Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Balikesir mitinginde konustu:Sinan Balcikoca,Miraç Kaya- "Bu kardesiniz tam 27,5 yil devlette çalisti, bunun agirligi Maliye Bakanliginda. Bütçe nasil yapilir, gelir nasil toplanir, savurganlikla nasil mücadele edilir? Bütün hayatim böyle geçti"

Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Balikesir mitinginde konustu:Sinan Balcikoca,Miraç Kaya- "Bu kardesiniz tam 27,5 yil devlette çalisti, bunun agirligi Maliye Bakanliginda. Bütçe nasil yapilir, gelir nasil toplanir, savurganlikla nasil mücadele edilir? Bütün hayatim böyle geçti"

BALIKESIR (AA) - Cumhurbaskani adayi ve CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Bu kardesiniz tam 27,5 yil devlette çalisti, bunun agirligi Maliye Bakanliginda. Bütçe nasil yapilir, gelir nasil toplanir, savurganlikla nasil mücadele edilir? Bütün hayatim böyle geçti." dedi.

Millet Ittifaki'nin cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, Kuva-yi Milliye Meydani'nda düzenlenen mitingde yaptigi konusmada, Balikesir'e Istiklal Madalyasi verilmesi gerektigini söyledi.

Kiliçdaroglu, "Bunu bir siyasetçinin ötesinde sade bir vatandas olarak ifade ediyorum. Bir degisime ihtiyacimiz var. Çok kutuplastik, çok ayri yerlere savrulduk. Artik birleselim, artik kucaklasalim. Artik birlik zamani, artik kucaklasma zamani. Kavganin zamani degil, barismanin zamani. Birbirimize söyle veya böyle sert sözler söyleme zamani degil. Türkiye'nin içinde bulundugu bu karamsar atmosferi asma zamani." diye konustu.

Türkiye'ye yeni bir anlayisi getirecegini anlatan Kiliçdaroglu, hiç kimseyi ötekilestirmeden 85 milyonun bir arada huzur içinde yasadigi Türkiye'yi insa edeceklerini dile getirdi.

14 Mayis seçimlerini hatirlatan Kiliçdaroglu, "Bunu insa etmenin yolu sizden geçiyor. Sizin oylarinizdan geçiyor. Türkiye'nin yeniden adalet içinde insa edilmesini istiyor musunuz? Söz veriyorum. 6 lider, bir aradayiz. Birlikteyiz, hepimiz bu ülkede huzur olmasini istiyoruz." ifadesini kullandi.

- "Hepsi üretecek, hepsi kazanacaklar"

Kiliçdaroglu, hiçbir çocugun yataga aç girmedigi bir Türkiye'yi insa edecegini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Üniversiteleri bitirdiler ama göreceksiniz üniversiteler bilgi üretecek. Ögrencilerimiz mezun olacak ve isleri büyük ölçüde hazir olacak. Söz verdim, 100 bin ögretmen atamasini Cumhuriyet'in 100. yilinda yapacagiz diye. Niçin? Bütün köy okullarini açacagiz. Köyde ögretmen de olacak, ögrenci de olacak. Yani Ferhat ile Sirin'in bulustugu gibi ögrenciyle ögretmeni bulusturacagiz. Dolayisiyla 'Köyü terk edip çocugumu okutmak için kente geleyim' demeyecek. Ögretmeni orada olacak. Ayni zamanda her köyde ögretmen disinda ziraat teknisyeni veya ziraat mühendisi de olacak."

Havza bazli üretim yapilarak çiftçinin zarar etmesinin önüne geçilecegine dikkati çeken Kiliçdaroglu, "Köyde ziraatçi olacak. Köyde veteriner hekim olacak ve köyde imam olacak. Köyün, entelektüel düzeyini de yükseltecegiz ve köyde yasayanlarin hepsi huzur içinde yasayacaklar. Hepsi üretecek, hepsi kazanacaklar." ifadelerine yer verdi.

