Burun, çene, yanak ve alın bölgesinde çıkan sivilceye dikkat! Vücudunuzdaki bu hastalıkları ele veriyor

Sivilceler sadece dış görünümünüzle ilgili değildir. Burun, çene, alın, yanak ya da yüzünüzün herhangi bir yerinde çıkan sivilceler bazı hastalıkların habercisi olabilir.Cildimiz genellikle iç sağlığımızı yansıtan bir ayna görevi görür. Özellikle yüzdeki sivilceler, sadece kozmetik bir endişeden daha fazlası olabilir; size genel sağlığınız hakkında bir şeyler anlatmaya çalışıyor olabilirler.Geleneksel Çin Tıbbı  belirli yüz bölgelerini vücudun farklı organlarıyla ilişkilendirmek için uzun zamandır yüz haritalama, mien shiang veya "yüz okuma" olarak da bilinen uygulamayı kullanmıştır.Bilim camiası doğruluğu konusunda bölünmüş olsa da, bu fikir 3.000 yıldan uzun süredir devam etmektedir ve bu yüz ipuçlarının gözle görünenlerden daha fazlası olabileceğini düşündürmektedir. İşte yüzümüzdeki sivilcelerin yerinin altta yatan sağlık sorunlarına işaret edebileceği yol.Alın sindirim sistemiyle yakından bağlantılıdır. Bu bölgede sık sık sivilceler fark edersek, bu, huzursuz bağırsak sendromu veya kötü beslenme gibi sindirim sorunlarının bir işareti olabilir. Stres ve uyku eksikliği de alın sivilcelerine katkıda bulunabilir. Sindirim sistemindeki dengesizlikler bu bölgede cilt sorunları olarak ortaya çıkabilir.Şakakların böbrekler ve mesane ile ilişkili olduğu söylenir. Bu bölgedeki sivilceler bu organlardaki enfeksiyonları veya iltihabı vurgulayabilir. Bazı araştırmacılar böbrek fonksiyonu ile şakak aknesi arasındaki ilişkinin tam olarak kanıtlanmadığını savunuyor. Bu organlar, belki de susuzluk veya enfeksiyon nedeniyle mücadele ettiğinde, şakaklardaki cildin sivilcelerle yanıt verebileceğine inanılıyor.Kaşların arasındaki bölgenin, detoksifikasyon için önemli bir organ olan karaciğere bağlı olduğu düşünülüyor.Buradaki sivilceler, karaciğerimizin muhtemelen diyetimizdeki toksinlerden veya duygusal stresten dolayı zorlandığını gösterebilir.Modern tıp bu görüşü tam olarak desteklemese de, TCM uygulayıcıları uzun zamandır karaciğer aşırı yüklendiğinde -ister alkol, ister yağlı yiyecekler veya toksinler olsun- bu bölgenin sivilceler için bir merkez haline gelebileceğini gözlemlemişlerdir.Göz altındaki cilt genellikle vücudun su seviyeleri ve stresi ile ilişkilendirilir. Bu bölgedeki koyu halkalar, şişkinlik veya sivilceler, vücudumuzun yeterli su almadığımızı veya önemli stres altında olduğumuzu belirtmesinin bir yolu olabilir.Bu bölgedeki kızarıklık, siyah nokta veya yağlılık, kan basıncı sorunlarının veya kolesterol dengesizliklerinin göstergesi olabilir.Yanaklardaki sivilceler genellikle mide, dalak ve solunum sistemiyle bağlantılıdır. Örneğin, yanaklardaki kızarıklık mide iltihabını gösterebilirken, sivilceler alerji veya sinüs enfeksiyonları gibi solunum sorunlarını gösterebilir.Çene ve çene hattı bölgesi hormonal ve üreme sistemleriyle yakından ilişkilidir. Adet döneminde veya yüksek stres dönemlerinde hormonal dalgalanmalar bu bölgede sivilcelere yol açabilir.

