"1923" müzikali Zorlu PSM'de seyirciyle bulustuSalih SerefCumhuriyetin kurulus hikayesini yeni kusaklara aktarma misyonuyla hayata geçirilen "1923" müzikali, Zorlu PSM'de sahnelendi
ISTANBUL (AA) - Cumhuriyetin kurulus hikayesini yeni kusaklara aktarma misyonuyla tiyatroseverlerin begenisine sunulan "1923" müzikali, Zorlu PSM Turkcell Sahnesi'nde seyirciyle bulustu.
Çolpan Ilhan & Sadri Alisik Tiyatrosu, Piu Entertainment ve Zorlu Performans Sanatlari Merkezi (PSM) ortak yapimi müzikalin basrollerinde Kerem Alisik, Özge Özder ve Ece Dizdar yer aliyor. ??????
Gösterim öncesi basin mensuplarina açiklamada bulunan oyuncu Kerem Alisik, 100. yilda böyle bir projenin içerisinde yer almaktan ötürü gurur duydugundan bahsederek, "Cumhuriyet bizim için çok degerli ve önemli; karakterimiz, cesaretimiz, bagimsizligimiz... Bu gösteride de milli mücadelenin bugünlere kadar gelen sürecini hem dans hem koreografi hem de tiyatral oyunlarla 80 dakika içerisinde izleyicilerimizle beraber paylasiyoruz." dedi.
Alisik, oyunda müze müdürü Hakki Bey'i canlandirdigini aktararak, "Gururla, onurla, mutluluk ve büyük bir coskuyla bu oyun bizi sahnede siki bir biçimde tutuyor. Müzikalde emegi olan herkese tesekkür ediyorum." diye konustu.
Oyuncu Ece Dizdar, "1923" müzikalinin 7'den 70'e herkesin begenisi toplayabilecek bir yapim oldugunu vurgulayarak, "Özellikle çocuklarimiza böyle bir oyunu sahneliyor olmak çok kiymetli. Bütün yaratici ekibimize tesekkür ediyorum. Içinde bulunmak çok keyifli ve kiymetliydi." ifadelerini kullandi.
Oyundaki bir diger basrol oyuncusu Özge Özder ise milli duygulari ve vatan sevgisi yüksek bir Türk kadini oldugunu ifade ederek, "Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yasina denk gelmek ve böyle bir oyunda yer almak gurur verici, kendimi çok sansli hissediyorum. Bu yapim sadece bir tiyatro oyunu olarak adlandirilamayacak derecek kapsamli bir sov aslinda. Dans, müzik ve teknolojik gösterimleriyle Türkiye'nin en büyük gösterilerinden birisi." dedi.
Isik ve ses tasarimindan dans koreografilerine, canli orkestra kullanimindan dönem kostümlerine kadar Milli Mücadele ile baslayarak Cumhuriyetin kurulusunu ele alan müzikalde, bir müze gezisi sirasinda kaybolan, kendilerini Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadele'yi baslattigi Bandirma Vapuru'nda bulan dört arkadasin hikayesi anlatiliyor.
Yekta Kopan, Mert Dilek ve Mehmet Ergen tarafindan kaleme alinan eserin yönetmenligini Mehmet Ergen ile Lerzan Pamir, müziklerini Tulug Tirpan üstlenirken koreografisini Beyhan Murphy, tarih danismanligini ise Prof. Dr. Mehmet Ö. Alkan yapti.
Müzikalin dekor tasarimina Robert Innes Hopkins, kostüm tasarimina Gül Sager, isik tasarimina Malcolm Rippeth ve Douglas O'Connell imza atti.
Müzikal, yarin da seyircinin begenisine sunulacak.