Bakan Yumakli, Tarim Orman Gençlik Konseyi üyelerini kabul etti:Seda Tolmaç- "Kirsal kalkinma basligi altinda 21 senede 90 binden fazla projeye yaklasik 87 milyar liralik hibe destegi verdik" - "Bunlarin tarimsal üretime, yatirima ve istihdama dönüstügünü biliyoruz"

Bakan Yumakli, Tarim Orman Gençlik Konseyi üyelerini kabul etti:Seda Tolmaç- "Kirsal kalkinma basligi altinda 21 senede 90 binden fazla projeye yaklasik 87 milyar liralik hibe destegi verdik"
- "Bunlarin tarimsal üretime, yatirima ve istihdama dönüstügünü biliyoruz"

ANKARA (AA) - Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, kirsal kalkinma basligi altinda 21 senede 90 binden fazla projeye yaklasik 87 milyar liralik hibe destegi verdiklerini, bu desteklerin tarimsal üretime, yatirima ve istihdama dönüstügünü bildirdi.

Bakanliktan yapilan yazili açiklamaya göre, Yumakli, Tarim Orman Gençlik Konseyi üyelerini kabul etti.

Tarim Orman Gençlik Konseyi'nin ilk kez geçen yil toplandigini ifade eden Yumakli, Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle Konsey üyeleriyle ikinci kez bulustuklarini ve çalismalarin bundan sonra da yogun bir sekilde devam edecegini belirtti.

Yumakli, gençlerin enerjisi ve dinamizminin, stratejik sektör olan tarima mutlaka yansitilmasi gerektigini vurguladi.

Bakanligin çalismalariyla ilgili de degerlendirmelerde bulunan Yumakli, Türkiye'de tarimsal üretimi artirmak için topyekun bir seferberlik baslattiklarini belirterek, "Ulasmak istedigimiz sey, sürdürülebilir bir tarimsal üretim, bunun verimli bir üretim metodolojisiyle yapilmasi, ürünlerimizin kaliteli olmasi, bütün bunlarin kayitliliginin en üst düzeyde bulunmasi ve günün sonunda tarimsal üretim için yatirim yapilmasi." ifadesini kullandi.

Yumakli, kirsal kalkinmaya yönelik desteklere deginirken de sunlari kaydetti:

"Kirsal kalkinma basligi altinda 21 senede 90 binden fazla projeye yaklasik 87 milyar liralik hibe destegi verdik. Bunlarin tarimsal üretime, yatirima ve istihdama dönüstügünü biliyoruz. Tarimsal üretimin planlanmasi konusunun altyapisini bitirdik, ikincil mevzuatlar ile ilgili çalismalar büyük oranda tamamlandi. Bir daha ülkemizde tarimsal üretim planlamasiyla alakali kimsenin süphesinin olmayacagi ya da büyük oranda memnuniyetin saglanacagi bir çalisma ortaya konuldu. Ülkemiz açisindan son derece önemli olan, özellikle tarimsal üretimin planlanmasi, sözlesmeli üretim, kayitlilik konulari ve alt basliklariyla alakali yogun bir çalisma gerçeklestirildi."