Assan Alüminyum'dan kadin emegine ve yerel topluma destekGökhan Yildiz- Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör: - "Sürdürülebilir bir gelecek ancak esit toplumlarla mümkün. Biz de Assan Alüminyum olarak yasadigimiz topluluklarda bu farkindaligi artirmak için çalismalar yapiyoruz"
ISTANBUL (AA) - Kibar Holding çatisi altinda faaliyet gösteren Assan Alüminyum, yenilenebilir enerji üretim tesisinin bulundugu Manavgat'ta kadin emegini ve girisimini destekleyerek yerel toplumun güçlenmesinde sorumluluk aldi.
Sirketten yapilan açiklamaya göre, Assan Alüminyum, üretim tesislerinin yillik elektrik enerji tüketimine es deger temiz enerji üretimini Manavgat'ta bulunan tesisinde gerçeklestiriyor.
Sirket, karbon ayak izini düsürmek ve sürdürülebilir bir gelecek için çalismalarini sürdürüyor. Bu kapsamda Assan Alüminyum, sürdürülebilirlik dogrultusunda yürüttügü çalismalarin önemli bir çiktisi olarak, global alüminyum sektörü inisiyatifi ASI'dan (Aluminium Stewardship Initiative) Sürdürülebilirlik Performans Standardi Sertifikasi'ni da aldi.
BM'nin 2030 yili için evrensel bir acil eylem çagrisi olarak ilan ettigi küresel sürdürülebilirlik hedeflerini bir yükümlülük degil, kendi kurumsal ilkeleri olarak benimseyerek içsellestiren Assan Alüminyum'un birincil hedefi gelecegi tüketmeden üretmek.
Dogal kaynaklar hizla tükenirken, sonsuz kez dönüstürülebilir alüminyumu sürdürülebilir kalite standartlarinda isleyerek dogaya sonsuz uyum saglayan Assan Alüminyum, sadece çevresel sürdürülebilirlige katki saglamakla kalmiyor, sosyal sürdürülebilirlik hedefleri dogrultusunda topluma deger katmaya devam ediyor.
Bu kapsamda Manavgat'ta kurulan Toroslarin Kadinlari Girisim Üretim Isletme ve Kalkinma Kooperatifi'ne mutfak ekipmanlari destegi saglayan Assan Alüminyum, böylelikle bölgedeki kadinlarin ekonomik olarak güçlenmesine ve üretimde toplumsal cinsiyet esitliginin gelismesine öncü ve örnek oldu.
- "Kadinlar yasadigi topluma daha çok deger katiyor"
Açiklamada görüslerine yer verilen Assan Alüminyum Genel Müdürü Göksal Güngör, özellikle salgin döneminde kadinlarin is ve gelir kaybi yasadigini belirtti.
Güngör, cinsiyet esitsizliginin tüm dünyada önemli bir mesele oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:
"Hele ki pandemi uçurumu daha da derinlestirdi. Oxfam'in raporlarina göre 2020'de kadinlar 800 milyar dolar gelir kaybi yasadi. 64 milyon kadin isini kaybetti. Türkiye'de ise her üç kadindan ikisinin ekonomik hayatin disinda oldugu belirtiliyor. Sürdürülebilir bir gelecek ancak esit toplumlarla mümkün. Biz de Assan Alüminyum olarak yasadigimiz topluluklarda bu farkindaligi artirmak için çalismalar yapiyoruz. Oysa ki kadinlar yasadigi topluma daha çok deger katiyor. Manavgat'taki örnekte oldugu gibi biz de üzerimize düseni yaptik. Kooperatif üyeleri sürdürülebilir üretimler yaparak, sadece kendi ekonomilerinin degil, yerel ekonominin de güçlenmesine katki saglayacaklar."
Ayrica Kibar Holding olarak Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri (WEP’s) imzacilari arasinda yer aldiklarina isaret eden Güngör, "Toplumsal cinsiyet esitligini hem toplumda hem de tüm kurumlarda olmasi gereken bir kültür olarak görüyoruz. Bu dogrultuda kadin çalisanlarin istihdamini destekleyen ve güçlendiren uygulamalari da hayata geçirmeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandi.