Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Kiliç, MYK toplantisinin ardindan açiklamalarda bulundu:Yusuf Soykan Bal- "1982 darbe anayasasinin yerini milletin sivil, demokratik, özgürlükçü, çogulcu, katilimci anayasasi almalidir"
ANKARA (AA) - Yeniden Refah Partisi Genel Baskan Yardimcisi Suat Kiliç, "1982 darbe anayasasinin yerini milletin sivil, demokratik, özgürlükçü, çogulcu, katilimci anayasasi almalidir." dedi.
Yeniden Refah Partisi Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Baskan Fatih Erbakan baskanliginda parti genel merkezinde toplandi.
Toplantinin ardindan açiklamalarda bulunan Kiliç, Içisleri Bakanligini hedef alan terör saldirisini kinadiklarini ifade ederek, bölücü terör örgütüne yönelik sinirlarin içinde ve disinda yapilan operasyonlari gerçeklestiren güvenlik birimlerine kolayliklar diledi.
Içisleri Bakanligina yönelik saldirida yaralanan polis memurlarina geçmis olsun dileginde bulunan Kiliç, terörle mücadele eden tüm birimlerin milletin ve devletin bekasi için canlarini ortaya koyarak, bölücü teröre karsi kararli durusun geregini sergileyeceklerini söyledi.
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun TBMM'de, "Bu Meclis'e ben 'Gazi Meclis' demiyorum." dedigini hatirlatan Kiliç, bu talihsiz beyani kinadiklarini belirtti.
TBMM'nin gazi bir Meclis oldugunu söyleyen Kiliç, "Baskomutanlik muharebesinin komutani Türkiye Büyük Millet Meclisidir. Büyük Taarruzu baslatan irade 23 Nisan 1920'de Ankara'da milletin temsilcileriyle toplanarak Kurtulus Savasi'ni, Milli Mücadele'yi baslatan Türkiye Büyük Millet Meclisidir." dedi.
MYK'deki konu basliklarindan birinin de yeni anayasa tartismalari oldugunu ifade eden Kiliç, bu anayasa tartismalarinin son bulmasi ve 1982 darbe anayasasinin yerini darbeci izler tasimayan sivil, demokrat, özgürlükçü, hakki ve adaleti önceleyen yeni bir anayasaya birakmasi gerektigini söyledi.
Yeni anayasa tartismalarinin gündem degistirme basligi olarak ele alinmasini degil, yeni anayasanin yapilarak gündemin külliyen degismesini arzu ettiklerini aktaran Kiliç, "Yeni anayasa çalismalarinda iktidara destek verecegimizi her zaman, her zeminde ifade ettik. Cumhur Ittifaki'nin TBMM'de çogunlugu var. Bu çogunluk yeni bir anayasa yapmak için yeterli olmasa da çogulculugu esas alan, katilimciligi esas alan, 'Iktidarin degil, milletin anayasasi' vizyonuyla ortaya konulan bir metnin TBMM'de Cumhur Ittifaki disinda da destek bulacagina dair inancimizi koruyoruz." seklinde konustu.
Yeni anayasa tartismalarinin, yeni bir anayasanin yapilmasiyla sonuçlanmasi gerektigini ifade eden Kiliç, "1982 darbe anayasasinin yerini milletin sivil, demokratik, özgürlükçü, çogulcu, katilimci anayasasi almalidir." ifadelerini kullandi.
Emeklilerin en düsük emekli ayligiyla geçinemediklerini belirten Kiliç, iktidarin emekli maaslarini bir an evvel insani yasam ihtiyaçlarini karsilayabilir hale getirmesini beklediklerini söyledi.
Sosyal ve toplumsal kesimlerin problemlerinin çözümüne yönelik yaptiklari toplantilarin ardindan kanun teklifleri hazirladiklarini anlatan Kiliç, gelecek haftadan itibaren bunlari peyderpey TBMM Baskanligina sunacaklarini belirtti.
Kiliç, bir soru üzerine, sivil, demokratik, özgürlükçü, hakki ve adaleti önceleyen bir anayasanin toplumsal baris için arzu ettikleri deger ve kavramlar oldugunu belirterek, sunlari kaydetti:
"Sivillesmekten kastettigimiz sey darbe döneminde generallerin hazirladigi anayasanin yerini TBMM'de milletin ve temsilcisi olan milletvekillerinin hazirladigi anayasanin almasidir. LGBT ve sahi konulardaki bakisimiz nettir. Yeniden Refah Partisi bu konuda siyasal ve toplumsal duyarliligi en erken ve en net biçimde ortaya koyan siyasi yapidir. Ailenin korunmasi açisindan bu konunun öncelenmesi gerektigini ifade ettik. Bir kere daha ifade ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin LGBT dernekleriyle ilgili konularda topluma yönelik taahhütlerini ve Sayin Cumhurbaskanimizin seçim öncesi toplumsal sözlesme ya da vaat sayilabilecek öneri ve yaklasimlarini yerine getirmeye, harekete geçmeye davet ediyoruz.
Bu konularla ilgili yapilmasi gerekenler iktidarin bilincindedir, gündemindedir, elindedir. Bu konularin Türkiye'yi çok fazla mesgul etmesinin de geregi yoktur. Yapilmasi gerekenler, atilmasi gereken adimlar, nettir ve bilinmektedir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni korumak Türkiye'de aile yapisini korumakla mümkündür. Ailenin en degerli varligi olan gençlerimizi korumak, duygusal ve ruhsal gelisimlerini dogru zeminde tamamlamalarini saglamak, iyi egitim almalarini saglamakla mümkündür. Bu konular toplumun hemfikir oldugu ortak degerlerdir. Bu ortak degerler etrafinda tüm siyasal varliklarin iktidari bu konularda vermis oldugu sözleri bir an evvel yerine getirmek üzere harekete geçirmeye zorlamasini bekliyoruz."