Ahmet Önder adim adim hedefine ilerliyor:Muhammed Boztepe- "Kariyerimde tek eksik olan olimpiyat madalyasi. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'na da bu hedef için gidecegim" - "Dünyanin en iyi sporculariyla yarisma sansi elde ettigim için gururluyum"

Ahmet Önder adim adim hedefine ilerliyor:Muhammed Boztepe- "Kariyerimde tek eksik olan olimpiyat madalyasi. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'na da bu hedef için gidecegim"
- "Dünyanin en iyi sporculariyla yarisma sansi elde ettigim için gururluyum"

ANTWERP (AA) - MUHAMMED BOZTEPE - Milli sporcu Ahmet Önder, Belçika'da düzenlenen 52. Artistik Cimnastik Dünya Sampiyonasi'nin genel tasnif finallerinde dünyanin en iyi sporculariyla yarisma sansi elde ettigi için gururlu oldugunu belirtti.

Ahmet Önder, Antwerp kentinde düzenlenen organizasyonda en iyi 24 sporcu arasina girerek genel tasnif finallerine kalmasina iliskin AA muhabirinin sorularini yanitladi.

Yarin genel tasnif finallerinde yarisacagi için mutlu oldugunu ifade eden Ahmet, "Dünyanin en iyi cimnastikçilerinin arasinda yarisma sansi elde etmek benim için büyük bir gurur. Elimden gelenin en iyisini yapip ülkemi en iyi sekilde temsil etmek istiyorum. Ülkemi, dünyada yer edinmis iyi cimnastikçilerin arasinda temsil etmek beni çok mutlu ediyor." diye konustu.

Organizasyonda takim olarak 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'na kota aldiklarini animsatan Ahmet, tarihte bir ilki gerçeklestirdikleri için mutlu olduklarini söyledi.

Emeklerinin karsiligini aldiklarini dile getiren Ahmet Önder, su ifadeleri kullandi:

"Kotayi alabilmek için ilk 12 ülke arasina girmek gerekiyordu. Geçmis zamanlara baktigimiz bu kotalari hep cimnastik ülkeleri diyebilecegimiz ülkeler aliyordu. Biz de bu ülkeler arasina girdigimiz için ayri bir gurur yasiyoruz. Olimpiyatlarda eminim daha iyi olacagiz. Hemen simdi gelecekle ilgili konusmalara basladik. Dün takim finallerini izledik. Olimpiyatlarda da bu finalin içinde yer almak ve bir ilki daha yasamak istiyoruz. Aramizda hemen bunun konusmalari geçti."

Bireysel olarak hedeflerinden de bahseden Ahmet, "Olimpiyatlarda madalya almak istiyorum. Kariyerimde tek eksik olan olimpiyat madalyasi. 2024 Paris Olimpiyat Oyunlari'na da bu hedef için gidecegim. Takim arkadaslarimla da en iyi dereceyi elde etmek için orada olacagiz. Simdiden sabirsizlikla bekliyoruz." degerlendirmesini yapti.


- "Adim adim hedefe dogru emin adimlarla ilerliyoruz"

Ahmet Önder, sporcular olarak ilkleri yasattiklari için mutlu olduklarini vurgulayarak, "Basaracagimiz daha çok sey var. Ancak ilkleri yasatan ekibin içinde yer aldigim için mutluyum. Basamak basamak ilerledik. Daha yasatacagimiz çok ilk var. Adim adim hedefe dogru emin adimlarla ilerliyoruz." seklinde konustu.

Kendilerine destek verenlere tesekkür eden Ahmet, "Bizim yanimizda olanlarin hissettirdikleri o enerji olmasa biz bunlari basaramayiz. Iyi ki varsaniz." dedi.

Ahmet Önder'in de yer alacagi erkekler bireysel genel tasnif finalleri yarin TSI 20.30'da yapilacak.