Yerli dron kalkaninin ilk görev yeri Suudi Arabistan olduGöksel Yildirim- ASER Teknoloji tarafindan dron tehditlerine karsi gelistirilen GHOST Hava Güvenlik Kalkani için ilk sözlesme Suudi Arabistan'a ihracat için yapildi - ASER Teknoloji Genel Müdür Yardimcisi Asli Murat: - "Ürün tedarikinin yaninda ortaklasa teknoloji gelistirilmesi konusunda da mutabakata vardik. Birlikte gelistirilecek anti-dron sistemi mevcut GHOST versiyonunun üzerinde yenilikçi teknolojiler içerecek ve dünya pazarina arz

Yerli dron kalkaninin ilk görev yeri Suudi Arabistan olduGöksel Yildirim- ASER Teknoloji tarafindan dron tehditlerine karsi gelistirilen GHOST Hava Güvenlik Kalkani için ilk sözlesme Suudi Arabistan'a ihracat için yapildi
- ASER Teknoloji Genel Müdür Yardimcisi Asli Murat:
- "Ürün tedarikinin yaninda ortaklasa teknoloji gelistirilmesi konusunda da mutabakata vardik. Birlikte gelistirilecek anti-dron sistemi mevcut GHOST versiyonunun üzerinde yenilikçi teknolojiler içerecek ve dünya pazarina arz

ANKARA (AA) - GÖKSEL YILDIRIM - Türk savunma sanayisi bünyesinde dron tehditlerini durdurmak üzere gelistirilen GHOST Hava Güvenlik Kalkani, Suudi Arabistan'a ihraç edilecek.

AA muhabirinin aldigi bilgiye göre, özellikle radyo frekans (RF) konusunda önemli kabiliyetlere ve deneyime sahip olan ASER Teknoloji, bu birikimi yeni nesil jammer ve anti-dron silahlari üretiminde degerlendirdi.

Sayisal RF sinyali kullanarak etkin karistirma/köreltme, yönlendirme yapan çözümler olusturan sirket, kötü amaçli kullanildiginda tehdide dönüsen dronlar için karsi tedbir sistemleri üretti.

ASER Teknoloji, ortaya çikan çözümlerden GHOST Hava Güvenlik Kalkani için ilk sözlesmesini ihracata yönelik yapti. GHOST sistemi, GHADI Holding ortakligi ile Askeri Sanayiler Genel Otoritesine (GAMI) tedarik edilecek.

ASER Teknoloji Genel Müdür Yardimcisi Asli Murat, AA muhabirine, dronlarin ciddi sorunlara yol açabildigini ve kritik tesislerin güvenligini tehdit ettigini söyledi.

Gelistirdikleri sistem sayesinde dronlarin uzak mesafelerden algilandigini, olasi saldirilarin otomatik olarak aninda önlendigini vurgulayan Murat, çözümü begenen Suudi Arabistan'daki ihtiyaç makamlariyla bölgenin önemli anti-dron sözlesmelerinden birine imza attiklarini belirtti.

Ürün tedarikinin yaninda ortaklasa teknoloji gelistirilmesi konusunda da mutabakata vardiklarini dile getiren Murat, "Birlikte gelistirilecek anti-drone sistemi mevcut GHOST versiyonunun üzerinde yenilikçi teknolojiler içerecek ve dünya pazarina arz edilecek. Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman liderliginde Suudi Arabistan yüksek teknolojiye yatirim yapmakta. Bu süreçte ASER Teknoloji tercihleri için tesekkür ederiz." dedi.

- Yüksek hassasiyetle tespit, etkin önleme

GHOST Hava Güvenlik Kalkani, dronlari tespit ederek RF kumanda bandini otomatik etkisiz hale getirecek DSP denetimli, DDS tabanli, gömülü sistem tasarimi olarak gelistirildi. GHOST, gece/gündüz, yaz/kis, 7/24 kesintisiz görev yapiyor. Hava Güvenlik Kalkani, anti-dron tespit ve sayisal RF jammer (köreltici/karistirici) sistemlerinden olusan etkili bir elektronik harp sistemi çözümü olarak dikkati çekiyor.

Sistem, piyasada yaygin satilan, saptanamayacak kadar küçük dronlara karsi savasta, sinirda, kiyida, kritik tesis ve güvenlik gözetim uygulamalarinda durumsal farkindalik saglayabilen bir gözetim radarina sahip bulunuyor. IHA sinifina entegresi yapilan radar sistemi, döner ve sabit kanatli hava araçlarini belirleme islemini otomatik olarak anlik yapiyor ve dronlari kuslardan ayirt ederek tehdidi tanimliyor.

Yüksek hassasiyetli, tespit ve dinlenme olasiligi son derece düsük radar, 360 derece durumsal farkindalik sagliyor. Radarin düsük çikis gücüne ragmen IHA'lari algilama mesafesi sabit kanatli mini IHA'larda 6 kilometreye kadar çikiyor.

Tespit edilen dronlarin RF alici-verici sistemleri arasindaki iletisim RF jammer ile kesiliyor ve dronlar etkisiz hale getiriliyor.

GHOST Hava Güvenlik Kalkani, havalimanlari, askeri birlik ve karargahlar, karakollar, ceza ve tevkifevleri, kritik bölge ve toplantilarin güvenligini saglamakta kullanilabiliyor.