Milli Egitim Bakani Özer, canli yayinda sorulari yanitladi:Utku Simsek- "19-23 Haziran'daki yil sonu mesleki çalismalarini, ögretmenlerimizin okula gitme zorunlulugunu ortadan kaldirarak, Ögretmen Bilisim Agi (ÖBA) üzerinden uzaktan egitim seklinde verecegiz" - "Bugün itibariyla 84 bin 617 ögrencimiz, yani naklini diger illere aldirmis olan ögrencilerimiz tekrar bölgeye geri döndüler"
ANKARA (AA) - Milli Egitim Bakani Mahmut Özer, ögretmenlerin 19-23 Haziran'daki yil sonu mesleki çalismalarinin, Ögretmen Bilisim Agi (ÖBA) üzerinden uzaktan egitim yoluyla yapilacagini bildirdi.
Özer, BengüTürk TV canli yayininda gündeme iliskin sorulari yanitladi.
Bakan Özer, 6 Subat'ta meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremler sonrasinda, isteyen velilerin ögrencilerin naklini depremden etkilenmeyen 71 ilin herhangi birine aldirabilmesi için kolayliklar sagladiklarini animsatti.
Nakillerde istenen kriterleri deprem bölgesi için tamamen ortadan kaldirdiklarini, depremden etkilenen illerde egitim gören yaklasik 250 bin ögrencinin de nakillerini diger illere aldirdigini belirten Özer, söyle devam etti:
"Biz oradaki egitim sistemini normallestirdigimiz zaman geriye dönüslerin baslayacagini biliyorduk ve hizli bir sekilde geri dönüsler basladi. Bugün itibariyla da 84 bin 617 ögrencimiz, yani naklini diger illere aldirmis olan ögrencilerimiz tekrar bölgeye geri döndüler. En fazla dönüsün oldugu iller, depremden en fazla etkilenen iller. Yani Kahramanmaras, Hatay, Malatya ve Adiyaman. Kahramanmaras'a 27 bin 45, Hatay'a 15 bin 895, Malatya'ya 12 bin 544 ve Adiyaman'a da 10 bin 999 yani 11 bin ögrencimiz geri dönmüs. Bu sunu gösteriyor. Deprem gibi, sel gibi, Kovid-19 salgini gibi olaganüstü kosullarda egitim sisteminizi normallestirirseniz, hayatin akisini normallestirirsiniz, o hayatin, ekosistemin tekrar tesis edilmesiyle ilgili çok önemli bir süreci baslatmis olursunuz."
Özer, Türkiye Yüzyili vizyonunda egitim sisteminin gelisimini sürdürecegine isaret ederek sunlari kaydetti:
"Bizim amacimiz bundan sonra egitim sisteminde kaliteyi sürekli artirmak ama bir seyi merkeze almak. O da nedir? Kültürünü, degerlerini, devletini, milletini bilen, onu içsellestirmis, dünyayi da taniyan, dünyayla rekabet edebilen nesiller yetistirebilmek. En fazla odagimiz bu olacak. Burada da ana mihenk tasimiz, kilit tasimiz ögretmenlerimiz olacak, ögretmenlerimize daha fazla yatirim yapacagiz. Ögretmenlerimizin bu degerlerin tasiyicisi olarak okullarimizda fonksiyon icra edebilmeleri için Bakanlik olarak her türlü destegi saglayacagiz."
Bakan Özer, 16 Haziran'da 2022-2023 egitim ögretim döneminin sona erecegini hatirlatarak, "1 Agustos-1 Eylül arasinda deprem bölgesindeki ögrencilerimiz için ögrenme kayiplarini telafi edebilmek için bir telafi mekanizmasi olacak. Yazin geçen sene yaptigimiz gibi bilim, sanat, matematik ve yabanci dille ilgili yaz kurslarimiza devam edecegiz." diye konustu.
Egitim ögretim döneminin tamamlanmasinin ardindan ögretmenlerin yil sonu mesleki çalismalarinin baslayacagini anlatan Özer, "19-23 Haziran'daki yil sonu mesleki çalismalarini, ögretmenlerimizin okula gitme zorunlulugunu ortadan kaldirarak, Ögretmen Bilisim Agi (ÖBA) üzerinden uzaktan egitim seklinde verecegiz." ifadelerini kullandi.