Gazze'de savaşın 221. günü: Gazze'nin hem kuzey hem güney ucunda şiddetli çatışmalar var

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırının 221'inci gününde çatışmalar tekrar şiddetlendi. Gazze Şeridi'nin hem kuzeyinde hem de güneyinde İsrail saldırıları devam etti. İlk kez uluslararası bir Birleşmiş Milletler (BM) çalışanı hayatını kaybetti. Washington yönetiminden ise "Gazze'de olanları soykırım olarak görmüyoruz" açıklaması geldi.Gazze'de son haftaların en şiddetli çatışmaları yaşanıyor.İsrail ordusunun, Hamas'ın tekrar yapılandığını öne sürerek yeniden saldırı başlattığı Cebaliye Mülteci Kampı'nda ölenler oldu. Nuseyrat Mülteci Kampı da vurulan noktalardandı.Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta da durum aynı. İsrail ordusunun havadan ve karadan düzenlediği saldırılar devam etti. Ordu, Gazze'ye insani yardımların ulaştırıldığı otoyolu ele geçirdi.Uluslararası yardım kuruluşları bu bölgeden Gazze'ye gıda, tıbbi malzeme ve yakıt akışının durduruğunu açıkladı. Hamas, İsrail bombardımanı nedeniyle, 4 rehineyi korumakla görevli Hamas üyeleriyle irtibatın kesildiğini açıkladı.Refah'ta bir hastaneye doğru giden Birlemiş Milletler (BM) aracı hedef alındı.BM Sözcüsü, çatışmalarından başından bu yana ilk kez uluslararası bir BM çalışanının öldüğünü duyurdu.Hayatını kaybeden BM çalışanı sayısı ise 190'ı aştı.Amerikalı yazar Dan Senor'a konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Hamas silah bırakır, teslim olur ve esirleri teslim ederse, savaş yarın bitebilir." dedi.Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarını soykırım olarak görmediklerini söyledi.Sullivan, "Refah'a yönelik kapsamlı bir operasyon hata olur" sözlerini yineledi.Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı, Erez sınır kapısından Gazze'ye gönderilen yardımların İsrailli yerleşimciler tarafından yağmalanmasını da "Kabul edilemez" olarak niteledi.Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise Gazze savaşı sona ermediği sürece Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine yönelik saldırıların bitmeyeceğini söyledi.

Gazze'de savaşın 221. günü: Gazze'nin hem kuzey hem güney ucunda şiddetli çatışmalar var
Gazze'de savaşın 221. günü: Gazze'nin hem kuzey hem güney ucunda şiddetli çatışmalar var

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırının 221'inci gününde çatışmalar tekrar şiddetlendi. Gazze Şeridi'nin hem kuzeyinde hem de güneyinde İsrail saldırıları devam etti. İlk kez uluslararası bir Birleşmiş Milletler (BM) çalışanı hayatını kaybetti. Washington yönetiminden ise "Gazze'de olanları soykırım olarak görmüyoruz" açıklaması geldi.

Gazze'de son haftaların en şiddetli çatışmaları yaşanıyor.
İsrail ordusunun, Hamas'ın tekrar yapılandığını öne sürerek yeniden saldırı başlattığı Cebaliye Mülteci Kampı'nda ölenler oldu. Nuseyrat Mülteci Kampı da vurulan noktalardandı.
Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ta da durum aynı. İsrail ordusunun havadan ve karadan düzenlediği saldırılar devam etti. Ordu, Gazze'ye insani yardımların ulaştırıldığı otoyolu ele geçirdi.
Uluslararası yardım kuruluşları bu bölgeden Gazze'ye gıda, tıbbi malzeme ve yakıt akışının durduruğunu açıkladı. Hamas, İsrail bombardımanı nedeniyle, 4 rehineyi korumakla görevli Hamas üyeleriyle irtibatın kesildiğini açıkladı.
Refah'ta bir hastaneye doğru giden Birlemiş Milletler (BM) aracı hedef alındı.
BM Sözcüsü, çatışmalarından başından bu yana ilk kez uluslararası bir BM çalışanının öldüğünü duyurdu.
Hayatını kaybeden BM çalışanı sayısı ise 190'ı aştı.
Amerikalı yazar Dan Senor'a konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu "Hamas silah bırakır, teslim olur ve esirleri teslim ederse, savaş yarın bitebilir." dedi.
Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ise İsrail ordusunun Gazze'deki saldırılarını soykırım olarak görmediklerini söyledi.
Sullivan, "Refah'a yönelik kapsamlı bir operasyon hata olur" sözlerini yineledi.
Amerikan Ulusal Güvenlik Danışmanı, Erez sınır kapısından Gazze'ye gönderilen yardımların İsrailli yerleşimciler tarafından yağmalanmasını da "Kabul edilemez" olarak niteledi.
Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ise Gazze savaşı sona ermediği sürece Lübnan'ın güneyinden İsrail'in kuzeyine yönelik saldırıların bitmeyeceğini söyledi.