

Futbolda yas gruplari antrenörlerinin yüz yüze egitimleri tamamlandiErcan Çakar

ISTANBUL (AA) - Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Futbol Akademileri Projesi'nde yas gruplari antrenörlerinin yüz yüze egitimleri Hasan Dogan Milli Takimlar Kamp ve Egitim Tesisleri'nde düzenlenen son modülle tamamlandi.

TFF'den yapilan açiklamaya göre federasyonun, Double Pass firmasi is birligi ile yürüttügü projenin geride kalan sürecinde toplam 23 Süper Lig ve 1. Lig kulübünün 6-9, 10-12, 13-16, 17-19 yas gruplarinda çalisan 10'ar antrenörü, "Etkili Antrenörlük", "Maç Esnasinda Antrenörlük" ve "Izlenim Yönetimi" gibi konularin bulundugu 11 temel baslikta beser modülde ikiser gün yüz yüze egitime katildi.

Egitim programlari yüz yüze egitimler ile de sinirli kalmayacak. Yas grubu antrenörleri bundan sonra online egitim modülleri alacak. Sonrasinda tüm egitimlerde edindikleri bilgileri ne denli özümsediklerini ve kulüplerine özgü nasil uygulamaya koyacaklarini göstermek için her bir modüle özel portfolyo hazirlayacak. Yüz yüze ve online egitimlere eksiksiz katilim saglayan ve portfolyolarini hazirlayan antrenörler, Double Pass tarafindan yapilacak degerlendirme sonrasinda sertifikalarini almaya hak kazanacak. Yeni dönemde 1. Lig kulüplerinin yas grubu antrenörleri de ayni egitime tabi tutulacak.

TFF Baskani Mehmet Büyükeksi, son modül esnasinda Double Pass yetkilileri Hans Vander Elst ile Ceri Bowley ve TFF adina projenin koordinatörlügünü yürüten Erden Or ile bir toplanti yapti. Baskan Büyükeksi, geride kalan süreç ve bundan sonra atilacak adimlar ile ilgili bilgi aldi.