Jandarma Teşkilatı 185. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Vali Özkan: ''Türk Jandarma Teşkilatı, Tarihimiz Boyunca Güvenlik Hizmetlerini En İyi Şekilde İcra Eden Öncü Kuruluşlardan Biri Olmuştur.''

Jandarma Teşkilatı 185. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Jandarma Teşkilatı 185. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Jandarma Teşkilatı 185. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor
Jandarma Teşkilatı 185. Kuruluş Yıldönümünü Kutluyor

Vali Vahdettin Özkan, Jandarma Teşkilatı’nın 185. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle İl Jandarma Komutanlığında düzenlenen kutlama programına katıldı.

Jandarma Teşkilatımıza; milletimize sunduğu hizmetlerden dolayı teşekkür eden Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Jandarma Teşkilatımızın 185. kuruluş yıl dönümünü hep beraber kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Jandarma Teşkilatı, tarihimiz boyunca güvenlik hizmetlerini en iyi şekilde icra eden öncü kuruluşlardan biri olmuştur. Hukuk sisteminin işletilmesinde önemli bir aktör olarak görev almış, suç ve suçluların oluşmaması için önleyici tedbirler alarak dün olduğu gibi bugün de önleyici kolluk faaliyetlerini arttırarak sürdürmektedir.’’ dedi.

Vali Özkan, ‘Türk Jandarma Teşkilatı, asayiş ve güvenlik hizmetleri ile memleketin birliği ve bütünlüğü açısından önemli bir misyon üstlenmiştir.’

Geleceğe güvenle bakabilmek için güvenlik hizmetlerinin önemine değinen Vali Özkan; ‘‘Jandarma Teşkilatımız; terörle mücadelede, sınırların korunmasında ve demokratik değerlerimizin muhafazasında nitelikli bir görev ifa etmiş, hem insan haklarının muhafazası hem de toplumun beklentilerini karşılayarak hukuk sisteminin işlemesini sağlamaktadır. Türk Jandarma Teşkilatı, diğer paydaş kuruluşlarla beraber Türk Polis Teşkilatı, Silahlı Kuvvetler ve istihbarat kurumları ile iş birliği içinde Türk Milletine bu kutsal güvenlik hizmetini sunarak milletimizin yüksek teveccühüne mazhar olmuştur. Bu misyonun devamı için personelin iyi yetişmesi, bilgi teknolojilerinin etkin kullanılması, ulusal ve küresel risklerin iyi analiz edilmesi ve bu riskleri bertaraf edecek müdahale araçlarının etkinleştirilmesi gerekmektedir. Türk Jandarma Teşkilatı, diğer kurumlarla birlikte milletimizin rahat uyumasını ve geleceğe güvenle bakmasını sağlamak için bu öncü misyonunu sürdürmektedir.’’ dedi.

Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Bu kutsal görevi ifa ederken, fedai can eden şehitlerimizin manevi huzurunda tazimle eğiliyorum. Allah'tan rahmet diliyor, tüm teşkilat personeline, şehitlerimize ve gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyorum.

Kurban Bayramı tatili boyunca güvenli ve huzurlu bir ortam için gerek asayiş gerekse trafik tedbirlerinin yoğunlaşacağını belirten Vali Vahdettin Özkan; ‘‘Yakın bir zamanda hep beraber Kurban Bayramı’nı idrak edeceğiz. Hepinizin Kurban Bayramı'nı gönülden tebrik ediyorum. Bayram süresince, Polis Teşkilatımız ile birlikte, Jandarma Teşkilatımızın da gecesini gündüzüne katarak asayişin ve trafik akışının düzenlenmesini sağlayacaktır. Trafik kurallarına harfiyen uyulması, bayram arifesi, esnası ve sonrasında güvenli ulaşım için hep beraber çalışacağız.’’ dedi.

Jandarma Teşkilatı'nın nitelikli hizmetlerinin artarak devam etmesini temenni eden Vali Özkan; ‘‘Türk Jandarma Teşkilatı mensubu olmak ayrı bir gurur, Türk milletine bu hizmeti sunmak ise ayrı bir keyif. Tekrar, Jandarma Teşkilatı mensuplarına sağlık ve sıhhat diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Jandarma Genel Komutanlığınca düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren Doğanhisar Anadolu Lisesi 11. sınıf öğrencisi Yusuf Can Kalem’e ödülü Vali Özkan tarafından takdim edildi.

Jandarma Köpek Timlerinin gösterisi ile devam eden kutlama programı Jandarma Marşının okunması, tören geçişi ve stantların gezilmesiyle sona erdi.

Jandarma Teşkilatı’nın 185. kuruluş yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen kutlama programına Vali Vahdettin Özkan’ın yanı sıra; Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, İl Jandarma Komutanı Tümg. Cemil Lütfi Özkul, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, İlimiz protokol üyeleri, jandarma personeli ve aileleri katıldı.