MHP Genel Baskani Bahçeli'den HÜDA PAR açiklamasi:Mümin Altas- "Zillet ittifakinin HDP-PKK-FETÖ'yle kurdugu kesinlesmis hain koalisyonu örtbas etmek için HÜDA PAR kanalindan kara kampanya imal edenler utanmasini kaybetmis yalancilar ve siyasi sapkinlardir" - "Milli beka ve milletimizin istiklali ugruna candan vazgeçmeye hazir olan Türk milliyetçilerini terör örgütleriyle ayni hizada göstermeye siyasi ikbal ugruna bile olsa tesebbüs etmek tek kelimeyle serefsizliktir"

MHP Genel Baskani Bahçeli'den HÜDA PAR açiklamasi:Mümin Altas- "Zillet ittifakinin HDP-PKK-FETÖ'yle kurdugu kesinlesmis hain koalisyonu örtbas etmek için HÜDA PAR kanalindan kara kampanya imal edenler utanmasini kaybetmis yalancilar ve siyasi sapkinlardir"
- "Milli beka ve milletimizin istiklali ugruna candan vazgeçmeye hazir olan Türk milliyetçilerini terör örgütleriyle ayni hizada göstermeye siyasi ikbal ugruna bile olsa tesebbüs etmek tek kelimeyle serefsizliktir"

ANKARA (AA) - MHP Genel Baskani Devlet Bahçeli, "Zillet ittifakinin HDP-PKK-FETÖ'yle kurdugu kesinlesmis hain koalisyonu örtbas etmek için Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) kanalindan kara kampanya imal edenler utanmasini kaybetmis yalancilar ve siyasi sapkinlardir." ifadelerini kullandi.

Bahçeli, yaptigi yazili açiklamada, ülkeyi mandacilarin kontrolüne mahkum etmek amaciyla müstemlekeci bir komplonun günbegün derinlik ve etkinlik kazandigini belirtti.

Bu dogrultuda, "milli varligin disaridan kusatilmasina, içeriden çökertilmesine ortam hazirlayan çok aktörlü bir saldiri mekaniginin uzun zamandir terakki ve tedavül halinde oldugunu" ifade eden Bahçeli, sunlari kaydetti:

"Nitekim biteviye devam eden agir tacizlerin cesamet ve cüreti sürekli mesafe almaktadir. 100 yillik Cumhuriyetimizi degistirip devirme plani yapan ve bunu da pervasizca açiklayan bölücülügün ve terörün siyasi ayagi HDP, resmi nikahinin zillet ittifakiyla kiyilmasina sonunda evet demistir. Irak ve Suriye'nin kuzeyinde son günlerde yasanan, 15 Mart 2023 tarihinde Duhok'ta iki PKK helikopterinin düsmesiyle iyice gün yüzüne çikan birbiriyle iç içe geçmis karmasik olay ve temas zincirinin HDP'nin kararinda müessir bir rol oynadigi kuvvetli bir ihtimal olarak karsimizdadir. Görünen odur ki PKK-YPG-PYD'yi himaye eden mahut ve malum ülkeler zillet ittifakina siyasi kan nakliyle mesguldür.

Dogal felaketlerin gölgesinde yapilacak 14 Mayis Cumhurbaskanligi ve Milletvekilligi Genel Seçimlerini bir intikam vetiresine, bir rövans vesilesine, bir öç alma veçhesine dönüstürmek için pozisyon alan muhalefet partilerinin maalesef her yolu mübah kabul ettikleri ayan beyan ortadadir. Yeminli Türkiye düsmanlari irtibat ve isbirligi yelpazesini, milli ve manevi varligimiza tehdit saçan ölçüde genisletmenin arayis ve arzusuna artan ölçüde heveslenmektedir. Küresel emperyalizm, nihai asamada 7+2 formatinda tesekkül eden zillet ittifakini avucuna alarak baski, dayatma ve santaj vasitalariyla Türkiye'nin milli birlik ve güvenligini, toplumsal huzur ve dayanisma ahlakini tahrip etmenin gayesindedir."

