Kredi kartıyla, taksitle, banka kredisiyle kurban kesilebilir mi?
Müslümanların Allah'ın rızasını kazanmak için ibadet amacıyla belirli şartları taşıyan hayvanları usulüne uygun kesme süreci Kurban Bayramı süresince gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulundan aldığımız bilgilerle, kurbanla ilgili merak edilen konulardan biri olan krediyle kurban kesimine dair merak edilenleri derledik. Peki, kredi kartıyla, taksitle, banka kredisiyle kurban kesilebilir mi?İslam dünyası için büyük öneme sahip Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 4 gün sürecek bayram boyunca vatandaşlar, kurban kesim ibadelerini gerçekleştirecek. Kurban Bayramı öncesi banka kredisi ya da taksitle kurban almanın caiz olup olmadığı merak ediliyor. KREDİ KARTIYLA KURBAN SATIN ALMAK CAİZ Mİ? Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabiliyor. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekiyor. Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli sayılıyor. TAKSİTLE KURBAN ALINIR MI? Taksitlendirme yoluyla satın alınan bir mal da alıcının mülkiyetine geçtiği için kurban kesmesini gerektirecek mali imkana sahip olan kişinin bu yolla aldığı hayvanı kurban etmesinde bir sakınca bulunmuyor.BANKA KREDİSİYLE KURBAN KESİLİR Mİ? Kurban kesecek kimse, kurbanını peşin satın alabileceği gibi borçlanarak da satın alabiliyor. Ancak borcun faizli alınmaması gerekiyor. Kendi imkanlarıyla kurban kesemeyecek olanların böyle yöntemlere başvurmaları dinen uygun sayılmıyor. BAĞIŞLANAN PARAYLA KURBAN KESİLİR Mİ? Oğlu veya başkası tarafından kendisine bağış yapılan kimse bu paranın sahibi sayılıyor. Kişi, bağışlanan bu parayla isterse kurbanlık alıp kesebiliyor. Kesilen bu hayvan, kurban yerine geçiyor.
Müslümanların Allah'ın rızasını kazanmak için ibadet amacıyla belirli şartları taşıyan hayvanları usulüne uygun kesme süreci Kurban Bayramı süresince gerçekleştirilecek. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulundan aldığımız bilgilerle, kurbanla ilgili merak edilen konulardan biri olan krediyle kurban kesimine dair merak edilenleri derledik. Peki, kredi kartıyla, taksitle, banka kredisiyle kurban kesilebilir mi?
İslam dünyası için büyük öneme sahip Kurban Bayramı, 16 Haziran Pazar günü başlayacak. 4 gün sürecek bayram boyunca vatandaşlar, kurban kesim ibadelerini gerçekleştirecek. Kurban Bayramı öncesi banka kredisi ya da taksitle kurban almanın caiz olup olmadığı merak ediliyor. KREDİ KARTIYLA KURBAN SATIN ALMAK CAİZ Mİ? Kurban kesmekle mükellef olan şahıs, kurbanlık hayvanı nakit olarak alabileceği gibi kredi kartıyla tek çekim veya vadeli olarak da alabiliyor. Ancak kredi kartı borcunu, ödeme tarihinde ödemek ve gecikmeden kaynaklanan faizli işleme düşmemek gerekiyor. Kredi kartıyla vadeli olarak kurban alırken, vadeyi bankanın uygulaması halinde ilave bir ücret ödenirse kesilen kurban geçerli sayılıyor. TAKSİTLE KURBAN ALINIR MI? Taksitlendirme yoluyla satın alınan bir mal da alıcının mülkiyetine geçtiği için kurban kesmesini gerektirecek mali imkana sahip olan kişinin bu yolla aldığı hayvanı kurban etmesinde bir sakınca bulunmuyor.BANKA KREDİSİYLE KURBAN KESİLİR Mİ? Kurban kesecek kimse, kurbanını peşin satın alabileceği gibi borçlanarak da satın alabiliyor. Ancak borcun faizli alınmaması gerekiyor. Kendi imkanlarıyla kurban kesemeyecek olanların böyle yöntemlere başvurmaları dinen uygun sayılmıyor. BAĞIŞLANAN PARAYLA KURBAN KESİLİR Mİ? Oğlu veya başkası tarafından kendisine bağış yapılan kimse bu paranın sahibi sayılıyor. Kişi, bağışlanan bu parayla isterse kurbanlık alıp kesebiliyor. Kesilen bu hayvan, kurban yerine geçiyor.