TEKNOFEST Izmir'in açilis töreni yapildiAli Korkmaz

TEKNOFEST Izmir'in açilis töreni yapildiAli Korkmaz

IZMIR (AA) - Türkiye Teknoloji Takimi Vakfi (T3) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanligi yürütücülügünde düzenlenen havacilik, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST Izmir'in resmi açilis töreni gerçeklestirildi.

AA'nin 9. kez global iletisim ortagi oldugu Çigli Havaalani'ndaki TEKNOFEST'in açilis töreni, ana sahnedeki görsel animasyon gösterisi ve TEKNOFEST Marsi'nin icrasiyla basladi.

Törende konusan Izmir Valisi Süleyman Elban, degisimlerin, yeniliklerin çok hizli gelistigini söyledi.

Dijital okuryazarligin ve dijital dönüsümün çok önemli bir seviyeye geldigini belirten Elban, söyle konustu:

"Böyle inanilmaz bir rekabet, bir dönüsüm ve inanilmaz bir yeniligin oldugu bir dönemde bizim bu dönüsümün disinda kalmamiz, buna uzak kalmamiz mümkün olamazdi. Ülkemizin gençleri, soyadinda da müsemma oldugu üzere Selçuk Bey'in bayraktarligini yaptigi bu hareketle gelismis ülkelerde durum neyse bizde de bunun olabilecegini, bizim de teknolojide lider olabilecegimizi, dönüsümü hizli yapabilecegimizi gösteren bir atilim yaptilar. Gençlerimize hakikaten güzel örnek oldular ve bunu da yaptiklari güzel eserlerle IHA'larla SIHA'larla diger teknolojik ürünlerle gösterdikleri gibi TEKNOFEST gibi olaganüstü bir organizasyonla da basta gençlerimiz olmak üzere tüm kardeslerimizin, vatandaslarimizin da begenisine, ilgisine, bilgisine sundular."

Törende konusmalarin ardindan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, T3 Vakfi Mütevelli Heyeti, TEKNOFEST ve Baykar Yönetim Kurulu Baskani Selçuk Bayraktar ile çesitli bakanliklardan yetkililer ve aralarinda AA Genel Müdür Yardimcisi ve Genel Yayin Yönetmeni Yusuf Özhan'in da yer aldigi paydas kuruluslardan temsilcilerin katilimiyla butona basilarak TEKNOFEST Izmir'in resmi açilisi gerçeklestirildi.