YKS deneme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB "YKS'ye Doğru 2024" deneme sınavı sonuçları için tarih verdi

Milli Eğitim Bakanlığı, YKS hazırlık sürecinde öğrencilere destek olmak amacıyla ülke genelinde çevrim içi deneme sınavları 25 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başladı. Üç gün sürecek olan YKS deneme sınavının sonuç tarihi merak ediliyor. Peki, YKS deneme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte "YKS'ye Doğru 2024" deneme sınavı sonuçlarının ilan edileceği tarih..."YKS'ye Doğru 2024" Türkiye geneli çevrim içi YKS deneme sınavı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal web sitesi üzerinden yapılıyor. TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) deneme sınavı ardından YDT (Yabancı Dil Testi) 27 Mayıs tarihlerinde tamamlanacak.Öğrencilerin hazırlık süreçlerinde kendi seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla hazırlanan denemede yer alan sorular, alan uzmanlarınca YKS'nin kapsam bütünlüğüne ve soru çeşitliliğine uygun bir şekilde hazırlandı.Öğrenciler deneme sınavının sonuçlarını, sıralama ve puanlarını 28 Mayıs'ta öğrenebilecek. Yine soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak.Öğrenciler için rehberlik yayını da yine YouTube üzerinden uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek.

YKS deneme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB "YKS'ye Doğru 2024" deneme sınavı sonuçları için tarih verdi
YKS deneme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? MEB

Milli Eğitim Bakanlığı, YKS hazırlık sürecinde öğrencilere destek olmak amacıyla ülke genelinde çevrim içi deneme sınavları 25 Mayıs 2024 tarihi itibariyle başladı. Üç gün sürecek olan YKS deneme sınavının sonuç tarihi merak ediliyor. Peki, YKS deneme sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte "YKS'ye Doğru 2024" deneme sınavı sonuçlarının ilan edileceği tarih...

"YKS'ye Doğru 2024" Türkiye geneli çevrim içi YKS deneme sınavı, Ortaöğretim Genel Müdürlüğü Materyal web sitesi üzerinden yapılıyor. TYT (Temel Yeterlilik Testi) ve AYT (Alan Yeterlilik Testi) deneme sınavı ardından YDT (Yabancı Dil Testi) 27 Mayıs tarihlerinde tamamlanacak.
Öğrencilerin hazırlık süreçlerinde kendi seviyelerini görmeleri ve çalışmalarına yön vermelerini sağlamak amacıyla hazırlanan denemede yer alan sorular, alan uzmanlarınca YKS'nin kapsam bütünlüğüne ve soru çeşitliliğine uygun bir şekilde hazırlandı.
Öğrenciler deneme sınavının sonuçlarını, sıralama ve puanlarını 28 Mayıs'ta öğrenebilecek. Yine soru çözümleri Ortaöğretim Genel Müdürlüğünün YouTube sayfasında yayımlanacak.
Öğrenciler için rehberlik yayını da yine YouTube üzerinden uzmanlar tarafından gerçekleştirilecek.