Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Kayseri'de konustu:Esma Küçüksahin,Ergün Haktaniyan- "14 Mayis önemli bir süreç. Türk siyasetinde her seçim önemlidir ama bu seçim özellikle önem arz ediyor"

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, Kayseri'de konustu:Esma Küçüksahin,Ergün Haktaniyan- "14 Mayis önemli bir süreç. Türk siyasetinde her seçim önemlidir ama bu seçim özellikle önem arz ediyor"

KAYSERI (AA) - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakani Derya Yanik, "14 Mayis önemli bir süreç. Türk siyasetinde her seçim önemlidir ama bu seçim özellikle önem arz ediyor." dedi.

Çesitli programlara katilmak için Kayseri'ye gelen Bakan Yanik, AK Parti Il Baskanligi'nda Il Baskani Saban Çopuroglu ve Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ile bir araya geldi.

Yanik burada yaptigi konusmada, AK Parti'nin bütün siyaset aliskanligini, siyaset etme biçimini ortak akla dayandiran bir siyasi kültür oldugunu söyledi.

Mazlum ve magdur nerede olursa olsun Türk milletinin tarihten bu yana elini onlara uzatmayi kendisine vazife addettigini belirten Yanik, söyle devam etti:

"Bugün de Kayseri'de gerek depremzede vatandaslarimiza gerek siginmaci vatandaslarimiza elimizi uzatarak bunu gösteriyoruz. 6 Subat maalesef büyük bir hüzün sayfasi olarak ülkemizin tarihinde yerini aldi. 50 binin üzerinde vatandasimizi kaybettik, hepsine Allah'tan rahmet diliyorum. Yüz binlerce vatandasimiz yarali, Allah'tan sifalar diliyorum. Ama bu millet necip millet, bu millet büyük bir millettir. Çok hizlica hemen herkes adeta seferberlik duygusuyla deprem bölgesine akin ederek bir ucundan tutmaya basladi. Kayseri'miz de hem büyüksehir belediyemiz hem diger hayirsever vatandaslarimizin yardimlariyla en önde kosan illerimizden biri. Dolayisiyla Allah nasip ederse çok hizlica depremzede vatandaslarimizin yaralarini sarmaya elbirligi ile kosacagiz, kosmaya basladik."

Bakan Yanik, vatandasa kapi kapi ulasarak ihtiyaçlarini tespit etmenin, siyaset mecrasini vatandasa hizmete dönüstürmenin AK Parti’nin Türk siyasi tarihine getirdigi en önemli degisikliklerden oldugunu ifade etti.

Teskilatlar olarak vatandasin güvenini tahkim edip sürdürmek gerektigini vurgulayan Yanik, sunlari kaydetti:

"Önümüzdeki süreçte büyük bir samimiyetle, çaliskanlikla ve özveriyle çalismalarimiza devam edip milletimize ne yaptigimizi, siyasetteki AK Parti'nin varlik sebebini, nereden alip nereye tasidigini dogru ve açik bir biçimde anlatarak önümüzdeki süreci insallah güzel bir sekilde tamamlayacagiz. 14 Mayis önemli bir süreç. Türk siyasetinde her seçim önemlidir ama bu seçim özellikle önem arz ediyor. Bizim açimizdan da ülkemiz açisinda da Türkiye’nin 20 yilda edindigi kazanimlarin devam etmesi ve tahkimi bakimindan da aslinda bir irade ortaya konulacak. Bu anlamda AK Parti olarak milletimize bir gelecek vizyonu çizmeye devam ediyoruz. Gelistirmek, yapmak ve çogaltmak üzerinden devam eden bir vizyonu var AK Parti’nin. Bunu sürdürmeye azimliyiz, kararliyiz ve milletimize de bunun sözünü vermek üzere gittigimiz yerlerde dilimiz döndügünce anlatiyoruz."

Bakan Yanik, Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç ile MHP Il Baskani Adnan Incetoprak'i da ziyaret etti.

Besime Özderici Engelsiz Yasam Merkezi'ni gezen Bakan Yanik, yetkililerden merkez hakkinda bilgi aldi. Bakan Yanik, çocuklarla sohbet etti, oyun oynadi ve merkezin bahçesindeki seraya çilek fidesi dikti.