Eskisehir'de kadinin pencereden düserek ölümüne iliskin yargilamasina devam edildi Emrah Yasar

Eskisehir'de kadinin pencereden düserek ölümüne iliskin yargilamasina devam edildi Emrah Yasar

ESKISEHIR (AA) - Eskisehir'de, geçen yil Zerin Kilinç'in (36) bir apartmanin ikinci katindan düserek ölümüne iliskin tutuklanan sanigin yargilanmasina devam edildi.

Eskisehir 5. Agir Ceza Mahkemesi'nde görülen davanin durusmasinda, tutuklu sanik Yilmaz S. ile maktulün yakinlari ve taraf avukatlari hazir bulundu.

Eskisehir Adalet Sarayi'ndaki Adli Görüsme Odasi'ndan Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla durusmaya katilan Zerin Kilinç'in kizi A.Ç. (13), su ifadeleri kullandi:

"Sanik ile 3 ay boyunca ayni evde birlikte kaldik. Annem, Yilmaz'dan korkuyordu. Annem çok neseliydi, hayati seviyordu. Intihar edebilecek biri degildi. Ben, saniktan annem korktugu için korkuyordum. O evdeyken odamdan çikmiyordum. Sürekli bagirarak konusuyordu. Evin içinde annemle telefonla konusmak zorunda kaliyordum. Korkumdan annemin yanina gidemiyordum. Annemi çok kisitladigini düsünüyorum. Önceden annem benimle çok sik vakit geçirirdi. Sanigin bana karsi olumsuz bir davranisi olmadi. Annem uyusturucu madde, alkol kullanmazdi. O kisi eve geldiginden beri evde alkol siseleri görmeye baslamistim. Sikayetçiyim, ceza almasini istiyorum."

- "Suçum varsa cezami çekmek istiyorum"

Tutuklu sanik Yilmaz S. ise savunmasinda, "13 yasinda bir kiz çocugu, annesini kaybetti sonuçta. Bazi noktalarda yönlendirildigini düsünüyorum. Olayin ivedi bir sekilde aydinlatilmasini istiyorum. Ne kadar kamera kaydi, tanik varsa getirilmesini istiyorum. Suçum varsa cezami çekmek istiyorum." diye konustu.

Durusmanin ardindan gazetecilere açiklama yapan Zerin Kilinç'in avukati Ahmet Seyhan ise yargilamanin ana konusunun kadin cinayeti oldugunu kaydetti.

Kilinç'in düsme açisina dikkati çeken Seyhan, söyle konustu:

"Düsme açisinin nasil oldugunu, en basindan beri söylüyoruz. Bilimsel olarak bunlarin açiklanmasi gerekiyor. Sebebi ise dogrudan itme oldugunu düsündügümüz için ve düsme açisinda bir tutarsizlik oldugu ve sanigin beyaninda çeliskiler oldugu için bizim burada mahkeme tarafindan uzman görüsüne basvurulmasi, uzman mütalaasi sunulmasi için tarafimiza süre verildi. Zaten bir çeliski var. Bizler de bu çeliskiyi kendimiz raporlarla, bilimsel çalismalarla bitirecegiz ve sanigin en agir sekilde, indirimsiz sekilde ceza almasini saglayacagiz. Su an uzman görüsü raporu için Sule Çet davasinda ve birçok davada görev almis uzman görüsünde mütalaasinda bulunmus, doktorlar ve adli tipçilar bu dosyayi inceliyor."

Zerin Kilinç'in annesi Telli Özokçu, babasi Dede Kilinç ve kiz kardesi Aysun Kilinç da sanigin en agir sekilde cezalandirilmasini talep etti.

Yilmaz S'nin tutukluluk halinin devamina karar veren heyet, durusmayi 10 Temmuz'a erteledi.

- Olay

Odunpazari ilçesi Emek Mahallesi'nde, 21 Haziran 2022 aksami bir apartmanin ikinci kat penceresinden düsen, bir çocuk annesi Zerin Kilinç, kaldirildigi Eskisehir Sehir Hastanesinde yasamini yitirmisti.

Kentteki bir giyim magazasinda satis görevlisi olan Kilinç'in ölümüyle ilgili gözaltina alinan erkek arkadasi Yilmaz S, polis merkezinde ifadesi alindiktan sonra serbest birakilmisti. Kadinin ailesinin basvurusu üzerine savcilik tarafindan sorusturma baslatilmis, yeniden gözaltina alinan Yilmaz S, "kasten öldürme" suçlamasiyla tutuklanmisti.

Eskisehir Cumhuriyet Bassavciliginca, Zerin Kilinç'in ölümüne iliskin, tutuklu sanik Yilmaz S. (34) hakkinda hazirlanan iddianame 5'inci Agir Ceza Mahkemesince kabul edilmisti.

Iddianamede, sanik Yilmaz S'nin, "kadina karsi kasten öldürme" suçundan agirlastirilmis müebbet, "kadina karsi tehdit" suçundan ise 2 yila kadar hapisle cezalandirilmasi isteniyor.