Müzik tarihinin en pahalı klipleri

Dünyaca ünlü kliplerin maliyetinin, büyük sinema filmleri kadar büyük olduğunu biliyor muydunuz? Bazı klipler ise en az müzik listelerini altüst eden şarkılar kadar büyük bir başarı yakaladı. İşte tarihin en yüksek bütçeli klipleri...6. Guns N’ Roses - “Estranged” 7,5 milyon dolar Yönetmenliğini Andy Morahan'ın yaptığı klibin sahneleri Almanya'nın Münih kentindeki Olympiastadion'da çekildi.5. Michael Jackson - “Black or White” 7,6 milyon dolar John Landis'in yönettiği 11 dakikalık müzik videosu, 1991'de izlenme rekoru kırdı.4. Madonna  - "Bedtime Story" 7,7 milyon dolar Madonna'nın 1994 tarihli aynı albümündeki şarkıya çekilen klibi bir servete mal oldu.3. Madonna - “Die Another Day" 7,9 milyon dolarMadonna'nın 2002 tarihli James Bond şarkısı için çektiği klip, ona Grammy Ödülü adaylığı kazandırdı.2. Madonna - “Express Yourself” 9,4 milyon dolar1.  Michael Jackson ve Janet Jackson - "Scream” 10,7 milyon dolar

Müzik tarihinin en pahalı klipleri
Müzik tarihinin en pahalı klipleri

Dünyaca ünlü kliplerin maliyetinin, büyük sinema filmleri kadar büyük olduğunu biliyor muydunuz? Bazı klipler ise en az müzik listelerini altüst eden şarkılar kadar büyük bir başarı yakaladı. İşte tarihin en yüksek bütçeli klipleri...

6. Guns N’ Roses - “Estranged” 7,5 milyon dolar Yönetmenliğini Andy Morahan'ın yaptığı klibin sahneleri Almanya'nın Münih kentindeki Olympiastadion'da çekildi.
5. Michael Jackson - “Black or White” 7,6 milyon dolar John Landis'in yönettiği 11 dakikalık müzik videosu, 1991'de izlenme rekoru kırdı.
4. Madonna  - "Bedtime Story" 7,7 milyon dolar Madonna'nın 1994 tarihli aynı albümündeki şarkıya çekilen klibi bir servete mal oldu.
3. Madonna - “Die Another Day" 7,9 milyon dolarMadonna'nın 2002 tarihli James Bond şarkısı için çektiği klip, ona Grammy Ödülü adaylığı kazandırdı.
2. Madonna - “Express Yourself” 9,4 milyon dolar
1.  Michael Jackson ve Janet Jackson - "Scream” 10,7 milyon dolar