- "CHP'nin IYI Parti'yle es güdüm halinde düstügü durum içler acisidir"

CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun, bir televizyon kanalinda yaptigi açiklamalari da elestiren Bahçeli, açiklamalarin sadece bir itiraf degil, ayni sekilde bir ihanet beyannamesi oldugunu belirterek, su degerlendirmeyi yapti:

"Bu sahsin terörist Demirtas'i, Sorosçu Kavala'yi, Gezi Parki olaylarinda tutuklananlarla birlikte FETÖ'yle iltisaklari yargi karariyla tespit edilip hüküm alanlari serbest birakma vaadini telaffuz etmesi, devleti tanimayan, hukuku takmayan gayri milli bir zihniyete en bariz örnektir. Emek ve Özgürlük Ittifaki maskesiyle yüzlerini kapatan TIP-TKP-EMEP-TÖP-EHP-SMF-HDP/PKK-YPG-PYD'nin dis tazyik ve telkinlerle aday çikarmaktan vazgeçmeleri sirret bir emperyalist kurgudur. Kiliçdaroglu'na bu kurgu ve kumpas içinde ipini baskalarinin tuttugu kukla görevi verilmistir.

CHP'nin IYI Parti'yle es güdüm halinde düstügü durum içler acisidir. Marjinal sol partilerin ve bölücülügün odagi HDP'nin, Kiliçdaroglu'nun adayligina destek olma karari, buna da IYI Parti'nin onay ve olur vermesi kumar masasinin daha da çetrefil bir içerige bürünerek husumet ve hiyanetin kuluçka masasina dönüstügünü belgelemistir. Ayni karede poz veren irili ufakli particikler, bölücü ve yikici siyasi parçaciklar, bilumum örgüt ve olusumlar sadece zillete gömülmemisler, ayni zamanda Türkiye'yi zehirlemek için nefretle devreye girmislerdir."

- "Kiliçdaroglu zalimlerin paravan cumhurbaskani adayidir"

MHP Genel Baskani Bahçeli, karsilarindaki siyasi muhalefet tablosunun, hem karisik hem de karanlik bir mahiyette oldugunu ifade ederek, su görüslere yer verdi:

"Kiliçdaroglu, ülkemize düsmanlik besleyen, dis bileyen, tuzak kuran, öfkeyle bakan, ayni ser cephesinde birlesen, dönem dönem silah ve yumruk gösteren zalimlerin paravan Cumhurbaskani adayidir. Hiçbir seyin gizlenecek, üzeri örtülecek bir durumu kalmamistir. Buna karsilik Cumhur Ittifaki bizatihi Türk milletinin sönmeyecek umudu, silinmeyecek ufku, sinmeyecek ugur ve huzuru olarak simgelesmis, gün geçtikçe sivrilmis ve köklesmistir. Bilhassa AB ve ABD'nin ön siparisiyle, sinsi taktikleriyle, yabanci ajanlarin ve taseronlarin tahrikleriyle HDP'nin Kiliçdaroglu'na eklemlenmesi, bölücü terör örgütü PKK'nin kanli elebaslarinin CHP ve IYI Parti'ye sürekli hale getirdikleri destek mesajlari çok vahim ve tehlike saçan bir senaryonun yürürlüge konuldugunu göstermistir."

