vivo, Türkiye fabrikasinda dördüncü üretim bandini hayata geçirmeye hazirlaniyorTolga Yanik- vivo Türkiye Genel Müdürü Ted Dai: - "Dördüncü üretim bandini hayata geçirmek için gerekli arastirmalara ve çalismalara da basladik. Yaklasik 100 kisiye istihdam yaratacagimiz yeni üretim bandimizi 2023 yilinda hayata geçirmek istiyoruz" - "Türkiye pazarinda istikrarli ve basarili bir büyüme ivmesi yakaladik. Türkiye, vivo için çok önemli bir pazar. Türkiye yatirimimizi uzun vadeli ve genis kapsamli plan

vivo, Türkiye fabrikasinda dördüncü üretim bandini hayata geçirmeye hazirlaniyorTolga Yanik- vivo Türkiye Genel Müdürü Ted Dai:
- "Dördüncü üretim bandini hayata geçirmek için gerekli arastirmalara ve çalismalara da basladik. Yaklasik 100 kisiye istihdam yaratacagimiz yeni üretim bandimizi 2023 yilinda hayata geçirmek istiyoruz"
- "Türkiye pazarinda istikrarli ve basarili bir büyüme ivmesi yakaladik. Türkiye, vivo için çok önemli bir pazar. Türkiye yatirimimizi uzun vadeli ve genis kapsamli plan

KOCAELI (AA) - vivo Türkiye Genel Müdürü Ted Dai, vivo'nun Türkiye fabrikasinda dördüncü üretim bandini hayata geçirmek için gerekli arastirmalara ve çalismalara basladiklarini belirterek, "Yaklasik 100 kisiye istihdam yaratacagimiz yeni üretim bandimizi 2023 yilinda hayata geçirmek istiyoruz." dedi.

Dünyanin en çok satan 5 telefon markasindan biri olan vivo, 2021 yilinda Gebze'de açtigi Türkiye üretim tesisinin kapilarini gazetecilere ilk kez açti. 20 milyon dolar yatirim ile Gebze'de hizmete giren vivo Türkiye üretim tesisi, Çin, Güney ve Güneydogu Asya’dan sonra 8'inci üretim merkezi olarak vivo'nun global üretim kapasitesini yillik 200 milyon adedin üzerine çikardi.

Yillik 5 milyon adet cihaz üretim kapasitesi ile yatirimi tamamlanan vivo Türkiye üretim tesisinin aktif kapasitesi, 2022 sonunda devreye alinan 3'üncü üretim bandi ile yüzde 35 artirildi. vivo Y serisi modellerinin üretildigi tesiste 300'ün üzerinde kisi istihdam ediliyor.

- "Türkiye pazarinda istikrarli ve basarili bir büyüme ivmesi yakaladik"

vivo Türkiye Genel Müdürü Ted Dai, toplantida yaptigi konusmada, vivo'nun toplum için deger yaratma misyonunu, Çin'de "dogru seyleri yapma ve isleri dogru sekilde yapma" anlamina gelen "Benfen" felsefesine dayandigini belirterek, bu bakis açisi ile üstün kalite, sik tasarim, en ince akilli telefon, ilk ekran alti parmak izi okuyucu, ilk açilir kapanir pop-up kamera gibi sektöre yön veren inovasyonlariyla sektörde hakli üne sahip oldugunu söyledi.

"Benfen" felsefesi dogrultusunda vivo'nun dünyadaki tüm üretim tesislerinde, tüm ürün kategorilerinde ayni kalite standardini yakalamayi hedefledigini aktaran Dai, sunlari kaydetti:

"Üstün kalite tutkumuz ve kullanicilarimiza tüm kategorilerde sundugumuz harika ürünler ile hem dünyada hem Türkiye pazarinda istikrarli ve basarili bir büyüme ivmesi yakaladik. Türkiye'de de tüm Y serisi modellerimizi vivo Türkiye fabrikasinda üretiyor, kullanicilarimiza siki kalite kontrol testlerinin ardindan sunuyoruz. Türkiye vivo için çok önemli bir pazar. Türkiye yatirimimizi uzun vadeli ve genis kapsamli planliyoruz.

Burada kullanicilara yatirim yapmaya, rekabetçi ve kaliteli ürünler sunmaya, artan talebi karsilamak için yeni üretim hatlarini hayata geçirerek üretim tesisimizi tam kapasiteli olarak kullanmaya ve tedarik zincirlerine yatirim yapmaya devam edecegiz. Bu baglamda dördüncü üretim bandini hayata geçirmek için gerekli arastirmalara ve çalismalara da basladik. Yaklasik 100 kisiye istihdam yaratacagimiz yeni üretim bandimizi 2023 yilinda hayata geçirmek istiyoruz."

- "vivo akilli telefonlar, tüketicilere güvenli bir deneyim sunmaya devam edecek"

vivo Türkiye Pazarlama, Kurumsal Iletisim ve E-Ticaretten Sorumlu Genel Müdür Yardimcisi Ertan Sensoy da bagimsiz arastirma sirketi Ipsos tarafindan gerçeklestirilen kullanici memnuniyet arastirmasina göre vivo'nun, Türkiye'de Android markalari arasinda yüzde 72 oranla tüketicilerin en çok tavsiye ettigi marka oldugunu vurguladi.

Kullanicilarin kendilerine duydugu güvene tesekkür etmek için "Her Zaman Y'eni" kampanyasiyla Türkiye'de daha önce rakiplerinin yapmadigi bir uygulamayi hayata geçirdiklerini belirten Sensoy, su ifadeleri kullandi:

"Ülkemizde ilk defa tüketicilere giris ve orta segmentteki modellerde Android güncelleme garantisi sunuyoruz. Bu bizim cihazlarimiza, üstün kaliteli üretim süreçlerimize ve çiktilarina duydugumuz güvenin bir ispati. Böylece 'Her Zaman Y’eni' kalan vivo akilli telefonlar, uzun kullanim süreleri boyunca tüketicilere güvenli bir deneyim sunmaya devam edecek. Ayrica, resmi satis kanalimiz myvivoshop.com üzerinden alisveris yapan müsterilerimize 2 yil zorunlu üretici garantisine ek olarak 1 yil ücretsiz üretici garantisi sundugumuzu da hatirlatmak isterim."

- Iki büyük Android güncelleme ve 3 yil güvenlik güncelleme garantisi

Verilen bilgiye göre, yapilan arastirmalar, Türkiye'de telefon yenileme süresinin 35 ay gibi bir zamana yükseldigini, tüketicilerin telefon alirken baktiklari en önemli kriterin güven oldugunu gösteriyor. Uzun süre kullanilan Android telefonlarda zamanla güvenlik açiklarinin olusmasi, kasma ve kapanma, bataryanin yetersiz kalmasi, bazi uygulama ve oyunlari indirememe ya da kullanamama gibi problemler yasanabiliyor.

vivo Türkiye, Android telefon kullanicilarinin bu gibi sorunlarla karsilasmamalari için "Her Zaman Y'eni" isimli kampanyasini gerçeklestiriyor. Kampanya kapsaminda sirket, "lite flagship" kabul edilen V25 5G modeli ile vivo Türkiye fabrikasinda üretilen Y35 ve Y22s modellerini bundan böyle tüm kullanicilara 2 büyük Android güncelleme garantisi ve 3 yil güvenlik güncelleme garantisi ile sunacak.