Vakif Katilim, Hatay'in depremden bir gün öncesini fotograflarla yasatiyorMehmet Kadir Kilinç- Vakif Katilim Insan Kaynaklari ve Kurumsal Iletisim Direktörü Ersin Çatalbas: - "5 Subat Hatay sergisinde yer alan fotograflarin da restorasyon çalismalarini yürütecek olan yetkililere rehber olacagini umuyor ve herkesi sergimizi görmeye davet ediyoruz"

Vakif Katilim, Hatay'in depremden bir gün öncesini fotograflarla yasatiyorMehmet Kadir Kilinç- Vakif Katilim Insan Kaynaklari ve Kurumsal Iletisim Direktörü Ersin Çatalbas:
- "5 Subat Hatay sergisinde yer alan fotograflarin da restorasyon çalismalarini yürütecek olan yetkililere rehber olacagini umuyor ve herkesi sergimizi görmeye davet ediyoruz"

ISTANBUL (AA) - Vakif Katilim, "5 Subat Hatay" sergisi ile deprem öncesi çekilen fotograflarla Hatay'i yeniden yasatiyor.

Bankadan yapilan açiklamaya göre, katilim finans sektörünün referans kurumu olma vizyonuyla faaliyet gösteren Vakif Katilim, depremden hemen önce Hatay'da çektigi fotograflari "5 Subat Hatay" sergisiyle bir araya getiriyor.

Finans sektörüne yaptigi katkinin yani sira vakif kültürünü yasatmaya da gayret eden Vakif Katilim'in Hatay Vakif Eserleri Envanter Projesi kapsaminda çektirdigi binlerce fotograf içinden seçilen 59 eserden olusan sergi, Üsküdar'daki Mimar Sinan Galerisi'nde gezilebilecek.

Vakif Katilim projeye basladiginda her biri yerli yerinde duran eserlerin önemli bir kismi, yasanan deprem felaketi sonucu hasar aldi ya da tamamen yikildi.

Açiklamada görüslerine yer verilen Vakif Katilim Insan Kaynaklari ve Kurumsal Iletisim Direktörü Ersin Çatalbas, "Hatay bizi tarihi eserleri ve çok kültürlü yapisiyla kendine çekmisti. Hatay Vakif Eserleri Envanter Projesi'ni baslatarak bu eserleri fotograflamistik. Ne yazik ki yasanan deprem bu özel mirasi da yerle bir etti ve elimizde sadece fotograflar kaldi. Vakif kültürü ve bilinciyle hem depremden etkilenen illerimizin yeniden ayaga kaldirilmasi hem de vakif eserlerinin ihyasi adina üzerimize düsen sorumluluklari yerine getirmeye devam ediyoruz. 5 Subat Hatay sergisinde yer alan fotograflarin da restorasyon çalismalarini yürütecek olan yetkililere rehber olacagini umuyor ve herkesi sergimizi görmeye davet ediyoruz." ifadelerini kullandi.

Galerinin içinde bulundugu yapinin mimarlik tarihinin mihenk tasi olan Mimar Sinan tarafindan hamam olarak insa edildigini hatirlatan Çatalbas, sunlari kaydetti:

"Zaman içinde yapinin aslina uygun olmayacak sekilde farkli gayelerle kullanilmasi eseri tahribata ugratmis, restorasyon ihtiyacini ortaya çikarmistir. Vakif Katilim olarak bizler, sadece ekonomiye katkiyla sinirli kalmayarak, ecdat yadigari olan vakif eserlerini hem ihya etme hem de restorasyonunu yaparak gelecek nesillere aktarma görevi üstleniyoruz. Bu görev kapsaminda, Mimar Sinan Hamami'nin da restorasyon sürecini üstlenerek aslina en uygun sekilde bugüne erismesine katki saglayip bu mekan içerisinde sergilerde kullanilmasi amaciyla ayri bir bölüm de olusturduk."

5 Subat Hatay Sergisi, Üsküdar'daki Mimar Sinan Galerisi'nde 26 Kasim'a kadar hafta sonu dahil olmak üzere her gün 10.00-19.00 saatleri arasinda ziyaretçilerini kabul edecek.