Burun, çene, yanak ve alın bölgesinde çıkan sivilceye dikkat! Vücudunuzdaki bu hastalıkları ele veriyor
Burun, çene, yanak ve alın bölgesinde çıkan sivilceye dikkat! Vücudunuzdaki bu hastalıkları ele veriyor

Sivilceler sadece dış görünümünüzle ilgili değildir. Burun, çene, alın, yanak ya da yüzünüzün herhangi bir yerinde çıkan sivilceler bazı hastalıkların habercisi olabilir.

Cildimiz genellikle iç sağlığımızı yansıtan bir ayna görevi görür. Özellikle yüzdeki sivilceler, sadece kozmetik bir endişeden daha fazlası olabilir; size genel sağlığınız hakkında bir şeyler anlatmaya çalışıyor olabilirler.
Geleneksel Çin Tıbbı  belirli yüz bölgelerini vücudun farklı organlarıyla ilişkilendirmek için uzun zamandır yüz haritalama, mien shiang veya "yüz okuma" olarak da bilinen uygulamayı kullanmıştır.
Bilim camiası doğruluğu konusunda bölünmüş olsa da, bu fikir 3.000 yıldan uzun süredir devam etmektedir ve bu yüz ipuçlarının gözle görünenlerden daha fazlası olabileceğini düşündürmektedir. İşte yüzümüzdeki sivilcelerin yerinin altta yatan sağlık sorunlarına işaret edebileceği yol.
Alın sindirim sistemiyle yakından bağlantılıdır. Bu bölgede sık sık sivilceler fark edersek, bu, huzursuz bağırsak sendromu veya kötü beslenme gibi sindirim sorunlarının bir işareti olabilir. Stres ve uyku eksikliği de alın sivilcelerine katkıda bulunabilir. Sindirim sistemindeki dengesizlikler bu bölgede cilt sorunları olarak ortaya çıkabilir.
Şakakların böbrekler ve mesane ile ilişkili olduğu söylenir. Bu bölgedeki sivilceler bu organlardaki enfeksiyonları veya iltihabı vurgulayabilir. Bazı araştırmacılar böbrek fonksiyonu ile şakak aknesi arasındaki ilişkinin tam olarak kanıtlanmadığını savunuyor. Bu organlar, belki de susuzluk veya enfeksiyon nedeniyle mücadele ettiğinde, şakaklardaki cildin sivilcelerle yanıt verebileceğine inanılıyor.
Kaşların arasındaki bölgenin, detoksifikasyon için önemli bir organ olan karaciğere bağlı olduğu düşünülüyor.
Buradaki sivilceler, karaciğerimizin muhtemelen diyetimizdeki toksinlerden veya duygusal stresten dolayı zorlandığını gösterebilir.
Modern tıp bu görüşü tam olarak desteklemese de, TCM uygulayıcıları uzun zamandır karaciğer aşırı yüklendiğinde -ister alkol, ister yağlı yiyecekler veya toksinler olsun- bu bölgenin sivilceler için bir merkez haline gelebileceğini gözlemlemişlerdir.
Göz altındaki cilt genellikle vücudun su seviyeleri ve stresi ile ilişkilendirilir. Bu bölgedeki koyu halkalar, şişkinlik veya sivilceler, vücudumuzun yeterli su almadığımızı veya önemli stres altında olduğumuzu belirtmesinin bir yolu olabilir.
Bu bölgedeki kızarıklık, siyah nokta veya yağlılık, kan basıncı sorunlarının veya kolesterol dengesizliklerinin göstergesi olabilir.
Yanaklardaki sivilceler genellikle mide, dalak ve solunum sistemiyle bağlantılıdır. Örneğin, yanaklardaki kızarıklık mide iltihabını gösterebilirken, sivilceler alerji veya sinüs enfeksiyonları gibi solunum sorunlarını gösterebilir.
Çene ve çene hattı bölgesi hormonal ve üreme sistemleriyle yakından ilişkilidir. Adet döneminde veya yüksek stres dönemlerinde hormonal dalgalanmalar bu bölgede sivilcelere yol açabilir.