Göre Harabeleri milli atletler için "kros sahasi" olduBehçet Alkan- Atletizm Milli Takim Antrenörü Hakan Köstekçi: "Tepelik alanlar antrenmanlarimiz için elverisli. Bize inisli çikisli araziler lazim. Fiziksel anlamda çok artilari oluyor" - Sporculardan Batuhan Ergöz: "Farkli arazilerde çalismamiz bizi güçlendiriyor"

Göre Harabeleri milli atletler için "kros sahasi" olduBehçet Alkan- Atletizm Milli Takim Antrenörü Hakan Köstekçi:
"Tepelik alanlar antrenmanlarimiz için elverisli. Bize inisli çikisli araziler lazim. Fiziksel anlamda çok artilari oluyor"
- Sporculardan Batuhan Ergöz:
"Farkli arazilerde çalismamiz bizi güçlendiriyor"

NEVSEHIR (AA) - BEHÇET ALKAN - Uluslararasi atletizm sampiyonalarina katilacak sporcular, beden dayanikliligini artirmak amaciyla kros antrenmanlarini Nevsehir'de Göre Harabeleri'nin kalintilari arasindaki engebeli arazide yapiyor.

Nevsehir Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Atletizm Takimi'nda yer alan ve farkli kategorilerde Türkiye ve Avrupa'daki yarislarda madalya sahibi olan yildiz sporcular, rutin kros antrenmanlari için dogal ortamlari seçiyor. Zaman zaman Kapadokya'daki vadilerde kosan sporcular, 1970'li yillarda afet bölgesi ilan edilmesinin ardindan bosaltilan Göre Harabeleri'nde dik yokuslari tirmanip, dar ve tasli yollarda kros çalisiyor.

Atletizm Milli Takim Antrenörü Hakan Köstekçi, AA muhabirine, sporcularin gerekli çeviklik ve kas gücüne erisebilmesi için Anadolu'daki dogal ortamlarin suni çalisma alanlarinda elde edilemeyecek kazanimlar sagladigini belirtti.


- "Fiziksel anlamda çok artilari oluyor"

Kros çalismalarini farkli arazilerde, sürat antrenmanlarini pistte gerçeklestirdiklerini, sporcularin her ortam ve kosula uyum saglamasinin faydali oldugunu dile getiren Köstekçi, söyle devam etti:

"Sporcularimiz, 2024 yilinda yapilacak Avrupa Atletizm Sampiyonasi'na katilacak. Kapadokya'da oldugumuz için de gerek vadilerde gerek Gençlik Spor Il Müdürlügü Tesisleri'nde antrenmanlarimiza devam ediyoruz. Hazirlik sezonunda sporculara dayaniklilik yüklememiz gerekiyor. Kros antrenmanlari için dogal alanlar ve vadiler çok katki sagliyor. Tepelik alanlar antrenmanlarimiz için elverisli. Bize inisli çikisli araziler lazim. Fiziksel anlamda çok artilari oluyor. Bize daha çok dayaniklilik ve kuvvet katiyor. Antrenmanlarimizi sürekli tesiste yapsaydik bu kazanimlari bir sekilde alabilirdik belki ama yine de buradaki kadar etkili olmazdi. Gelecek vaat eden sporcularimiz var, Avrupa Sampiyonasi'na katilacaklar. Iddiali sekilde geliyoruz."


- "Farkli arazilerde çalismamiz bizi güçlendiriyor"

Sporculardan Batuhan Ergöz de atletizmi sevdigini ve önemsedigini, basarili olabilmek için ara vermeden çalismalara katildigini söyledi.

Kosmayi çok sevdigini anlatan Ergöz, "Yedinci sinifta Derinkuyu ilçesinde yarisa katildim ve ikinci oldum. Sonra atletizm hayatim basladi. Çalismalari birakmadan sürdürüyorum. Geçen yil Türkiye üçüncüsü oldum. Insallah seneye Avrupa Atletizm Sampiyonasi'na katilip sehrimi ve ülkemi temsil etmek, Türkiye'yi ve ailemi gururlandirmak istiyorum. Farkli arazilerde çalismamiz bizi güçlendiriyor. Her gün böyle kosuyoruz, ilerdeki süreçte pistte devam edecegiz." diye konustu.

Duran Sütveren ise antrenörlerinin çalisma disiplini sayesinde 2020'de 800 metre, 2021'de 1500 metrede Türkiye sampiyonlugu elde ettigini dile getirerek, "Hedefim Avrupa ve dünyada ülkemizi en iyi sekilde temsil edip madalyalar kazanmak. Farkli arazilerde kosuyoruz. Hem keyif aliyoruz hem ortam dogal, bence sansliyiz." ifadesini kullandi.

Ibrahim Gökgöz de 6 yildir atletizm takiminda mücadele ettigini, pist disindaki kosularin fiziksel yararliligini tecrübe ettigini belirterek, "2023 Genç Olimpiyat Seçmelerinde olimpik ve Avrupa barajini geçtim. Krosun bize çok faydasi var. Kendimizi daha güçlü hissediyoruz. Krosun ardindan pist antrenmanlarina baslayacagiz, orada da sürat çalismalari yapacagiz." dedi.