MÜSIAD Berlin, deprem bölgesinde konteyner kent kurmak için seferberlik baslattiErbil Basay

MÜSIAD Berlin, deprem bölgesinde konteyner kent kurmak için seferberlik baslattiErbil Basay

BERLIN (AA) - Müstakil Sanayici ve Isadamlari Dernegi (MÜSIAD) Berlin Subesi, Almanya’da “Infak e.V” Dernegiyle isbirligi yaparak deprem bölgesinde konteyner kent kurmak için seferberlik baslatti.

MÜSIAD Berlin Yönetim Kurulu Üyesi Ismail Kadayifçi, yaptigi açiklamada, Kahramanmaras'in Elbistan ilçesinde MÜSIAD üyelerinin destegiyle baslattiklari 8 bin kisi kapasiteli, 2 bin konteynerden olusan yasam kent çalismasinin tamamlanma asamasina geldigini ve Adiyaman’da da ayri bir konteyner kent kurma çalismalarinin sürdügünü belirtti.

Kadayifçi, konteyner kenti acilen bitirmek ve sayisini mümkün oldugunca yüksek tutmak için MÜSIAD ile Infak e.V arasinda isbirligi sözlesmesi imzalandigini ifade etti.

Almanya’da kurulmus olan Infak e.V Dernegi üzerinden konteyner kent için yapilan bagisin vergiden muaf olacagini kaydeden Kadayifçi, “Bagisçi sirket veya bir vatandas bagisini Infak e.V'nin konteyner kent için açtigi hesaba (IBAN: DE35 5023 4500 0578 4900 03 – BIC: KTAGDEFFXXX) yatiracak, bunu maliyeye gösterdigi takdirde gelir vergisinden muaf tutulacaktir. Böylece bagisçi dilerse bu bekledigi vergi avantajini bagisina ekleyebilecek ve daha fazla yardimda bulunmus olacaktir.” ifadelerini kullandi.

MÜSIAD Berlin Baskan Yardimcisi Ali Ilhan da konteyner kentlerin devletin gösterdigi alanlarda kuruldugunu kaydederek, kurulacak konteyner kentte “Berlin Sokagi” olusturmayi amaçladiklarini belirtti.

Ilhan, üyelere zekatlarini 40’ta 1 oraninda degil, 40’ta 2 oraninda vermelerini tavsiye ettiklerini anlatti.???????

Bagislarin hizli ve etkin sekilde adreslerine ulasmasi için Infak e.V ile isbirliginin kendileri için önemli oldugunu belirten Ilhan, “Bagis hem vergiden muaf olacak hem iki katina çikarilacak hem daha etkin sekilde bölgeye yardim gidecek." ifadesini kullandi.

Ilhan, Infak e.V ile isbirliginin MÜSIAD Berlin’in inisiyatifiyle baslatildigini ancak Almanya ve dünyanin diger ülkelerinden is insanlari ve vatandaslarin da söz konusu hesap üzerinden bagis yapabileceklerini kaydetti.