Sakarya'da meslek lisesi ögrencileri, kentteki depremzede aileler için mobilya üretiyorIbrahim Yozoglu- Borsa Istanbul Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ugur Aydin: - "Asrin felaketi'ne karsi asrin dayanismasini gerçeklestirdik. Degerler egitiminde en büyük sey yardimlasma, dayanisma, paylasma. Biz bunlari uygulamali sekilde ögrencilerimize gösterdik"

Sakarya'da meslek lisesi ögrencileri, kentteki depremzede aileler için mobilya üretiyorIbrahim Yozoglu- Borsa Istanbul Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ugur Aydin:
- "Asrin felaketi'ne karsi asrin dayanismasini gerçeklestirdik. Degerler egitiminde en büyük sey yardimlasma, dayanisma, paylasma. Biz bunlari uygulamali sekilde ögrencilerimize gösterdik"

SAKARYA (AA) - Sakarya'nin Ferizli ilçesinde meslek lisesi ögrencileri, Kahramanmaras merkezli 6 Subat'ta meydana gelen depremlerin ardindan kente yerlesen ihtiyaç sahibi afetzede aileler için mobilya üretiyor.

Borsa Istanbul Recepbey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Ugur Aydin, AA muhabirine, "asrin felaketi"ne karsi asrin dayanismasini göstermeye çalistiklarini söyledi.

Afetzede ailelerle rehber ögretmenlerin görüserek ögrencilerin ihtiyaçlarini belirledigini anlatan Aydin, "Okul kiyafeti, çanta, kalem, kitap hepsini belirlemeye çalistik. Sonra da ailelerin gardirop, masa, sandalye, kitaplik gibi ne ihtiyaçlari varsa ögrendik." dedi.

Aydin, depremzede ailelerine yanlarinda hiçbir sey getiremedikleri için evlerinin bombos oldugunu aktararak, bunun üzerine mobilyalari üretmeye basladiklarini kaydetti.

- "Her aileye dokunmaya çalistik"

Üretim için gerekli malzemeleri yardimseverler ve ögretmenlerin karsiladigina deginen Aydin, ögretmen ve ögrencilerin de gönüllü olarak çalistigini söyledi.

Aydin, depremin ilk gününden itibaren ellerinden ne geliyorsa canla basla yapmaya çalistiklarini ifade ederek, "Onlarin mutlulugu bizi mutlu etmektedir. Yaklasik 40 ögretmenimiz gerek ekonomik olarak, gerekse burada çalisarak destek oluyor. Ögrencilerimiz de özellikle mobilya bölümündeki 6 ögrencimiz sürekli destek oluyor. Okulda ürettikten sonra götürüp montajini yapiyorlar." diye konustu.

Daha önce de metal, makine, elektrik ve bilgisayar bölümündeki ögretmenlerin konteynerlerin tamir ve onarimini yaptigini belirten Aydin, sunlari kaydetti:

"Soba üretimine de katkida bulunduk. 'Asrin felaketi'ne karsi asrin dayanismasini gerçeklestirdik. Zaten 'degerler egitimi' dedigimiz kök egitimler var. Degerler egitiminde en büyük sey yardimlasma, dayanisma, paylasma. Bunlari uygulamali sekilde ögrencilerimize gösterdik. Her aileye dokunmaya çalistik."

- "Ailelerimiz memnun oldukça biz de mutlu oluyoruz"

Mobilya iç mekan tasarimi alan sefi Yavuz Alpman da Ferizli ilçesine yerlesen vatandaslarin masa, sandalye, elbise dolabi, kitaplik ve çalisma masasi gibi mobilya ihtiyaçlarini karsiladiklarini ifade etti.

Su ana kadar 4 ailenin evine 12 mobilya teslimati yaptiklarini anlatan Alpman, "2-3 ailemiz daha var, onlar için çalisiyoruz. Aileler memnun kaliyor, ögrencilerimiz de yardim ettiklerinden dolayi memnuniyet duyuyor. Ailelerimiz memnun oldukça biz de mutlu oluyoruz." diye konustu.

11. sinif ögrencisi Tolga Kartal, arkadaslariyla gönüllü çalistiklarini belirterek, "Bizim için saatin önemi yok. Istedigimiz kadar çalisiyoruz. Elimizden geldigi kadar yardim ediyoruz. Aileler mutlu oldukça biz de mutlu oluyoruz. Aramizda konustugumuz zaman böyle diyoruz." ifadesini kullandi.