Türk Telekom teknolojik çözümleri ile engelleri kaldiriyorGökhan Yildiz- Türk Telekom CEO'su Ümit Önal: - "Türk Telekom olarak, teknolojiyi herkesin hayata esit katilimini saglayacak sekilde kullaniyor, engelleri ortadan kaldiriyoruz"
ISTANBUL (AA) - Türk Telekom'un, Engelsiz Yasama Dernegi (EyDer) ile hayata geçirdigi Günisigi Projesi, 2023-2024 egitim ögretim yilinda az gören çocuklarin, akranlariyla ayni siniflarda egitim görmesini kolaylastiran teknolojilere odaklaniyor.
Sirketten yapilan açiklamaya göre, Türk Telekom, teknolojinin sundugu imkanlari, toplumun tüm kademelerinde firsat esitligini saglamak için seferber ediyor.
Bu kapsamda Türk Telekom, "Günisigi" projesi ile az gören çocuklarin engelsiz akranlariyla ayni siniflarda egitim almasini saglayarak, onlara isik olmaya devam ediyor.
Türk Telekom Ar-Ge ekibi tarafindan gelistirilen "TahtApp" uygulamasi, 11 ilde 24 yeni okulda daha kullanima sunuluyor.
- "Türkiye'de dijital dönüsümünün öncüsüyüz"
Açiklamada görüslerine yer verilen Türk Telekom Üst Yöneticisi (CEO) Ümit Önal, Türkiye'nin dijital dönüsümünün öncüsü olmalarinin yani sira teknolojiyi insanin iyilik ve faydasina dönüstürme misyonlari çerçevesinde projeler ürettiklerini belirterek, sunlari kaydetti:
"Türk Telekom olarak, teknolojiyi herkesin hayata esit katilimini saglayacak sekilde kullaniyor, engelleri ortadan kaldiriyoruz. Bu dogrultuda da özellikle kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizi belirlerken herkesi degerli hissettirmek vizyonumuzu temel aliyoruz. Zira, sundugumuz teknolojinin olanaklarindan herkes faydalanabiliyorsa, çözüm ve hizmetlerimiz anlam kazaniyor. Bunun bilinci ile rotamizi, engelli bireylerin de hayata esit katilimini saglamak adina sivil toplum kuruluslariyla is birligi yaparak belirliyor, bu kapsamda projeler üretiyoruz.
Bu projelerden biri de Ar-Ge ekibimiz tarafindan gelistirilen TahtApp yazilimi. Az gören çocuklarin sinif içinde akranlari ile birlikte egitim hayatlarini sürdürmelerine olanak taniyan TahtApp'i yeni egitim-ögretim yilinda daha fazla okulda kullanima sunacagiz. Bunun yani sira okullarda ögrenci ve velilere farkindalik egitimleri de verilmeye baslanacak."
Türk Telekom olarak, üstün teknolojileriyle gelistirdikleri projelerle engelli vatandaslarin sosyal hayatin içinde daha fazla yer almalarina katkida bulunmanin gururunu yasadiklarini ifade eden Önal, Türkiye'ye deger katmak için sürdürdükleri kurumsal sosyal sorumluluk projelerinin, artan bir motivasyon ve sorumluluk bilinciyle devam edecegini bildirdi.
- AKM'de "Sesli Adimlar" uygulamasi kullanima sunuldu
Hayata geçirdigi kurumsal sosyal sorumluluk projeleriyle teknolojiyi, iyilik ve faydaya dönüstürmeyi hedefleyen Türk Telekom, ana destekçisi oldugu AKM'de kurumsal sosyal sorumluluk projesi Sesli Adimlar uygulamasini kullanima sundu.
Görme ve isitme engellilerin faydalandigi Sesli Adimlar uygulamasi, AKM'nin tüm girislerine, sinema, kütüphane, sergi salonu, restoranlara, kafelere ve Türk Telekom Opera Salonu'na sesli yönlendirme sagliyor.
Sesli Adimlar uygulamasini mobil cihazlarina indiren engelli sanatseverler, AKM'nin kapali ve açik alanlarinda, uygulama esliginde erisilebilir bir kültür sanat deneyimi yasiyor.
- TahtApp ile çocuklarin derslerdeki fiziksel kosullari iyilestirilecek
TahtApp uygulamasi, gelecek egitim döneminden itibaren projeye dahil edilen 24 yeni okulda kurularak kullanima açilacak. TahtApp, tahtanin tablete aktarilmasi ile az gören çocuklarin engelsiz akranlariyla bir arada egitim alabilmesini sagliyor.
Ders takibinde standardizasyon saglayan uygulama, ögrencilerin dersleri takip etmesine, sorulara daha kolay cevap verebilmesine ve derslere diger arkadaslari ile ayni tempoda, daha aktif katilimina da imkan taniyor.
Türk Telekom yenilikçi proje ve uygulamalarini her geçen gün zenginlestiriyor. Türk Telekom'un sosyal sorumluluk projesi Telefon Kütüphanesi ile de kullanicilar, 50 kategoride 3 binden fazla sesli kitap ve dünyaca ünlü 50 sesli betimlemeli tabloya mobil telefonlari araciligiyla ulasabiliyor.
Bunun yaninda, "Telefon Kütüphanesi" ücretsiz sundugu Ilaç Barkodu Okuma ve Para Tanima fonksiyonlariyla da engellilerin yasamini kolaylastiriyor.