Kemal Kiliçdaroglu, kirsalda çalisan gençlerin ve kadinlarin sosyal güvenlik primlerini devletin ödeyecegini, böylece kirsalda çalisan kadinin emeklilik hakkina kavusacagini aktardi.

Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramlarinda asgari ücret kadar ikramiye vereceklerini dile getiren Kiliçdaroglu, "Bunu söyledim ya 'Efendim parayi nereden bulacaksin' diye koro halinde sikayet. Ya sen besli çeteye para bulurken emekliye para bulamiyorsun. Besli çetelere para var, tefecilere para var, ama emekliye gelince 'Parayi nereden bulacaksin?' Bulacagim, o parayi söke söke alacagim, emekliye, isçiye, üreticiye, alin teri dökene verecegim." degerlendirmesinde bulundu.

- "Türkiye güçlü bir ülkedir"

Kiliçdaroglu, siyasetçinin halka örnek olmasi gerektigini vurgulayarak, söyle devam etti:

"O nedenle ahlakli bir siyaset, erdemli bir siyaset, bilgili bir siyaset, toplumun sorunlarini çözmeye kilitlenmis bir siyaset anlayisini getirmek istiyoruz. Bunun mücadelesini veriyoruz. Bu mücadeleyi mutlaka ama mutlaka kazanacagiz. Kimlerle kazanacagiz? Sizlerle kazanacagiz. Birlikte mücadele edecegiz ve birlikte kazanacagiz."

Cumhurbaskani adayi Kiliçdaroglu, "Gencecik evlatlarimizin is güç sahibi olmasi lazim. Çalisiyor, KPSS'ye giriyor, yüksek puan aliyor, sözlüde eliyorlar. Sözlüyü tamamen kaldiracagim. KPSS'ye gireceksiniz, basarili olacaksiniz, atamaniz hemen yapilacak. Torpili bitirecegiz." dedi.

Kiliçdaroglu, Suriyelilerin 2 yil içinde memleketlerine gönderilecegini ifade ederek, sunlari kaydetti:

"Çok açik, çok net söylüyorum. 'Efendim gönderemezsin' diyorlar. Bay Kemal gönderecek efendim. Buradaki Suriyelilerle de görüstüm. Nasil gönderecegimi onlara da anlattim. Dediler ki 'Siz bu sartlari saglarsaniz biz kendi memleketimize gideriz'. Biz bunlarin tamamini yapacagiz. Türkiye yolgeçen hani olmayacak. Türkiye onurlu bir ülkedir. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye 3 milyon 600 bin siginmaciya bakti, eyvallah. Basimizin üstünde ama bitti kardesim ya. Yaziktir günahtir. Bizim evlatlarimiz issiz. Onlarin isi olmasi lazim, gücü olmasi lazim. Asgari ücretin yarisina çalisiyor. 18 saat çalisiyor. Onlara da yazik günah. Onlari memleketlerine ugurlayacagiz. Kendi ülkelerine gidecekler. Suriye ile barisacagiz. Onlarin ayrica Suriye'de can ve mal güvenliklerini saglayacagiz."

Sanliurfa'dan baslayarak tüm çiftçilere elektrigi bedava verme vaadinde bulunan Kiliçdaroglu, "Bu kardesiniz tam 27,5 yil devlette çalisti, bunun agirligi Maliye Bakanliginda. Bütçe nasil yapilir, gelir nasil toplanir, savurganlikla nasil mücadele edilir? Bütün hayatim böyle geçti. Göreceksiniz, savurganligi bitirecegim. Göreceksiniz, o savurganlikla tüyü bitmemis yetimin hakkinin nasil yendigini biliyorum. Onun nasil önlenecegini göreceksiniz. Cumhurbaskanligina bagli 16 uçak var, 16'sini satacagim, yangin söndürmek için uçaklar alacagim." diye konustu.

DEVA Partisi Genel Baskani Ali Babacan, Istanbul Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Imamoglu ve Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas'in da katilimcilara hitap ettigi program, Millet Ittifaki'nin Balikesir milletvekili adaylarinin tanitilmasiyla sona erdi.