Diyanet Isleri Baskani Erbas, Diyanet Akademisi Akademik Yili Açilis Töreni'nde konustu:Sefa Sahin- "Vaiz, Kur'an kursu ögreticisi, imam hatip ve müezzin kayyim kadrolarina atanabilmek için vaizlere yönelik en az 2 yil, diger unvanlar için de mezuniyet durumlarina göre 6 aydan, 2 yila kadar meslek öncesi egitim zorunlulugu getirildi"- "Diyanet Akademisi, din hizmetlerimizi daha güçlü kilacaktir"
ANKARA (AA) - Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas, aday din görevlilerine yönelik meslek öncesi egitim zorunlulugu getirilmesine iliskin, "Diyanet Akademisi, din hizmetlerimizi daha güçlü kilacaktir." dedi.
Erbas, Ankara Dini Yüksek Ihtisas Merkezi'nde düzenlenen Diyanet Akademisi Din Görevlileri Egitimi 1. Dönem Açilis Programi'na katildi.
Burada konusma yapan Erbas, Diyanet Akademisi Baskanliginin, özellikle din hizmetleri ve yaygin din egitimi sahasinda nitelikli personel yetistirmek amaciyla kuruldugunu belirtti.
Erbas, akademinin kurulmasiyla baskanligin personel egitimlerinin tek çati altinda toplandigini bildirerek, söyle devam etti:
"Vaiz, Kur'an kursu ögreticisi, imam hatip ve müezzin kayyim kadrolarina atanabilmek için vaizlere yönelik en az 2 yil, diger unvanlar için de mezuniyet durumlarina göre 6 aydan, 2 yila kadar meslek öncesi egitim zorunlulugu getirildi. Diyanet Akademisinin en önemli kazanimi meslek öncesi egitime geçmis olmamizdir.
Tüm hocalarimiz, görevlilerimiz bugüne kadar göreve önce memur olarak ataniyordu, ondan sonra eksikliklerini süreç içerisinde giderebildigimiz kadariyla gidermeye çalisiyorduk. Ancak simdi eksiklikleri tamamlandiktan sonra, giderildikten sonra memur olarak atanma dönemi baslamistir. Böylece Diyanet Akademisi, din hizmetlerimizi daha güçlü kilacaktir."
- "Basarili aday din görevlileri, göreve baslayabilecek"
Diyanet Akademisini, gelecek perspektifi ile ögrencilerine, yasadigi çag ve sorumluluklari ekseninde, dünya çapinda ufuk kazandiracak bir kurum olarak gördügünü vurgulayan Erbas, "Bu kurumun, ayni zamanda bilgiyi sadece edinmekle yetinmeyip onu bilince dönüstürerek hayata tatbik eden, üretilen bilgiyi insanligin hizmetine sunan bir anlayisi güçlendirmekle mükellef oldugunu da hatirlatmak istiyorum." ifadesini kullandi.
Ali Erbas, aday din görevlilerinin, egitimlerinin sonunda basarili olmalari halinde görevlerine baslayabilecegini söyledi.
Türkiye genelindeki Dini Yüksek Ihtisas Merkezlerinde 8 ay sürecek egitimlere katilacak 4 bin 929 aday din görevlisi, akademik açilis yili törenini canli baglantiyla izledi.
Programa, Din Isleri Yüksek Kurulu Baskani Abdurrahman Haçkali, Diyanet Isleri Baskan yardimcilari Burhan Isliyen, Ibrahim Hilmi Karsli ve Diyanet Akademisi Baskani Enver Osman Kaan ile eski Basbakan Yardimcisi Emrullah Isler de katildi.