Günde ne kadar karpuz yemelisiniz? Fazlası bu hastalığa nedenmiş

En lezzetli ve susuzluğu gideren meyvelerden biri olan karpuz, yaz mevsimi için mükemmel bir atıştırmalık. Düşük kalorili ve düşük sodyumlu bir meyve olduğu için kilo vermeye yardımcı olabilir ve hipertansiyonu olan kişiler için de faydalıdır.Karpuz ayrıca A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve likopen ve beta-karoten gibi antioksidanların deposu olduğu için sıcak çarpmasını önlemek ve tedavi etmek için de faydalıdır.Bu meyve sıcak ve nemli bir günde enerji seviyelerini yenileyebilir. Ancak birçok kişi, özellikle diyabet hastaları veya sindirim sorunlarına yatkın olanlar, bir günde yenmesi gereken doğru meyve miktarının ne olduğunu merak edebilir.ABD Tarım Bakanlığı (USDA), standart 2.000 kalorilik bir diyet uygulayan kişiler için günde yaklaşık 2 su bardağı meyve yemeyi önermektedir. Bu, günde yaklaşık 300 gram karpuz yenebileceği anlamına gelir.İnsanların her gün büyük bir karpuza eşdeğer miktarda yediği bir karpuz diyetinde değilseniz, bu meyveyi aşırı tüketme konusunda dikkatli olmalısınız.Sıcak ve nemli bir öğleden sonra çok fazla karpuz yemek birçok kişi için ferahlatıcı ve nemlendirici olsa da, diğerleri aşırı miktarda tükettiklerinde zararlı etkilere maruz kalabilir.Örneğin, diyabet hastaları bu meyvenin alımını sınırlamalıdır. Çünkü çok fazla tüketilmesi kan şekerinin yükselmesine ve komplikasyonlara yol açabilir.Karpuz, yüksek FODMAP (fermente edilebilir oligosakkaritler, disakkaritler, monosakkaritler ve polioller) içeren bir meyvedir, bu da birçok kişinin sindirimini zor bulduğu kısa zincirli şekerler içerdiği ve bu nedenle şişkinlik ve rahatsızlık yaşayabilecekleri anlamına gelir. ABD Tarım Bakanlığı'na göre, 1 su bardağı karpuz (152 gr) şunları içerir: Kalori: 45,6 Yağ: 0,2 gr Kolesterol: 0 mg Sodyum: 1,52 mg Karbonhidrat: 11,5 gr Lif: 0,6 gr C Vitamini: 12,3 mg Potasyum: 170 mg Kalsiyum: 10 mg A Vitamini: 865 IU Likopen: 6.890 mikrogramKİLO KAYBIKarpuz kalorisi düşüktür ve meyveyi yemek daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Bu onu iyi bir kilo kaybı atıştırmalığı yapar. Ayrıca, düşük sodyum içeriği kan basıncını yönetmeye de yardımcı olur.Karpuz, A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve antioksidanlar gibi çeşitli besinlerin deposudur. Hücre hasarını önlemeye ve kanseri önlemeye yardımcı olabilirler. Meyve aynı zamanda kalbiniz için de iyidir.Meyve su içeriği ve çeşitli vitaminler açısından zengindir. Bu, cilt dokusunu ve esnekliğini iyileştirmeye yardımcı olabilecek kolajen üretimine yardımcı olabilir. Karpuzdaki likopen, sizi güneşin ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden koruyabilir.Kas ağrısını hafifletmeye yardımcı olur: Karpuz aynı zamanda egzersiz sonrası kas ağrısını hafifletmeye yardımcı olabileceğinden iyi bir egzersiz sonrası atıştırmalıktır.

Günde ne kadar karpuz yemelisiniz? Fazlası bu hastalığa nedenmiş
Günde ne kadar karpuz yemelisiniz? Fazlası bu hastalığa nedenmiş

En lezzetli ve susuzluğu gideren meyvelerden biri olan karpuz, yaz mevsimi için mükemmel bir atıştırmalık. Düşük kalorili ve düşük sodyumlu bir meyve olduğu için kilo vermeye yardımcı olabilir ve hipertansiyonu olan kişiler için de faydalıdır.

Karpuz ayrıca A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve likopen ve beta-karoten gibi antioksidanların deposu olduğu için sıcak çarpmasını önlemek ve tedavi etmek için de faydalıdır.
Bu meyve sıcak ve nemli bir günde enerji seviyelerini yenileyebilir. Ancak birçok kişi, özellikle diyabet hastaları veya sindirim sorunlarına yatkın olanlar, bir günde yenmesi gereken doğru meyve miktarının ne olduğunu merak edebilir.
ABD Tarım Bakanlığı (USDA), standart 2.000 kalorilik bir diyet uygulayan kişiler için günde yaklaşık 2 su bardağı meyve yemeyi önermektedir. Bu, günde yaklaşık 300 gram karpuz yenebileceği anlamına gelir.
İnsanların her gün büyük bir karpuza eşdeğer miktarda yediği bir karpuz diyetinde değilseniz, bu meyveyi aşırı tüketme konusunda dikkatli olmalısınız.
Sıcak ve nemli bir öğleden sonra çok fazla karpuz yemek birçok kişi için ferahlatıcı ve nemlendirici olsa da, diğerleri aşırı miktarda tükettiklerinde zararlı etkilere maruz kalabilir.Örneğin, diyabet hastaları bu meyvenin alımını sınırlamalıdır. Çünkü çok fazla tüketilmesi kan şekerinin yükselmesine ve komplikasyonlara yol açabilir.
Karpuz, yüksek FODMAP (fermente edilebilir oligosakkaritler, disakkaritler, monosakkaritler ve polioller) içeren bir meyvedir, bu da birçok kişinin sindirimini zor bulduğu kısa zincirli şekerler içerdiği ve bu nedenle şişkinlik ve rahatsızlık yaşayabilecekleri anlamına gelir. ABD Tarım Bakanlığı'na göre, 1 su bardağı karpuz (152 gr) şunları içerir: Kalori: 45,6 Yağ: 0,2 gr Kolesterol: 0 mg Sodyum: 1,52 mg Karbonhidrat: 11,5 gr Lif: 0,6 gr C Vitamini: 12,3 mg Potasyum: 170 mg Kalsiyum: 10 mg A Vitamini: 865 IU Likopen: 6.890 mikrogram
KİLO KAYBIKarpuz kalorisi düşüktür ve meyveyi yemek daha uzun süre tok kalmanıza yardımcı olur. Bu onu iyi bir kilo kaybı atıştırmalığı yapar. Ayrıca, düşük sodyum içeriği kan basıncını yönetmeye de yardımcı olur.
Karpuz, A vitamini, C vitamini, B6 vitamini, potasyum ve antioksidanlar gibi çeşitli besinlerin deposudur. Hücre hasarını önlemeye ve kanseri önlemeye yardımcı olabilirler. Meyve aynı zamanda kalbiniz için de iyidir.
Meyve su içeriği ve çeşitli vitaminler açısından zengindir. Bu, cilt dokusunu ve esnekliğini iyileştirmeye yardımcı olabilecek kolajen üretimine yardımcı olabilir. Karpuzdaki likopen, sizi güneşin ultraviyole ışınlarının zararlı etkilerinden koruyabilir.
Kas ağrısını hafifletmeye yardımcı olur: Karpuz aynı zamanda egzersiz sonrası kas ağrısını hafifletmeye yardımcı olabileceğinden iyi bir egzersiz sonrası atıştırmalıktır.