Lojistik sektörü STK'larindan CILT, Türkiye'de faaliyete geçtiGökhan Yildiz- CILT Türkiye Kurucu Baskani Berna Akyildiz: - "CILT Türkiye, Türkiye'de bulunan 135 yabanci sivil toplum kurulusu içerisinde lojistik ve tasimacilik alaninda çalisan tek sivil toplum kurulusu olarak yer aliyor
ISTANBUL (AA) - Lojistik sektöründe faaliyet gösteren 104 yillik sivil toplum örgütü The Chartered Institute of Logistics and Transport (CILT) Türkiye Subesi’ni 11 Mart 2023 tarihinde gerçeklestirdigi ilk olagan genel kurul toplantisi ile faaliyete geçirdi.
ICA'dan yapilan açiklamaya göre, 1919 yilindan beri lojistik sektörünün gelismesine katkida bulunan CILT'in Türkiye kurucu baskanligi görevine, TGL Transtas Global Lojistik Yönetim Kurulu Baskan Yardimcisi, WILAT Türkiye Kurucu Baskani, DEIK Afrika Koordinatör Baskan Yardimcisi ve DEIK Togo Is Konseyi Baskani olan Berna Akyildiz seçildi.
Yönetim kurulu asil üyeligi ve baskan yardimciligi görevlerine Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu Isletmesi ICA Genel Müdürü Serhat Sogukpinar, Türk Hava Yollari Kargodan Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Turhan Özen ve deniz ulastirma mühendisligi alaninda çalisan bilim insani Prof. Dr. Burcu Özsoy getirildi. CILT Türkiye’nin genel sekreterlik görevini Cavit Ugur ve saymanlik görevini Mert Akyildiz üstlendi.
CILT Türkiye Subesi’nin üyelerini ise Prof. Dr. Emine Yazicioglu, Ali Güreli, Fuat Pamukçu, Esra Kivrak, Semra Özcan, Elif Sagir, Ezgi Yurdakul, Abide Gülel ve Prof. Dr. Zeynep Özsoy olusturdu.
- "Lojistik ve tasimacilik sektörünün gelismesi ve güçlenmesi, Türkiye için önemlidir"
Açiklamada görüslerine yer verilen CILT Türkiye Kurucu Baskani Berna Akyildiz, CILT Türkiye'nin, ülkede bulunan 135 yabanci sivil toplum kurulusu içerisinde lojistik ve tasimacilik alaninda çalisan tek sivil toplum kurulusu olarak yer aldigini belirtti.
Tasimacilik ve lojistik sektörünün ayni zamanda tüm sektörlerin kesisme noktasinda oldugunu kaydeden Akyildiz, "Lojistik ve tasimacilik sektörünün gelismesi ve güçlenmesi, orta koridor ve transit merkezi konumu ile Türkiye için son derece önemlidir." ifadelerini kullandi.
Akyildiz, bu anlamda önemli ve saygin bir asirlik kurumu sektöre ve ülkeye kazandirmaktan mutlu olduklarini belirterek, "CILT Türkiye Subesi Genel Kurul Toplantisi sonrasi tasimacilik ve lojistik sektörünü gelecege tasima vizyonu ile çalismalarini hizlandiracak." degerlendirmesinde bulundu.
Berna Akyildiz, afet lojistigi, lojistik sektöründe dijitallesme, orta koridor gibi yeni kavramlarin konusuldugu CILT’in Türkiye’de faaliyet göstermesinin hem Türkiye hem de sektörün gelecegi için önemli çiktilar ortaya koyacagini da belirtti.
CILT Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Baskan Yardimcisi Serhat Sogukpinar ise 11 ili etkileyen, on binlerce insanin hayatini kaybetmesine, yollarin kapanmasina, milyonlarca vatandasin çetin kis kosullarinda yasam mücadelesi vermesine sebep olan deprem felaketinde, lojistik ve tasimaciligin ne kadar büyük bir önem tasidigini, günlük hayatta kolaylikla ulasilan insani ihtiyaçlarin ne kadar büyük bir lojistik eforla kendilerine ulastigini bir kez daha anladiklarini açikladi.
Sogukpinar, sunlari kaydetti:
"CILT Türkiye, henüz lansman hazirliklari yaparken yasanan bu felaket sonrasinda tüm odagini deprem lojistigi konusundaki çalismalara çevirdi. Dünya çapinda CILT uzmanlarini bir araya getirerek olasi depremlerde sektörün en etkili sekilde nasil organize olacagi, ihtiyaç haritalarinin nasil tespit edilecegi, dijital mecralarin nasil kullanilacagi, sektördeki sirketlerin resmî kurumlarla ne sekilde çalisacagi gibi birçok konuda önemli çalismalar baslatti. Deprem kaçinilmaz olsa da ona nasil hazirlanacagimiz bizim seçimimiz. Biz bu konuda üzerimize düsen tüm sorumlulugu almak için haziriz. Ancak bu bir koordinasyon isi oldugu için, en önemli gücümüz diger kurumlarla is birligi yapmak ve küresel çapta bir uzmanliktan faydalanmak olacaktir."