Cargill beyaz et üretimindeki inovatif çözümlerini sektör liderlerine tanittiTolga Yanik- Cargill Hayvan Besleme Orta Dogu ve Afrika Bölge Direktörü Rene Osorio: - "Yenilikçi dijital çözümleri hayvancilik sektörüne kazandirarak yerli üreticinin rekabet gücünü artiriyoruz"
ISTANBUL (AA) - Cargill, "Teknoloji ve Inovasyon Bulusmalari"nda Türkiye'nin önde gelen hayvan yetistiricileri ve beyaz et üreticileri ile bir araya geldi.
Sirketten yapilan açiklamaya göre, hayvan besleme alaninda 120 yildan fazla deneyime sahip Cargill, besleme ve çiftlik yönetimi alaninda yürüttügü AR-GE çalismalari ve saglikli, verimli, sürdürülebilir beyaz et üretimine yönelik dijital çözümleri ile sektörde öne çikiyor.
Cargill, düzenledigi "Teknoloji ve Inovasyon Bulusmalari"nda Türkiye’nin önde gelen beyaz et üreticileri BRF, Senpiliç ve Lezita ile gelistirdikleri yenilikçi çözümleri paylasti. Cargill Hayvan Besleme is kolundan uzmanlar, hayvan verimliligi ve çiftlik yönetimi üzerine gelistirilen dijital çözümleri ve yürüttükleri AR-GE çalismalari hakkinda sunumlar gerçeklestirdi.
Bandirma'da BRF, Izmir'de Lezita ve Sakarya'da Senpiliç ekipleri ile gerçeklesen bulusmalarda, Cargill Hayvan Besleme (CAN) EMEA (Avrupa, Orta Dogu ve Afrika) Bölgesi Dijital Çözümler Ticari Direktörü Gonny Oudijk, CAN Kanatli Hayvanlar Teknoloji Lideri Anne Goderis, CAN EMEA Besleme Lideri Leen Wigboldus ve CAN Türkiye Kanatli Teknik Müdürü Tevfik Gül, hayvan sagligi, beslenme sistemleri, çiftlik verimliligi ve entegrasyon verimliligi üzerine kapsamli sunumlar yaparak, üreticilerin dünya nüfusunun sürdürülebilir ve verimli bir sekilde beslenmesine yönelik sorularini yanitladi.
- "Yerli üreticinin rekabet gücünü artiriyoruz"
Açiklamada görüslerine yer verilen Cargill Hayvan Besleme (CAN) Orta Dogu ve Afrika Bölge Direktörü Rene Osorio, küresel ve yerel trendleri yakindan takip eden bir stratejiyle gida üretiminin tüm alanlarinda yerel üreticiye destek olduklarini belirterek, yenilikçi dijital çözümleri hayvancilik sektörüne kazandirarak yerli üreticinin rekabet gücünü artirdiklarini ifade etti.
Beyaz et üretiminde çok yönlü ve kapsayici bir yaklasim sunduklarini aktaran Osorio, sunlari kaydetti:
"Cargill Hayvan Besleme is birimi olarak hem tarim ve tarim ürünleri hem hayvan yetistirme ve et ürünleri sektörlerinde modern, sürdürülebilir ve verimli üretim için 158 yillik global deneyimimizle güvenilir çözüm ortakligi sunuyoruz. Cargill olarak üreticinin aklindaki 'Dogru formülasyonlari en iyi maliyetle üretiyor muyum? En iyi tedarikçileri mi seçiyorum? Operasyonum sürdürülebilir mi? Hayvan sagligi ve verimini nasil ölçebilirim? Hayvanlarimi hasat etmek için en uygun yas nedir? Isletmemde kâri optimize ediyor muyum? Yatirim Getirisini (ROI) artirmak için firsatlarim neler?' gibi sorulara bilimsel ve eyleme geçirilebilir öngörüler sunarak dijital çözümler üretiyoruz. Tüm bu adimlarin dinamik bir sekilde sadece bugün için degil, gelecek nesiller için de dogru olani yapma vizyonuyla uzun vadeli bir bakis açisiyla yönetilmesi hem verimlilik hem de sürdürülebilirlik açisindan büyük önem tasiyor."
Osorio, sürdürülebilir üretimi gelistirirken pazar dalgalanmalarina dirençli ve tüketim trendlerine uyumlu, karar alma süreçlerini hizlandiran bir dizi farkli araç ve hizmet gelistirdiklerini vurguladi.
Cargill Besleme Sistemi'nin (CNS) hayvanlar için en az maliyetle optimum performansa yönelik yem formülasyonlari olusturulmasini sagladigini belirten Osorio, "Farkli tedarikçilerden edinilen besin çesitliligine karsin çesitli senaryolari çalisarak, çiftlik verimliliginin ve hayvan sagliginin gelistirilmesine olanak sagliyoruz. Kanatli bagirsak mikrobiyotasinin analiz edilmesini saglayan Galleon Analiz Sistemimiz de yapay zeka algoritmalari yardimiyla hayvandan insana geçen bakteriyel hastaliklarin azaltilmasinda büyük avantaj sagliyor. Galleon'un sagladigi içgörüler ile olusturulan yem formülasyonlari, hayvan sagligini gelistiriyor ve verimliligi artiriyor." ifadelerini kullandi.
- Çiftliklerde dijital dönüsüm dönemi
Osorio, üretim çiftliklerinde dijital dönüsümü saglamak için modern yönetim teknolojileri gelistirdiklerine deginerek, su degerlendirmede bulundu:
"Panorama hizmetimiz bastan sona tüm üretim süreçlerinde zamanlama optimizasyonunun gerçeklestirilmesine ve pazardaki talebin yeterli miktarda karsilanarak üretim hedeflerine ulasilmasina yardimci oluyor. Bu hizmetimizi kullanarak yillik kar marjini yüzde 24'e varan oranlarda artiran müsterilerimiz mevcut. Öte yandan yapilan arastirmalar çiftlik verimliliginin yaklasik yüzde 32 oraninda hayvan sagligi, yüzde 27 oraninda hayvan beslenmesi, yüzde 41 oraninda ise çiftlik yönetimi ile baglantili oldugunu gösteriyor. Dolayisiyla çiftliklerdeki hava, nem, isik ve su kalitesi en az besin kalitesi kadar önemli konumda. Çiftlik kosullarini izlemek için FarmShield uygulamamiz, otomatik yem ölçüm sistemi BinSentry ve hayvan agirliginin dijital takibine olanak taniyan Birdoo sistemimizle bu alanlarda da inovatif çözümler sunuyoruz."