TEKNOFEST Bilim Sokagi'ndaki atölyeler çocuklarin ugrak yeri olduSeda Tolmaç- Festivale katilan çocuk ve gençler, teknolojiden tarima, bilimden astronomi, uzay ve havaciliga kadar birçok etkinligin yapildigi atölyeleri gezdi - Ilkokul ögrencisi Fatma Yüksel: - "Önce bilim atölyesini gezdim. Orada roket yaptik. Alüminyum folyonun iletken oldugunu ögrendim. Ayrica hayalimizdeki is yerinin logosunu da tasarladik" - Ortaokul ögrencisi Yusuf Kayra Cengiz: - "Insanlarin buraya gelmesi gerekiyor çünkü
ANKARA (AA) - SEDA TOLMAÇ - Dünyanin en büyük Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST Ankara'daki Bilim Sokagi'nda bulunan atölyeler, her yastan çocugun en çok ilgi gösterdigi mekanlar arasinda yer aldi.
AA'nin 8. kez global iletisim ortagi oldugu festivale gelen çocuk ve gençler, Bilim Sokagi atölyelerini aileleriyle ziyaret etti.
Deneyapkart, teknoloji, tarim, doga bilimleri, matematik, girisim, astronomi, uzay ve havacilik konularinda etkinliklerin yapildigi atölyeleri gezen çocuk ve gençler, hem eglendiler hem de ögrendi.
- "Büyük küçük hiç fark etmez, herkes buraya gelebilir"
Çocuklar, AA muhabirine, Bilim Sokagi'ni görmekten dolayi duyduklari mutlulugu anlatti.
Festivale babasiyla gelen 9 yasindaki Neval Ilgin Çelik, atölyeleri çok sevdigini söyledi.
Çelik, uzay atölyesini gezdigini dile getirerek, "Bu sokak bana, çocuklarla ilgili güzel seyler yapilmasi gerektigini hissettirdi. TEKNOFEST, ilk defa Ankara'ya geldigi için her çocuk buraya gelsin, burayi görsün. Burasi çok güzel bir yer. Büyük küçük hiç fark etmez, herkes buraya gelebilir." dedi.
Havacilik alaninda lise egitimi alan 16 yasindaki Kadir Türk, uçak sevgisi dolayisiyla festivale katildigini ifade etti.
Havacilik alaninda düzenlenen festivalleri kaçirmadigini vurgulayan Türk, özellikle Bilim Sokagi'ndaki astronomi, uzay ve havacilik atölyesini begendigini söyledi.
- Kuzenler, atölyeleri beraber gezdi
Ayse ve Fatma Yüksel isimli iki kuzen aileleriyle Bilim Sokagi'ni gezen çocuklarin arasinda yer aldi.
6. sinif ögrencisi Ayse Yüksel, eglenceli ve ögretici çok sayida atölyenin oldugunu dile getirerek, "Ben en çok mangala oyununu sevdim, çok eglenceliydi. Her çocuk burayi gelip görsün." dedi.
4. sinif ögrencisi Fatma Yüksel de sokagi çok sevdigini belirterek, "Önce bilim atölyesini gezdim. Orada roket yaptik. Alüminyum folyonun iletken oldugunu ögrendim. Ayrica hayalimizdeki is yerinin logosunu da tasarladik. Ben de kendi pastanemin logosunu tasarladim. Ileride de pastaci olmak istiyorum. Bir sürü pasta yapacagim." diye konustu.
- "Bir Türk olarak TEKNOFEST'ten gurur duyuyorum"
Ilkokula giden Gökçen Koyuncu da robot ve hayalindeki roketi yaptigini dile getirerek, festival alaninda bulunan, yerli ve milli imkanlarla gelistirilen temel egitim uçagi "HÜRKUS"u çok sevdigini söyledi.
Ortaokul ögrencisi Yusuf Kayra Cengiz de TEKNOFEST'in Ankara'ya gelmesini uzun zamandir bekledigini ifade ederek, "Bilim Sokagi'nda bulunan teknolojik ürünler hakkinda bilgi aldim. Insanlarin buraya gelmesi gerekiyor çünkü burada sey ögreniliyor." dedi.
Atölyeleri gezen 9 yasindaki Mahmut Tugrul Ferhan da teknolojik aletlerin ilgisini çektigini dile getirdi.
Babasiyla sokagi ziyaret eden 5 yasindaki Hüseyin Soylu, en çok uçak ve bilimsel arastirmalari sevdigini söyledi.
Özellikle tasarim atölyesine gittigini dile getiren ilkokul ögrencisi 9 yasindaki Zeynep Zümra da "Doga bilimleri atölyesine gittim. Çok sevdim. Bir Türk olarak TEKNOFEST'ten çok gurur duyuyorum." diye konustu.
- Aileler de çocuklariyla etkinliklere katildi
Çocuklariyla atölyeleri ziyaret eden aileler de etkinliklerden memnun kaldiklarini anlatti.
5 yasindaki kiziyla festivale katilan Ayse Kiliç, matematik, tarim ve bilisim atölyesini ziyaret ettiklerini dile getirerek, "Kizim en çok bilisim atölyesini sevdi. Bu tarz etkinliklerin yapilmasi ve çocuklarin böyle seylerle ilgilenmesi çok degerli." dedi.
- "Etkinliklerle çocuklarin bilime ilgisini çekmeyi amaçliyoruz"
Teknoloji Atölyesi'nde çocuklara egitim veren bilgisayar ögretmeni Nurseda Alici, TEKNOFEST Ankara için geldigini belirtti.
Alici, atölyede 6-8 yas grubundaki çocuklarla çesitli etkinlikler düzenlediklerini dile getirerek, söyle konustu:
"Festivalde yogunluk hiz kesmeden devam ediyor. Atölyemizde ögrenci ve velilerimizi agirlamaya devam ediyoruz. Çocuklarimizla eldeki malzemeleri kullanarak ögretici çalismalar yapiyoruz. Mesela oyun hamurunun iletkenliginden yararlanarak LED ve pili de kullanarak basit bir devre kurduk. Bu sekilde küçük etkinliklerle çocuklarin bilime ilgisini çekmeyi ve farkindalik yaratmayi amaçliyoruz."
Özellikle 6-8 ve 9-11 yas grubu çocuklarin teknolojiyi çok sevdiklerini belirten Alici, "12-14 yas grubunun gözü daha yükseklerde olsa da bu yas grubu çocuklarimizla çalismalarimiz da devam ediyor." diye konustu.