Öğretmenlerin iller arası (il dışı) yer değiştirme başvuruları ne zaman? Atamalar ne zaman yapılacak? (2024 MEB yer değiştirme takvimi)

Öğretmenlerin iller arası (il dışı) yer değiştirme başvuruları için takvim belli oldu. 2024 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlandı. Peki, öğretmenlerin iller arası (il dışı) yer değiştirme başvuruları ne zaman? Atamalar ne zaman yapılacak?2024 öğretmenlerin iller arası (il dışı tayin) isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri için tarih belli oldu. Kadrolu öğretmenler, iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Peki, 2024 öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları ne zaman? Atamalar ne zaman yapılacak?Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2024 öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuru tarihleri açıklandı.Buna göre; Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 3-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak.Başvurular, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.Bu şekilde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.Atamalar, 11 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.Ataması gerçekleşen öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren yapılacak.Atamalar öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, 41’inci seçenek olarak ise bir il tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.

Öğretmenlerin iller arası (il dışı) yer değiştirme başvuruları ne zaman? Atamalar ne zaman yapılacak? (2024 MEB yer değiştirme takvimi)
Öğretmenlerin iller arası (il dışı) yer değiştirme başvuruları ne zaman? Atamalar ne zaman yapılacak? (2024 MEB yer değiştirme takvimi)

Öğretmenlerin iller arası (il dışı) yer değiştirme başvuruları için takvim belli oldu. 2024 yılı öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme işlemlerine ilişkin duyuru, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlandı. Peki, öğretmenlerin iller arası (il dışı) yer değiştirme başvuruları ne zaman? Atamalar ne zaman yapılacak?

2024 öğretmenlerin iller arası (il dışı tayin) isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri için tarih belli oldu. Kadrolu öğretmenler, iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek. Peki, 2024 öğretmenlerin iller arası yer değiştirme başvuruları ne zaman? Atamalar ne zaman yapılacak?
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2024 öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuru tarihleri açıklandı.Buna göre; Öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı yer değişikliği başvuruları 3-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak.
Başvurular, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır.Bu şekilde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır.
Atamalar, 11 Haziran 2024 tarihinde gerçekleştirilecek.Ataması gerçekleşen öğretmenlerin ilişik kesme işlemleri ise 14 Haziran 2024 tarihinden itibaren yapılacak.
Atamalar öğretmenlerin tercihleri dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre gerçekleştirilecek olup başvuru kayıt işlemi yapıldıktan sonra hizmet puanlarına etki edecek değişiklikler başvuru sistemine yansımayacağından ilgililerin hizmet puanına etki edecek değişiklikleri yer değiştirme başvurusunu yapmadan önce tamamlamaları gerekmektedir.İller arası yer değiştirme başvurusunda bulunan öğretmenler, aynı ya da farklı illerden en çok 40 eğitim kurumunu tercih edebilecektir. Bu kapsamda başvuracak öğretmenlere, 41’inci seçenek olarak ise bir il tercih etme hakkı verilecektir. Ancak 40 eğitim kurumu tercihi tamamlanmadan 41’inci seçenek işaretlenemeyecektir. Bunlardan 41’inci seçeneği işaretleyenler yalnızca tercih ettiği ildeki boş kalan kontenjanlara hizmet puanı üstünlüğü esasına göre bilgisayar kurasıyla atanacaktır.