Içisleri Bakani Soylu, Eyüp Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasini ziyaret ettiBasak Akbulut Yazar

Içisleri Bakani Soylu, Eyüp Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasini ziyaret ettiBasak Akbulut Yazar

ISTANBUL (AA) - Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Eyüp Soförler ve Otomobilciler Esnaf Odasini ziyaret ederek, esnafin sorunlarini dinledi.

Istanbul 2. Bölge'den AK Parti milletvekili adayi olan Soylu, esnaf odasinda soförlerle bir araya geldi.

Soförlerin yasadiklari problemleri ve taleplerini dinleyen Bakan Soylu, Kahramanmaras merkezli depremlerin yasandigi bölgede bulundugu sürecin 12'nci gününden itibaren esnafin yanlarina geldigini, talepleri üzerine konteynerlerden ofisler yapip bir çarsi olusturduklarini ve bunun içine berber ve gida satan esnafi yerlestirdiklerini söyledi.

Bunlarin çogunun bagislarla saglandigina isaret eden Soylu, "Esnafi ayaga kaldirmaya çalistik. Geçici ruhsat verilmesini sagladik. Bir baktim ki hayat yeniden hareketlenmeye basladi. Sizlerin söyledigi meseleler bizim çözebilecegimiz ve takip edecegimiz meselelerdir." dedi.

- "Istanbul'da güvenlik görevlisi sayisi 50 bine çikti"

Soylu, ABD'nin kendisini iki kez "istenmeyen adam" ilan ettigine dikkati çekerek, "Iki defa mal varligimiza el koymus. Ne malimiz varsa. Biz de söyledik, 'orada bir malimiz var, bizi FETÖ'ye götürün' dedik." ifadesini kullandi.

Istanbul'da jandarma, sahil güvenlik ve emniyet personeli olmak üzere toplam 36 bini polis olmak üzere 40 bin güvenlik görevlisinin bulundugunu belirten Soylu, bu sayiyi 50 bine çikardiklarini söyledi.

Bakan Soylu, jandarma sayisinin 4 binden 7 bine çiktigini belirterek, "Sahil güvenligin bir tane karakolu vardi. Güvenligi saglamak için neredeyse Marmara ve Bogazlar'in her tarafini karakola döndürdük. Bot sayisi azdi. Bütün dünyanin su anda örnek aldigi küçük botlarimiz var. Batmaz botlar ve onlari yaptik, yaptirdik. Sayin Cumhurbaskanimiz talimatini verdi." diye konustu.

- "Türkiye'de terörist sayisi 86'ya düstü"

Terör örgütü PKK'nin açik beyannamelerinde, Irak ve Suriye'nin kuzeyindeki askeri harekatlari sona erdireceklerini söylediklerini ancak bunun yillardir uygulanan bir senaryodan ibaret oldugunu bildiren Soylu, Türkiye'de terörist sayisinin 86'ya düstügünü belirtti.

Soylu, Idlib'in 1,5 milyon olan nüfusunun su anda 4 milyona vardigini ifade ederek, konusmasini söyle sürdürdü:

"Asagi bölgelerden insanlar geldi. Halep'ten ve Halep'in çevresinden geldi. Halep bizim Misak-i Milli sinirlarimizdadir ayni zamanda. Bizim insanlarimizdir. Peki biz nasil tutuyoruz onlari orada? Briket evler yaparak, güvenliklerini saglayarak tutuyoruz. Türkiye'den insani yardim göndererek tutuyoruz. Buradan ögretmen göndererek, orada ögretmen tutarak, çocuklari okutarak tutuyoruz. Yani bir geçici barinma olarak onlari orada tutuyoruz. Eger PKK, PYD gelirse ne olacak? Hepsi Türkiye'ye gelecek, dogru mu? Dogru. Çünkü Bati böyle istiyor. Bati istiyor ki oradan daha fazla gelsin. Türkiye'nin içi daha fazla karissin."