DSP Genel Baskani Aksakal, gündemi degerlendirdi:Ismail Çimen- "Cumhur Ittifaki yapisiyla yerel yönetimlerde de mutlak basarinin gerçeklesmesi temelinde üzerimize düsen tarihi misyonu yerine getirecegiz"

DSP Genel Baskani Aksakal, gündemi degerlendirdi:Ismail Çimen- "Cumhur Ittifaki yapisiyla yerel yönetimlerde de mutlak basarinin gerçeklesmesi temelinde üzerimize düsen tarihi misyonu yerine getirecegiz"

TBMM (AA) - DSP Genel Baskani Önder Aksakal, "Cumhur Ittifaki yapisiyla yerel yönetimlerde de mutlak basarinin gerçeklesmesi temelinde üzerimize düsen tarihi misyonu yerine getirecegiz." dedi.

Aksakal, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in Birlesmis Milletler 78. Genel Kurulunda yapacagi konusmada, Türkiye'nin dünyada ve özellikle bölgesindeki her türlü küresel gelismeye dair iradesini ortaya koyacagina; "Dünya besten büyüktür" anlayisi çerçevesinde yeni bir yapilanmanin zorunluluguna bir kez daha vurgu yapacagina inandigini ifade etti.

Birlesmis Milletler teskilatinin, kurulus amacina uygun bir tarzi ortaya koyma mecburiyetinde oldugunu belirten Aksakal, "Yasadigimiz tek yanli ve haksiz bazi uygulamalarin da varligina kimse itiraz edemez. Birlesmis Milletler örgütü, küresel emperyalist sistemin masasi gibi davranamaz, Türkiye de buna izin vermez." degerlendirmesinde bulundu.

Aksakal, yeni yasama yilinda, ekonomi basta olmak üzere önemli konularin Meclis gündemine tasinacagini söyledi.

Özellikle ekonomide yasanan sikintinin toplumun tüm kesimlerini cendereye soktugunu, emekçi ve emeklilerin yasamlarini kit kanaat sürdürme gayretinde oldugunu belirten Aksakal, "Emeklilerimiz için düsünülen iyilestirmenin mutlak surette ve ivedi olarak bir hakkaniyet temelinde gerçeklesmesi gerekir. Bunun için de emekli maaslarina ivedilikle 4 bin lira seyyanen zam tahakkuk ettirilmeli ve enflasyon payi da üzerine ilave edilmelidir." ifadelerini kullandi.

Aksakal, geride kalan genel seçimler açisindan saglanan istikrarin yerel yönetimlerde de kalici sekilde hayata geçirilmesinin bir zaruret oldugunu belirtti.

Genel seçim sonuçlarinin, Cumhur Ittifaki'nin tartismasiz basarisini ortaya koydugunu dile getiren Aksakal, söyle devam etti:

"Türk milleti, küresel emperyalist sistem tarafindan 'Millet Ittifaki' olarak bir araya getirilen bu çapsiz ve kullanilmaya elverisli siyasi yapilari yerel seçimlerle birlikte tümüyle tasfiye edecektir. Iktidara alternatif olmasi gereken bir ana muhalefet partisinin kongrelerinde yasanan içler acisi durumu millet yakindan izliyor. Dün masayi kurduklari ortaklari bile koro halinde Sayin Kiliçdaroglu için 'Iyi ki seçilmedi, milleti Allah korumus' diyerek akillari sira günah çikariyorlar. Onlarin birbirleri için ortaya döktükleri bu manzarayi biz yillardir haykiriyorduk, o zaman hep birlikte bize saldiriyorlardi. Hepsi dogru çikiyor degil mi? Biz dogru bildigimizi her kosulda ortaya koymaya devam edecegiz. Cumhur Ittifaki yapisiyla yerel yönetimlerde de mutlak basarinin gerçeklesmesi temelinde üzerimize düsen tarihi misyonu yerine getirecegiz."

Yeni yasama yilinda anayasa degisikligine agirlik verileceginin altini çizen Aksakal, "Üzerimizde bir kabus gibi duran fasist 12 Eylül darbe anayasasindan kurtulmanin da çabasi içerisinde olacagiz." diye konustu.