TRT radyolari, deprem felaketleri nedeniyle 96'nci yilini sade bir sekilde kutlayacakIsa Toprak

TRT radyolari, deprem felaketleri nedeniyle 96'nci yilini sade bir sekilde kutlayacakIsa Toprak

ANKARA (AA) - Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), 6 Mayis 1927'de Esref Sefik'in anonsuyla baslayan radyo kurulusunun 96'nci yilini, Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle sade bir sekilde kutlayacak.

TRT'den yapilan açiklamaya göre, 6 Mayis 1927'de Istanbul Sirkeci'deki Büyük Postane'nin stüdyoya dönüstürülen bodrum katindan duyulan, "Alo alo muhterem samiin. Burasi Istanbul telsiz telefonu." anonsuyla Türkiye'de radyo yayinciligi basladi.

Toplumu bilgilendirmek, dünyadan haber vermek, Türkiye'nin sesini dünyaya duyurmak amaciyla türküsüyle, sarkisiyla, masaliyla, destaniyla kültür unsurlarinin islendigi radyolar, 6 Mayis Radyo Günü'nde 96'nci yasini kutluyor.

- Depremler nedeniyle sade bir kutlama yapilacak

Radyo Günü, Türkiye'de ilk radyo yayininin baslamasinin 96'nci yilinda, Kahramanmaras merkezli depremler nedeniyle sade bir sekilde kutlanacak.

Farkli kimlik ve formatlarda yayin yapan ve karasal vericiler, uydu, web, TRT Dinle mobil uygulamasi üzerinden tüm dünyada dinlenebilen TRT radyolari, bugüne özel olarak yayin içeriklerinde günün anlam ve önemine iliskin konu ve konuklara yer verecek.

Ayrica deprem yayinlarinin tecrübesi isiginda, radyonun özellikle olaganüstü durumlarda üstlendigi hayati role de vurgu yapilacak.