AstraZeneca Türkiye, "En Iyi Isveren- 500-999 çalisan kategorisinde" lider olduGökhan Yildiz- AstraZeneca Türkiye Insan Kaynaklari Direktörü Feyza Aysan: - "AstraZeneca'da herkesin kendisini açiklikla ifade edebildigi, aidiyet duydugu, esitlikçi, çesitlilik ve kapsayiciligin bulundugu bir ortam olusturarak inovasyon yoluyla büyümeyi sagliyoruz"
ISTANBUL (AA) - AstraZeneca Türkiye, Great Place to Work Enstitüsü'nün açikladigi "Türkiye'nin En Iyi Isverenleri – Great Place to Work (GPTW) Listesi"nde 500 - 999 çalisan kategorisinde lider oldu.
Sirketten yapilan açiklamaya göre, GPTW Enstitüsü Türkiye’de 11. kez düzenlenen Türkiye’nin En Iyi Isverenleri – Great Place to Work Listesi'ni 9 Mayis 2023 tarihinde açikladi.
Arastirma, gelistirme, temel ilaçlarin ve uzmanlik ürünlerinin üretimi ve sagligin hizmetine sunulmasi alaninda faaliyet gösteren, dünyanin önde gelen yenilikçi ve arastirmaci ilaç sirketlerinden biri olan AstraZeneca Türkiye, listenin 500 - 999 çalisan kategorisinde yerini alarak 6 yildir üst üste listeye girme basarisini gösterdi ve bu yil bulundugu kategoride zirveye yerlesti.
AstraZeneca Türkiye bu basarisinin yani sira sirket içerisinde uyguladigi çesitlilik, esitlik ve kapsayicilik politikalari nedeniyle Diversity Özel Ödülü'ne de layik görüldü.
Açiklamada görüslerine yer verilen AstraZeneca Türkiye Insan Kaynaklari Direktörü Feyza Aysan, AstraZeneca Türkiye’nin basarilarinin arkasindaki en önemli faktörün insana saygi ilkesini temel alan kurum kültürü oldugunu belirtti.
Aysan, sunlari kaydetti:
"AstraZeneca'da herkesin kendisini açiklikla ifade edebildigi, aidiyet duydugu, esitlikçi, çesitlilik ve kapsayiciligin bulundugu bir ortam olusturarak inovasyon yoluyla büyümeyi sagliyoruz. Bu bakis açimizla, çesitli ve benzersiz yeteneklere sahip çalisanlarimizin yenilik üretme konusunda özgür olabilmesi adina fikirlere saygi duyulan, insanlarin desteklendigi ve güvenli hissettigi iyi bir çalisma ortami saglamayi hedefliyoruz. Bilime tutkuyla bagli çalisanlarimiza deger veriyor; çesitlilik, kapsayicilik ve firsat esitligi kültürünü tesvik ediyoruz. Cinsiyet, irk, milliyet, yas, cinsel yönelim gibi konulardan bagimsiz hakkaniyetli, esit, dürüst, samimi, nazik, özenli, saygili ve itibarli bir yaklasim sergiliyoruz."
"Herkesin iyi performansi gösterebilecegi bir is ortamini tesvik etmeye büyük önem veriyoruz." diyen Aysan söyle devam etti:
" Ise alim, ücretlendirme, ödüllendirme, bireysel gelisim, atama ve terfi konularindaki bütün kararlari kisinin yetenegi, deneyimi, davranisi, is performansina göre aliyoruz. Yasam boyu ögrenim kültürümüz kapsaminda sagladigimiz egitimlerle çalisanlarimizin yeteneklerini gelistiriyor ve herkesi potansiyeline ulasmasi yolunda destekliyoruz. Yenilikçi fikirleri ve geri bildirimleri dinleyerek, gerekli aksiyonlari aliyoruz. Çalisanlarimizin memnuniyetini sürekli ölçüyor, geri bildirim ve önerileri anketlerle düzenli olarak takip ediyoruz."
Güvenli, saglikli ve emniyetli bir çalisma ortami için güçlü ve etkin saglik, emniyet ve çevre (SEÇ) yönetim sistemlerini kullandiklarini da aktaran Aysan, bilimsel gelisimi ve kurum içi etkilesimi ilerletmek için yapay zeka, metaverse gibi teknolojilerin imkanlarindan sonuna kadar faydalandiklarini belirtti.
Aysan, "AstraZeneca Türkiye olarak, sadece ilaç kesfi alaninda degil insan kaynaklari alaninda da en yeni trendleri takip ederek kendimize uyarliyor, çalisanlarimizi is hayatlarinda destekleyerek basarili olmalarini saglayacak firsatlar sunuyoruz. Bu nedenle, sadece bilimsel çalismalarimizla degil, ayni zamanda çalisanlarimiza yaptigimiz katki ve sundugumuz gelisim firsatlariyla istihdam dünyasinin da öncüleri arasindayiz." ifadelerini kullandi.
Aysan, is yeri kültürü ve çalisan deneyimi konusunda küresel çapta faaliyet gösteren GPTW gibi önemli bir kurum tarafindan yillardir üst üste ödüllere layik görülmelerinden sonra bu yil sektörde lider ilan edilmelerinin ve ayrica Diversity Özel Ödülü'ne layik görülmelerinin çalismalarinin basarisinin teyidi niteliginde oldugunu açikladi.