Uzman isim "asla yemem" dediği 5 besini açıkladı: Ölüme kadar götürüyor, felç riskini artırıyor

Sağlıklı beslenme, uzun ve sağlıklı bir ömrün altın anahtarı. Vücut sağlığınızı korumak için dengeli ve sağlıklı besinleri tüketmeniz gerekiyor. Sağlıksız besinleri tüketmek pek çok hastalığı tetikleyebiliyor. Özellikle bazı yiyecekler sağlıklı görünse de ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. ABD'li bir doktor "asla yemem" dediği 5 yiyeceği paylaştı.Bazı besinler masum görünse de ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. ABD'li doktor Jessica Kiss, asla tüketmediği 5 besini açıkladı. Dr Jessica Kiss Bu 5 besini neden tüketmediğini de paylaştı.Yemeklerin yanında iyi bir eşlikçi olan pilavın lezzetine doyum olmuyor. Anca pilavi pişirdiktan sonra ertesi gün tekrar ısıtmak sağlık için riskli. Dr. Kiss, haşlanmış pirinç oda sıcaklığında bir süre bekletildiğinde ciddi bir bakteri türünün ortaya çıktığını ve daha sonra mikrodalgada yeterince etkili olmayan bir şekilde yeniden ısıtıldığında bu bakterinin yeniden aktif hale geldiğini açıklıyor.Ancak Dr. Kiss, bunlara dikkat ederseniz ve yeterince yüksek ısıda tekrar pişirirseniz sorun olmayacağını belirtiyor. "Ama oda sıcaklığına gelirse bir daha yemem" diyor.Dr. Kiss, bir süredir dışarıda duran piknik yiyeceklerini asla yemeyeceğini açıkladı. "Piknikte dışarıda duran şeyleri yediğimi göremezsiniz. Dışarıda duran yiyecekleri yemektense aç kalmayı tercih ederim" dedi. Uzun süre açıkta bırakılan gıda maddeleri için 'gıda kaynaklı hastalık riskinin çok yüksek' olduğunu açıkladı.Bu Dr. Kiss için kesin bir kural değil, ancak o, saçlarını örnek vererek, garip bir renge boyanmış yiyecekleri %99 oranında yemediğini belirtiyor. 'Gıda boyasıyla kaplı' gıda maddelerinin 'vücudunuz için iyi olmadığını ' açıklıyor.Dr. Kiss, konserve yiyeceklerin 'sizin için en iyi şey' olduğunu savunanlardan olmasa da, bazen bunun bir zorunluluk olduğunu belirtiyor. Peki, kutu ezikse neden bu kadar kötü? Doktor, kutusu zarar görmüş konservelerde, 'botulizm' konusunda endişeleneceğini açıklıyor."Derin ezikler genellikle keskin noktalara sahiptir. Üst veya yan dikişte keskin bir ezik, dikişe zarar verebilir ve bakterilerin kutuya girmesine izin verebilir. Herhangi bir dikişinde derin bir ezik olan tüm kutuları atın." Botulizm nadir görülen ancak ciddi bir hastalıktır. Vücudun sinirlerine saldıran ve nefes alma zorluğuna, kas felcine ve hatta ölüme neden olan bir toksin nedeniyle oluşur.Greyfurt sağlıklı C vitamini kaynağı meyveler arasında yer alıyor. Ancak Dr. Kiss, oldukça ilginç bir nedenden ötürü asla greyfurt yemeyeceğini söylüyor.Dr. Kiss şöyle açıklıyor: "Greyfurt yemiyorum çünkü birçok ilaç greyfurtla etkileşime giriyor." Temel olarak, meyvenin vücudunuzda işlenme şekli onlarla etkileşime girer, bu yüzden meyvenin tadını çıkarıp çıkaramayacağınızı doktorunuza danışmalısınız.ÖNEMLİ: Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza danışın.

