Bakan Koca'dan "hiperbarik oksijen tedavisi" paylasimiKübra Agaçyetistiren

Bakan Koca'dan "hiperbarik oksijen tedavisi" paylasimiKübra Agaçyetistiren

ANKARA (AA) - Saglik Bakani Fahrettin Koca, Bodrum Devlet Hastanesindeki Sualti Hekimligi ve Hiperbarik Bölümüne iliskin paylasimda bulundu.

Koca, sosyal medya hesabindan yaptigi açiklamada, "hiperbarik oksijen tedavisinin kapali bir odada hastalara yüksek basinçlarda aralikli olarak yüzde 100 oksijen solutularak uygulanan bir tedavi yöntemi oldugunu" bildirdi.

Bakan Koca, Bodrum Devlet Hastanesi Sualti Hekimligi ve Hiperbarik Bölümündeki tedaviden agirlikli olarak dalgiçlarin ve balikadamlarin yararlandigini ifade etti.

Koca'nin bu açiklamasiyla beraber paylastigi videoda, Bodrum Devlet Hastanesi Sualti Hekimligi ve Hiberbarik Bölümünden Uzman Doktor Nisa Örmeci, uyguladiklari tedavi hakkinda bilgi verdi.

Örmeci, paylasimda hiperbarik oksijen tedavisinin bazi hastaliklarda birincil yöntem oldugunu, bazi hastaliklarda ise diger tedavilere ek olarak kullanildigini anlatti.

Bodrum'daki hastalarinin daha çok dalgiçlar ve balikadamlardan olustugunu ifade eden Örmeci, bu tedavinin ardindan da hastalari çesitli yöntemlerle kontrol ettiklerini belirtti.