Malatya'da baraj ve göletlere milyonlarca sazan yavrusu bırakıldı

Malatya'da baraj ve göletlere 2,2 milyon sazan yavrusu bırakıldı.İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, kentte baraj ve göletlerde ticari avcılık yapan 134 teknenin bulunduğunu söyledi. Yılda yaklaşık 2 bin 225 ton sazan balığı avlanıldığını anlatan Akar, "Kırsalda yaşayan insanlarımız ve ülkemiz için önemli bir gelir kaynağı. Bu yıl yaklaşık 2 milyon 200 bin civarında sazan yavrusunu 12 ayrı bölgeye bıraktık. Son 10 yılda yaklaşık 8,5 milyon sazan yavrusunu göl ve göletlerimize bırakarak ticari avcılığı geliştirmeye çalıştık." diye konuştu."İŞLEME TESİSİ YOK" Malatya'da baraj ve göletlerde avlanılan sazanların iç piyasada tüketildiğini ifade eden Akar, "Sazanla ilgili Malatya'da işleme tesisi yok, diğer illere gönderiliyor. Balıkların cüzi kısmı iç piyasada tüketiliyor, kalan kısmı Diyarbakır'daki işleme tesislerinde temizlenerek diğer illere gönderiliyor. " ifadelerini kullandı. Balık üretim alanlarını sürekli denetlediklerini, su kirliliğini takip ettiklerini belirten Akar, "Su kirliliği takibi kapsamında 12 farklı noktada 6 ayda bir numuneler alıyoruz. Su kirliliğinin olup olmadığını takip ediyoruz." dedi.

Malatya'da baraj ve göletlere milyonlarca sazan yavrusu bırakıldı
Malatya'da baraj ve göletlere milyonlarca sazan yavrusu bırakıldı

Malatya'da baraj ve göletlere 2,2 milyon sazan yavrusu bırakıldı.

İl Tarım ve Orman Müdürü Osman Akar, kentte baraj ve göletlerde ticari avcılık yapan 134 teknenin bulunduğunu söyledi. Yılda yaklaşık 2 bin 225 ton sazan balığı avlanıldığını anlatan Akar, "Kırsalda yaşayan insanlarımız ve ülkemiz için önemli bir gelir kaynağı. Bu yıl yaklaşık 2 milyon 200 bin civarında sazan yavrusunu 12 ayrı bölgeye bıraktık. Son 10 yılda yaklaşık 8,5 milyon sazan yavrusunu göl ve göletlerimize bırakarak ticari avcılığı geliştirmeye çalıştık." diye konuştu.

"İŞLEME TESİSİ YOK" Malatya'da baraj ve göletlerde avlanılan sazanların iç piyasada tüketildiğini ifade eden Akar, "Sazanla ilgili Malatya'da işleme tesisi yok, diğer illere gönderiliyor. Balıkların cüzi kısmı iç piyasada tüketiliyor, kalan kısmı Diyarbakır'daki işleme tesislerinde temizlenerek diğer illere gönderiliyor. " ifadelerini kullandı. Balık üretim alanlarını sürekli denetlediklerini, su kirliliğini takip ettiklerini belirten Akar, "Su kirliliği takibi kapsamında 12 farklı noktada 6 ayda bir numuneler alıyoruz. Su kirliliğinin olup olmadığını takip ediyoruz." dedi.