Türkiye'nin yaninda olanlarla karsisinda olanlarin iyice somutlastigini ifade eden Bahçeli, sunlari kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'ni kurulus ilke ve esaslarina müzahir parlak bir gelecege tasimak isteyen namuslu millet evlatlariyla, teröristleri serbest birakmayi, özerklige kapi açmayi siyasi hedef belirleyen sorunlu ve sorumsuz siyaset defolari bir nehrin iki yakasi gibi ayrilmistir. Kaldi ki görünen köyün kilavuza ihtiyaci artik kalmamistir. Türk ve Türkiye Yüzyili vizyonunu gerçege dönüstürmek için fazilet ve fedakarlik ruhu içinde bulusan milli yüreklerle, Cumhuriyet'in yeni yüzyilini bölünme, dagilma ve federasyon için bir firsat esigi kabul eden zillet failleri arasinda da kapanmayacak uçurumlar açilmistir."

Cumhur Ittifaki'nin durusunun ahlakli, soylu, milli ve yerli oldugunu anlatan Bahçeli, bu hakikati örselemek isteyen gafillerin koalisyonun her seyden önce yama tutmayan yirtiklarina, tamir edilemez çatlaklarina ve iki tarafi birlesmeyecek açiklarina dikkatle odaklanmalarinin tutarlilik adina sart ve mecburi oldugunu belirtti.

-"Gerçekleri baglamindan koparma yarisina girdiler"

Cumhur Ittifaki'nin cumhurun tüm özelliklerini, güzelliklerini, temel ve ortak degerlere yabancilik çekmeyen tüm siyasi anlayislari teferruata aldirmadan hosgörüyle kucakladigini anlatan Devlet Bahçeli, su görüslere yer verdi:

"Zillet ittifaki, bölücülügün ve Türkiye muhalifliginin siklet merkezi iken, Cumhur Ittifaki milli ve manevi kabuller etrafinda kenetlenen, Türk milletine mensubiyet onuru duyan her insanimizin kardeslik membai ve medari iftiharidir. Son günlerde HÜDA PAR ekseninde temerküz ve tezahür eden sanal tartismalar, maksatli polemikler, MHP'yi hedef alan asilsiz ve ahlaksiz isnatlar tarafimizca dikkatle takip edilmektedir. Gazete köselerinde, televizyon ekranlarinda ve siyasi mahfillerde sabikali müfterilerin partimizi töhmet altinda birakmak, Cumhur Ittifaki'ni yipratmak niyetiyle gerçekleri baglamindan koparma yarisina girdikleri anlasilmaktadir. Ancak bu yarisin ne sonu ne de sonucu vardir. Zillet ittifakinin HDP-PKK-FETÖ'yle kurdugu kesinlesmis hain koalisyonu örtbas etmek için HÜDA PAR kanalindan kara kampanya imal edenler utanmasini kaybetmis yalancilar ve siyasi sapkinlardir. MHP'ye haksiz elestiri oklariyla saldiranlar, iftira atanlar, aleyhimize ileri geri konusanlar, bilip bilmeden ahkam kesenler evvelemirde terör örgütlerinin zillet ittifakiyla kurdugu derin baglari ve sancili ittifak yapisini izah ve ifade etmek zorundadir."

-"Sadettin Tantan'in kamuoyuna açiklama yapmasi boynunun borcudur"

HÜDA PAR'in hiçbir terör örgütüyle bag ve baglantisinin bulunmadiginin açiklandigini, bunun muhataplarinca da ifade edildigini kaydeden Devlet Bahçeli, sik sik gündeme tasinan Hizbullah Terör Örgütü'nün, nasil ve ne zaman çökertildiginin malum oldugunu bildirdi. Bahçeli, "Bu hususta da ara sira vermis oldugu beyanlarla 'emperyalist güçlere karsi oyunu bozacak Türk milletidir' görüsünü paylasan eski Içisleri Bakani Sadettin Tantan'in kamuoyuna açiklama yapmasi boynunun borcudur. Her firsatta konusmayi aliskanlik haline getiren Sayin Tantan'in bu konuda sessizlige gömülmesi, bakanlik sorumlulugunu üstlendigi dönemde Hizbullah terör örgütüne karsi hangi operasyonel faaliyetlerin yapildigini dürüst sekilde paylasmaktan su ana kadar imtina etmesi dogru degildir." degerlendirmesini yapti

