Köyünde kurdugu mini "stüdyoda" sarki sözü yazip seslendiriyorFatih Mehmet Kürkçü- Samsun'da misir, findik yetistiriciligiyle ugrasan Murat Bulut: - "Müzik yapmayi, üretmeyi seviyorum. Sarkilarim genelde begeniliyor. Kendi çabalarimla bir seyler yapmaya çalisiyorum" - "Istanbul'daki arkadaslarla birlikte çalisiyoruz. Kameram var, dronum var, kendi kliplerimi hazirlamaya çalisiyorum"
SAMSUN (AA) - FATIH MEHMET KÜRKÇÜ - Samsun'un Çarsamba ilçesinde yasayan Murat Bulut, evinin bir bölümünde olusturdugu mini "stüdyoda" köy islerinden arta kalan zamanda kendi yazip besteledigi sarkilari seslendiriyor ve kendi kliplerini çekiyor.
Kirsal Arimköseli Mahallesi'nde misir, findik yetistiriciligiyle ugrasan Murat Bulut (46), bugüne dek çesitli sarki yarismalarina katildi, sektöre onlarca sarki sözü yazdi.
Annesiyle yasadigi evin bir odasini, bilgisayar ve ses sistemleri kurarak mini stüdyoya çeviren Bulut, sarkilarini burada seslendiriyor.
Anadolu Üniversitesi Tarih Bölümü'nden geçen yil mezun olan Bulut, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 23 yildir müzikle ugrastigini söyledi.
Bulut, "Iki singlem çikti yillar önce. Su aralar müzik benim için hobi anlamina geliyor." dedi.
Sarki söylemeyi ve bu alanda üretim yapmayi sevdigini dile getiren Bulut, üçüncü single için hazirliklar yaptigini belirtti.
- "Daha profesyonel bir mekana ihtiyacimiz var"
Daha önce müzikle ilgili büyük hedefleri oldugunu ancak verilen sözlerin yerine getirilmemesi nedeniyle hayal kirikligina ugradigini anlatan Bulut, sunlari söyledi:
"Bu yüzden hedef belirlemek yerine kendimi müzige vermeyi seviyorum. Müzik yapmayi, üretmeyi seviyorum. Sarkilarim genelde begeniliyor. Kendi çabalarimla bir seyler yapmaya çalisiyorum. Isten artan zamanimda burada besteler yapiyorum. Istanbul'daki arkadaslarla birlikte çalisiyoruz. Kameram var, dronum var. Kendi kliplerimi hazirlamaya çalisiyorum. Bu ortamda bir single gerçeklestirdik. Devaminda mini bir albüm gerçeklestirdik ama bundan sonraki çalismalar için biraz daha profesyonel bir mekana ihtiyacimiz var. Burada genelde demolari yapiyorum."
Bir televizyon kanalinin 2014'teki müzik yarismasina katildigini ancak ikinci turda elendigini, kendini yeterince ifade edemedigini belirten Bulut, 2011 yilinda da bir bankanin ATM'sinde kartini unutup hirsizlara para kaptirdigini, bununla sarki yazip klip çekmesinin ardindan birçok haber kanalina konu oldugunu anlatti.
Hirsiza sarki yazdigi dönemde söhretin nasil bir sey oldugunu anladigini, sokaga çiktiginda bunu yasadigini dile getiren Bulut, söhret olmanin avantajlarinin yaninda dezavantajlarinin da oldugunu fark ederek kendini geri çekmeye basladigini söyledi.
Bulut, çalistigi aranjörler oldugunu ancak klip yönetmeni ve ekip bulmakta zorlandigini ifade ederek, "Kendi kliplerimi çekiyorum, montajlanmasi gerekiyor. Bu isleri profesyonel anlamda yapmak istiyorsaniz ekiple yapmaniz gereken seyler fakat maalesef büyük sermayeler gerekiyor. Bir renk için dünyanin parasini vermeniz gerekiyor. Ben müzikten para kazanmayi da sevmiyorum açikçasi. Bir mekanda çikip sarki söylemeyi de istemiyorum. Müzik yapiyorsam sarki söylüyorsam birileri beni dinlemek için gelmeli. Iyi is üretebilmek için iyi sermaye harcamaniz gerekiyor. Ben köyde çalisip alin terimle kazandigim parayi tutup riske atmak istemiyorum." diye konustu.
- Etkilendigi olaylara sarki yaziyor
Müzikle ugrasmayi sevdigini belirten Murat Bulut, "Farkli soundlar (ses), farkli anlatimlar gelistirmeyi sevdigimi fark ettim zamanla. Hemen hemen her konuda sarki yaziyorum. Çalinan parama sarki yazdim. Bir sokak kedisine de sarki yazabilirim, askla ilgili de sarki yazabilirim, ayrilik sarkisi da yazabilirim. Zaten belirli bir konuda, sadece sevgiliye sarki yazilmasi da bana garip geliyor. Müzisyensin, hayatin boyunca ayni seyleri satmaya çalisiyorsun insanlara ya da ayni seyleri üretmeye çalisiyorsun. Bunun bir enteresanligi yok bence." ifadelerini kullandi.