ÖSYM takvimi: ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES yerleri açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) takvimi belli oldu. Yayımlanan takvime göre, ALES/2 temmuz ayında gerçekleştirilecek. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES yerleri açıklandı mı?Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2024-ALES/2) katılacak öğrenciler bir yandan sınav hazırlıklarını yaparken bir yandan da sürece ilişkin ayrıntıları araştırıyor. Sınav giriş belgelerinin paylaşılacağı tarih adayların araştırdığı konuların başında geliyor. 2024-ALES/2'ye başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandıktan sonra sınav giriş belgeleri erişime açılacak. ALES YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?ALES/2 sınavı 28 Temmuz tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. Adayların sınav giriş yerlerinin en geç sınavdan 10 gün önce açıklanması bekleniyorAdaylar, sınava girecekleri yeri gösteren sınav giriş belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecek.

ÖSYM takvimi: ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES yerleri açıklandı mı?
ÖSYM takvimi: ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES yerleri açıklandı mı?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince (ÖSYM), 2024 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2024-ALES/2) takvimi belli oldu. Yayımlanan takvime göre, ALES/2 temmuz ayında gerçekleştirilecek. Peki, ALES/2 ne zaman yapılacak? ALES yerleri açıklandı mı?

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı'na (2024-ALES/2) katılacak öğrenciler bir yandan sınav hazırlıklarını yaparken bir yandan da sürece ilişkin ayrıntıları araştırıyor. Sınav giriş belgelerinin paylaşılacağı tarih adayların araştırdığı konuların başında geliyor. 

2024-ALES/2'ye başvuran adayların, sınava girecekleri bina ve salonlara atanma işlemleri tamamlandıktan sonra sınav giriş belgeleri erişime açılacak. 

ALES YERLERİ NE ZAMAN AÇIKLANIR?

ALES/2 sınavı 28 Temmuz tarihinde ÖSYM tarafından yapılacak. Adayların sınav giriş yerlerinin en geç sınavdan 10 gün önce açıklanması bekleniyor

Adaylar, sınava girecekleri yeri gösteren sınav giriş belgesini, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden edinebilecek.