NN Hayat ve Emeklilik, "Kadinin Güçlenmesi Prensipleri"ne imza attiAbdulselam Durdak-NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Anna Grzelonska:-"Kadinin Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs) sözlesmesine imza atarak, topluma örnek olmayi ve bu kapsamdaki çalismalarimizi sürdürmeyi hedefliyoruz"
ISTANBUL (AA) - NN Hayat ve Emeklilik, kadinlarin her sektör ve her düzeyde ekonomik yasamin içinde yer alabilmelerini saglamak amaciyla çalismalar yürüten, dünyanin en önemli küresel özel sektör girisimlerinden Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri’nin imzacilari arasinda yer aldi.
NN Hayat ve Emeklilik açiklamasina göre, dünyanin köklü sigorta ve yatirim yönetimi sirketlerinden NN Group bünyesinde faaliyet gösteren NN Hayat ve Emeklilik, çesitlilik ve kapsayicilik alaninda gerçeklestirdigi çalismalarina bir yenisini ekledi. Bu kapsamda atilan imza ile sirket, toplumsal cinsiyet esitligini destekleyecegini, kadinlarin is hayatinda daha fazla rol almasini saglayacagini, hayatin her alaninda ve her seviyesinde kadinlarin varligini güçlendirmek üzere faaliyette bulunacagini ve Kadinin Güçlenmesi Prensipleri’ne bagli kalacagini taahhüt etti.
-"Annelik iznini 24 haftaya, babalik iznini 3 haftaya çikardik"
Açiklamada konuya iliskin görüslerine yer verilen NN Hayat ve Emeklilik Genel Müdürü Anna Grzelonska, sunlari kaydetti:
"Çesitlilik ve kapsayicilik sirket stratejimizin önemli bir parçasini olusturuyor. Kadin ve erkek esitligine inaniyor, her alanda esitlik yaklasimini benimsiyoruz. Ekonomik ve toplumsal kalkinmanin önemli kriterlerinden kadin ve erkegin, sosyal ve is hayatindaki yerlerinin dengelenmesi konusunda, tüm NN Group sirketleri olarak üzerimize düsen sorumlulugun bilincindeyiz ve farkliliklarimizin en büyük gücümüz olduguna inaniyoruz.
Çesitlilik ve kapsayicilik faaliyetlerine büyük önem veriyor ve bu alanda sürekli gelisip, dönüsüyoruz. Sirketimizde yüzde 55 kadin çalisan oranina ve yüzde 50 kadin yönetici oranina sahibiz. Kadinlarin evlilik veya çocuk engeline takilmamalarini, kariyer yapabilmelerini ve dogum iznini diledikleri gibi kullanabilmelerini önemsiyoruz.
Annelik iznini 16 haftadan 24 haftaya, babalik iznini ise 1 haftadan 3 haftaya çikardik. Kadinin Güçlenmesi Prensipleri (Women’s Empowerment Principles-WEPs) sözlesmesine imza atarak, topluma örnek olmayi ve bu kapsamdaki çalismalarimizi sürdürmeyi hedefliyoruz."