Uzman isim "asla yemem" dediği 5 besini açıkladı: Ölüme kadar götürüyor, felç riskini artırıyor
Uzman isim

Sağlıklı beslenme, uzun ve sağlıklı bir ömrün altın anahtarı. Vücut sağlığınızı korumak için dengeli ve sağlıklı besinleri tüketmeniz gerekiyor. Sağlıksız besinleri tüketmek pek çok hastalığı tetikleyebiliyor. Özellikle bazı yiyecekler sağlıklı görünse de ciddi sağlık sorunlarına yol açabiliyor. ABD'li bir doktor "asla yemem" dediği 5 yiyeceği paylaştı.

Bazı besinler masum görünse de ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. ABD'li doktor Jessica Kiss, asla tüketmediği 5 besini açıkladı. Dr Jessica Kiss Bu 5 besini neden tüketmediğini de paylaştı.
Yemeklerin yanında iyi bir eşlikçi olan pilavın lezzetine doyum olmuyor. Anca pilavi pişirdiktan sonra ertesi gün tekrar ısıtmak sağlık için riskli. Dr. Kiss, haşlanmış pirinç oda sıcaklığında bir süre bekletildiğinde ciddi bir bakteri türünün ortaya çıktığını ve daha sonra mikrodalgada yeterince etkili olmayan bir şekilde yeniden ısıtıldığında bu bakterinin yeniden aktif hale geldiğini açıklıyor.
Ancak Dr. Kiss, bunlara dikkat ederseniz ve yeterince yüksek ısıda tekrar pişirirseniz sorun olmayacağını belirtiyor. "Ama oda sıcaklığına gelirse bir daha yemem" diyor.
Dr. Kiss, bir süredir dışarıda duran piknik yiyeceklerini asla yemeyeceğini açıkladı. "Piknikte dışarıda duran şeyleri yediğimi göremezsiniz. Dışarıda duran yiyecekleri yemektense aç kalmayı tercih ederim" dedi. Uzun süre açıkta bırakılan gıda maddeleri için 'gıda kaynaklı hastalık riskinin çok yüksek' olduğunu açıkladı.
Bu Dr. Kiss için kesin bir kural değil, ancak o, saçlarını örnek vererek, garip bir renge boyanmış yiyecekleri %99 oranında yemediğini belirtiyor. 'Gıda boyasıyla kaplı' gıda maddelerinin 'vücudunuz için iyi olmadığını ' açıklıyor.
Dr. Kiss, konserve yiyeceklerin 'sizin için en iyi şey' olduğunu savunanlardan olmasa da, bazen bunun bir zorunluluk olduğunu belirtiyor. Peki, kutu ezikse neden bu kadar kötü? Doktor, kutusu zarar görmüş konservelerde, 'botulizm' konusunda endişeleneceğini açıklıyor.
"Derin ezikler genellikle keskin noktalara sahiptir. Üst veya yan dikişte keskin bir ezik, dikişe zarar verebilir ve bakterilerin kutuya girmesine izin verebilir. Herhangi bir dikişinde derin bir ezik olan tüm kutuları atın." Botulizm nadir görülen ancak ciddi bir hastalıktır. Vücudun sinirlerine saldıran ve nefes alma zorluğuna, kas felcine ve hatta ölüme neden olan bir toksin nedeniyle oluşur.
Greyfurt sağlıklı C vitamini kaynağı meyveler arasında yer alıyor. Ancak Dr. Kiss, oldukça ilginç bir nedenden ötürü asla greyfurt yemeyeceğini söylüyor.Dr. Kiss şöyle açıklıyor: "Greyfurt yemiyorum çünkü birçok ilaç greyfurtla etkileşime giriyor." Temel olarak, meyvenin vücudunuzda işlenme şekli onlarla etkileşime girer, bu yüzden meyvenin tadını çıkarıp çıkaramayacağınızı doktorunuza danışmalısınız.
ÖNEMLİ: Bu makale sadece genel bilgi verme amacıyla yazılmıştır ve doktor tavsiyesi olarak ele alınmaması gerekir. Sağlığınızla ilgili herhangi bir endişeniz varsa doktorunuza danışın.