Kuzey Marmara Otoyolu'ndan çevre ve sürdürülebilirlik odakli üç yeni adimFurkan Gençoglu- Kuzey Marmara Otoyolu, Dünya Çevre Koruma Haftasi ile baslattigi üç yeni projeyle geri dönüsüme katki, gürültü kirliligi engelleme ve yesil uygulamalari bir araya getirdi

Kuzey Marmara Otoyolu'ndan çevre ve sürdürülebilirlik odakli üç yeni adimFurkan Gençoglu- Kuzey Marmara Otoyolu, Dünya Çevre Koruma Haftasi ile baslattigi üç yeni projeyle geri dönüsüme katki, gürültü kirliligi engelleme ve yesil uygulamalari bir araya getirdi

ISTANBUL (AA) - Kuzey Marmara Otoyolu (KMO), yeni sürdürülebilirlik vizyonu ve güncellenen çevre politikalari kapsaminda bir dizi projeye imza atmaya devam ediyor.

Kuzey Marmara Otoyolu'ndan yapilan açiklamaya göre, tüm is süreçleri ve kurumsal sosyal sorumluluk alanlarindan çevre ile sürdürülebilirlige odaklanan Kuzey Marmara Otoyolu, Dünya Çevre Koruma Haftasi ile baslattigi üç yeni projeyle geri dönüsüme katki, gürültü kirliligi engelleme ve yesil uygulamalari bir araya getirdi.

KMO, otizmli bireylere destek ve egitimlerine katki için elektronik atiklarin geri dönüstürülmesi projesini 5 noktada baslatti. E-atiklarin geri dönüsümü için GCL Group ile is birligine giden Kuzey Marmara Otoyolu, elektronik atiklardan elde edilen geliri ise Türkiye Otistiklere Destek ve Egitim Vakfi'na (TODEV) bagislayarak, otizmli bireylerin egitimine ve gelisimine düzenli destek olacak.

KMO Ana Kontrol Merkezi, 3 Bakim Isletme Müdürlügü ve otoyol kullanicilari için pilot bölge olarak belirlenen KMO Istanbul Park OHT Istasyonu'nda toplanan elektronik atiklar GCL tarafindan geri dönüstürülerek sektöre yeniden kazandirilacak. Böylece her geri dönüsen elektronik atik, otizmli bireylerin egitimi için yeni bir umut olacak.

- KMO'dan çevre dostu Gürültü Bariyeri

Türkiye'nin ilk ekolojik köprülerinden birine de ev sahipligi yapan Kuzey Marmara Otoyolu, 415 kilometre uzunlugundaki ulasim koridoru çevresindeki yasam alanlarindaki araç trafigi kaynakli ses kirliligine bariyer çekiyor.

Ömrünü tamamlamis lastiklerden imal edilen çevre dostu Gürültü Bariyeri, ilk olarak KMO Akfirat mevkiinde uygulandi. KMO'nun HATKO ile is birligi yaparak insa ettigi Gürültü Bariyeri, otoyol trafiginin yerlesim alanlarina ses kirliligi yaratmamasi için özel olarak gelistirildi.

Gürültü Bariyeri projesinde ömrünü tamamlamis lastikler ana granül seklinde kullanilarak, ayni zamanda atik oranini minimuma indirmek, kirliligi kaynaginda tespit edip önlemek, enerji kaynaklarini verimli kullanmak ve çevre üzerindeki olumsuz etkilerin azaltilmasi saglaniyor.

Sürdürülebilirlik alanindaki faaliyetlerini tüm yönetim ve operasyon süreçlerine yayan Kuzey Marmara Otoyolu'nun, yesil çevre politikalari yurt disinda da takdir topluyor.

Birlesmis Milletler (BM) bünyesindeki Asya Pasifik Ekonomik ve Sosyal Komisyonu (ESCAP), çevre politikalari ile sürdürülebilir kalkinma çalismalari kapsaminda, KMO'ya Asya-Pasifik Yesil Anlasma Rozeti verdi.

Kuzey Marmara Otoyolu, ESCAP tarafindan sürdürülebilir uygulamalara kendini adamis sirketler arasina adini yazdirmayi basarirken, önümüzdeki dönemde uluslararasi kurum ve kuruluslarla yakaladigi sinerjiyle çevre odakli projelerde yer almayi sürdürecek.