YKS 2024 (TYT-AYT-YDT) soruları ve cevapları yayımlandı (YKS soru ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı)

YKS (TYT-AYT-YDT) soru ve cevap anahtarı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2024 YKS oturumlarının tamamlanması ardından ÖSYM, soru ve cevap kitapçıklarını erişime açtı. YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı.Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) geride kaldı. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) bugün tamamlandı. AYT sınavının sona ermesiyle birlikte YKS (TYT-AYT) soru ve cevapları ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı.YKS (TYT-AYT) soru ve cevaplarının yayımlanacağı tarih, sınavlarını tamamlayan adaylar tarafından sorgulanıyor.  YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı.Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları her yıl ÖSYM'nin duyurular ekranından paylaşılıyor. 2024 YKS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYINOrtaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlemyapılmayacaktır.Son sınıftaki adayların 2024-YKS yerleştirme işlemlerinde kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplanmasında kullanılacak olan diploma notu bilgisi, Merkezimiz tarafından MEB e-okul sisteminden (Haziran Ayı içerisinde) ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır.ÖSYM'nin 2024 sınav takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek.

YKS 2024 (TYT-AYT-YDT) soruları ve cevapları yayımlandı (YKS soru ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı)
YKS 2024 (TYT-AYT-YDT) soruları ve cevapları yayımlandı (YKS soru ve cevap anahtarı görüntüleme ekranı)

YKS (TYT-AYT-YDT) soru ve cevap anahtarı için heyecanlı bekleyiş sona erdi. 2024 YKS oturumlarının tamamlanması ardından ÖSYM, soru ve cevap kitapçıklarını erişime açtı. YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı.

Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ilk oturumu olan TYT (Temel Yeterlilik Testi) geride kaldı. YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT) bugün tamamlandı. AYT sınavının sona ermesiyle birlikte YKS (TYT-AYT) soru ve cevapları ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı.
YKS (TYT-AYT) soru ve cevaplarının yayımlanacağı tarih, sınavlarını tamamlayan adaylar tarafından sorgulanıyor.  YKS soru kitapçıkları ve cevap anahtarları, ÖSYM'nin internet sitesinde erişime açıldı.
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (2024-YKS) Oturumları Temel Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları her yıl ÖSYM'nin duyurular ekranından paylaşılıyor. 2024 YKS SORU VE CEVAPLARI İÇİN TIKLAYIN
Ortaöğretim bitirme notları en küçüğü 250, en büyüğü 500 olmak üzere ortaöğretim başarı puanına dönüştürülecektir. Ortaöğretimde alınan 100 üzerinden diploma notu, 5 ile çarpılarak Ortaöğretim Başarı Puanına (OBP) dönüştürülecektir.Böylece, 50 olan en düşük diploma notu için OBP 250 olacak, en yüksek 100 olan diploma notu için de OBP 500 olacaktır. Diploma notu bildirilmeyen adayların diploma notu ile 50’nin altında olan diploma notları, 50 olarak değerlendirmeye alınacaktır. Ortaöğretim Başarı Puanının (OBP) hesaplanmasında Türkiye geneli dikkate alınacak, okul bazında işlemyapılmayacaktır.Son sınıftaki adayların 2024-YKS yerleştirme işlemlerinde kullanılacak Ortaöğretim Başarı Puanı (OBP) hesaplanmasında kullanılacak olan diploma notu bilgisi, Merkezimiz tarafından MEB e-okul sisteminden (Haziran Ayı içerisinde) ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır.
ÖSYM'nin 2024 sınav takvimine göre YKS sonuçları 17 Temmuz 2024 tarihinde ilan edilecek.