Konya Ardıçlı TOKİ’de anahtar teslimleri başladı.

Konya Ardıçlı TOKİ’de anahtar teslimleri başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Selçuklu İlçesi Ardıçlı Mahallesi’nde yapımı devam eden TOKİ konutlarında mutlu sona gelindi.

Konutlar hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı
Bin 57 konuttan oluşan 1. etap konutlarının ardından bu kez de 2. ve 3. etaplardaki 2+1 ve 3+1 konutlar, hak sahiplerine teslim edilmeye başlandı. Aralarında basın mensuplarının da bulunduğu hak sahipleri sabahın erken saatlerinde ellerinde evraklarıyla birlikte anahtar teslimatı için teslim ofisine geldi. Evraklar imzalandı, ardından anahtarlar teslim edildi. Çoğunun hayaliydi ev sahibi olmak. Kimi genç yaşta, kimi de ilk kez ev sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Gün saydıkları dairelerini incelediler
Görevliler eşliğinde konutlara geçen hak sahipleri yerleşmek için gün saydıkları dairelerini inceledi. Evin bütün bölümlerini gezen vatandaşlar yeni evlerinin bankolarından Konya manzarasını da seyretti. 

Diğer konutların teslimi için çalışmalar sürüyor
2. ve 3. etapların teslimatlarının hemen ardından 6. Etabın da bir hafta gibi kısa bir süre içerisinde hak sahiplerine teslim edilmesi bekleniliyor. Diğer etaplarda ise inşaat firmaları, taahhüt ettikleri tarihte konutların teslimini yapmak için hummalı çalışma yürütüyor.

Konya’nın en büyük kalabalık mahallelerinden biri olacak 
Mevcut projelerin tamamlanmasıyla bölgede 4 binden fazla konut vatandaşın hizmetine sunulacak. Ardıçlı TOKİ konutları yaklaşım 15-20 bin nüfusu barındıracak.