- "HDP'nin PKK ile iliskisini bilmeyen kalmamistir"

MHP Genel Baskani Bahçeli, 57. hükümet döneminde, 17 Ocak 2000'de Hizbullah'a yapilan seri ve kapsamli operasyonlarda hunhar militanlar ve örgüt liderinin etkisiz hale getirildigini, Beykoz vakasi sonrasi, Türkiye çapinda icra edilen arama, kurtarma, baskin ve yakalama süreçlerinde 200'ün üzerinde mezarin Hizbullah Terör Örgütü'nün hücre evlerinde tespit edildigini hatirlatti.

Cumhurbaskani Erdogan ve Cumhur Ittifaki'ni destekleme karari alan HÜDA PAR'in ise 19 Aralik 2012'de kuruldugunun bilinen bir gerçek oldugunu aktaran Bahçeli, söyle devam etti:

"Hizbullah terör örgütüyle HÜDA PAR arasinda berrak bir iliskiye, bu çerçevede ikna ve tevsik edici bir bilgiye bu zamana kadar tesadüf edilmemistir. Fakat HDP'nin PKK ile iliskisini bilmeyen, duymayan, sahit olmayan kalmamistir. CHP ile IYI Parti'nin HDP ile beraberligi es zamanli olarak PKK/YPG/PYD ile birlikteligi demektir ve her sey meydandadir. HDP'nin bir defa da olsa terörü lanetledigi görülmüs sey degildir. HDP'nin bir kez de olsa PKK'yi kinadigina, aralarinda hiçbir bagin olmadigini itiraf ettigine hiç kimse, hiçbir millet evladi tanik olmamistir. Ancak HÜDA PAR terörü tümden reddetmis, hiçbir yasa disi örgütle baginin olmadigini egip bükmeden milletimizle paylasmistir. MHP ve Cumhur Ittifaki için bu tutum ve durus yeterli ve degerlidir.

HDP'nin PKK'yi lanetledigi, terör saldirilarini ön sartsiz kinadigi, teröristlerle arasina kalin duvarlar çektigi, milli birlik ve kardeslige sevkle hizmet ettigi vaki olursa elbette Kiliçdaroglu ile ittifaki makul bir çerçevede degerlendirilebilecektir. MHP'nin ilkeleri belli, ülküleri berrak, ahlaki ve siyaseti tertemizdir. Emel ve hedef sahibi kirlenmis isimler önce haddini ve hududunu bilmelidir. Milli beka ve milletimizin istiklali ugruna candan vazgeçmeye hazir olan Türk milliyetçilerini terör örgütleriyle ayni hizada göstermeye siyasi ikbal ugruna bile olsa tesebbüs etmek tek kelimeyle serefsizliktir."

MHP Genel Baskani Bahçeli, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'in açik ara farkla cumhurbaskani seçilmesine çalismak, MHP ile Cumhur Ittifaki'nin milletvekili sayisini nitelikli çogunluga ulastirmak amacinda olduklarini aktardi.

Bunu basaracaklarindan en küçük süpheleri bulunmadigini ifade eden Bahçeli, 14 Mayis'ta cumhurun zaferinin hilal gibi yükselecegini, 29 Ekim'de de Cumhuriyet'in 100. yil dönümünün iftiharla kutlanacagini belirtti.

Bahçeli, "Unutulmasin ki, Cumhur Ittifaki olarak, zarfa degil, mazrufa baktigimiz, küçük hesaplara degil, büyük ülkülere kafa yordugumuz, hezeyanla perçinlenmis tezviratlarla degil hakikat pinarindan kana kana içmenin pesinde oldugumuz muhkem bir gerçektir." degerlendirmesini yapti.

Devlet Bahçeli, Danimarka'da Kur'an-i Kerim'e yapilan saldiriyi da kinadi.