Gaziantep'teki hak sahibi tüm depremzedelere konteynerleri teslim edildiOkan Coskun- Gaziantep Valisi Davut Gül:- "Su an itibariyla Gaziantep'in bütün ilçelerinde yikik, agir hasarli, acil yikilacak veya orta hasarli binasi olan hak sahibi diyebilecegimiz bütün vatandaslarimiza konteynerleri teslim ettik"- "Agir hasarlilarin enkazlarinin kaldirilmasi süreci basladi. Insallah onlar da kalktiktan sonra sehir bu anlamda depremin izlerini biraz daha silmis olacak"
GAZIANTEP (AA) - Gaziantep Valisi Davut Gül, Kahramanmaras merkezli 6 Subat depremlerinin ardindan kentteki evleri yikik, acil yikilacak, agir ve orta hasar alan hak sahibi tüm depremzedelere konteynerlerinin teslim edildigini bildirdi.
Gül, Nurdagi ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'nde düzenlenen basin toplantisinda, depremlerin ilk gününden itibaren devletin afetzedelerin yaninda oldugunu belirtti.
Kentte çalismalarin sürdügünü anlatan Gül, "Su an itibariyla Gaziantep'in bütün ilçelerinde yikik, agir hasarli, acil yikilacak veya orta hasarli binasi olan hak sahibi diyebilecegimiz bütün vatandaslarimiza konteynerleri teslim ettik. Konteynerleri teslim edilip kurulmayan yüzde 1'lik bir kesim var. Önümüzdeki hafta içerisinde onlar da tamamlanmis olacak." dedi.
Gül, kentte ticari hayatin canlanmasi ve kamu hizmetlerinin verilmesiyle ilgili çalismalarin da aksamadan devam ettigini ifade etti.
Kirsalda Yapi Isleri Genel Müdürlügü, sehir merkezlerinde ise TOKI'nin konut yapimini sürdürdügünü aktaran Gül, söyle konustu:
"Depremin 16. gününde kalici konutlarin hizla ihalesi yapilmaya baslandi. Su an itibariyla Gaziantep'te 16 bin 500 kalici konutun ihalesi yapilmis oldu. Bunlar bir yil içerisinde tamamlanacak. Ayni sekilde Nurdagi, Islahiye ve Araban'in yatirimlardan daha fazla yararlanabilmesi için 6. bölge tesvik kapsamina alindi. Bununla birlikte hem Araban'a hem de Nurdagi'na yeni organize sanayi kurulmasi süreci basladi. Islahiye'ye mevcut 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin kapasitesi üç kat artarak 10 bin dekardan daha büyük bir alan olusturuldu."
Islahiye ilçesinde depremlerde hasar gören yerlerin ihtiyaçlarinin giderilmesi için çalismalar yapildigini dile getiren Gül, ilçede sanayinin ihtiyaçlarinin da giderilmesi için çalismalarin devam ettigini vurguladi.
Esnaf için projelerin yapildigini ifade eden Gül, söyle devam etti:
"Ilçede küçük sanayi sitesinin ihtiyaçlarini gidermek için 200 dükkanlik küçük sanayi sitesi ihale edildi. Vatandaslarimiza dükkani yikilan daha önce sanayi sitesinde yeri olup yeni dükkan talep eden, ayni sekilde geçmiste olmayip simdi dükkan talep eden vatandaslarimizi bir yil içerisinde dükkan sahibi olabilecekleri bir çalismanin oldugunu söyledik."
- Agir hasarli binalarin enkazlari kaldiriliyor
Gül, daha önce yikik binalarin enkazlarinin kaldirildigini belirtti.
Depremden zarar gören yerlerin enkazlarinin kaldirilmasi için de çalismalarin sürdügünü aktaran Gül, sunlari kaydetti:
"Agir hasarlilarin enkazlarinin kaldirilmasi süreci basladi. Insallah onlar da kalktiktan sonra sehir bu anlamda depremin izlerini biraz daha silmis olacak. Su an çalismalar devam ediyor. Yaklasik olarak Nurdagi'nda on farkli ekip çalisiyor. Hedefimiz 45 gün içerisinde enkazlarin kirsal mahalleler de dahil olmak üzere kaldirilmasidir."
Toplantiya, Islahiye'de Koordinatör Vali olarak görev yapan Kastamonu Valisi Avni Çakir, Nurdagi'nda Koordinatör Vali olarak görev yapan Ahmet Ümit ile kaymakamlar da katildi.