Down Sendromlu Bireyler Merkezi, Üniversite Etkinliklerinde İlgi Odağı Oldu
Necmettin Erbakan Üniversitesi tarafından düzenlenen UPUES 2024 ve Pediatri Kongresi’nde, Meram Belediyesi tarafından kurulan Down Sendromlu Bireyler Yaşam Destek Merkezi (DOSD Meram) ilgi odağı oldu.
İlk olarak, Necmettin Erbakan Üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Yerleşkesi’ndeki Nezahat Keleşoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ve öğretmenlerin bilimsel çalışmalarının paylaşıldığı Türkiye’nin tek sempozyumu olan 4. Uluslararası Projeden Uygulamaya Eğitim Sempozyumu (UPUES 2024) kapsamında DOSD Meram standı yoğun ilgi gördü. Eğitimciler, sempozyum öncesinde ve sonrasında DOSD Meram standını ziyaret ederek merkezle ilgili bilgi edinme fırsatı buldular.
NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Kurnaz, down sendromlu çocukların eğitim faaliyetlerine katkıda bulunan DOSD Meram’ın sempozyumda yer almasının kendisini mutlu ettiğini ifade etti. Katılımcıların yaklaşık üç bin kişilik dinleyici kitlesinin, down sendromlu çocuklarla ilgili daha önce duymadıkları bilgileri öğrenme fırsatı bulduklarını belirten Doç. Dr. Kurnaz, aynı zamanda merkezin faaliyetleri hakkında bilgi edinme ve gerektiğinde merkeze başvurma imkanı da sağlandığını vurguladı. NEÜ Özel Eğitim Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Ümit Savaş Taşkesen ise, üniversite, sivil toplum ve belediye iş birliği çerçevesinde gerçekleştirilen DOSD Meram’ın model yapısının ve eğitim uygulamalarının sahada kendini göstermesinin önemine dikkat çekti.
DOSD Meram, Necmettin Erbakan Üniversitesi’nin pediatrinin temel ve güncel konularının tartışıldığı bir diğer program olan 2. Meram Pediatri Kongresi’nde de yoğun ilgi gördü. Kongrede, DOSD Meram standını ziyaret eden bilim insanları, merkezin çalışmaları ve eğitim programları hakkında merak ettikleri soruları yanıtladılar. DOSD Meram danışmanlarından ve NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyesi Dr. Fatih Koçak, merkezin amaçlarının down sendromlu çocukların farkındalıklarını artırmak, kültürel özellikleriyle ilgili çeşitli disiplin alanlarıyla ilişkilerini güçlendirmek ve iletişim sağlamak olduğunu belirtti. Ayrıca, merkezin sadece bir rehabilitasyon merkezi değil, aynı zamanda bir sağlıklı yaşam merkezi olduğunu vurgulayan Dr. Koçak, kongrede kurulan standın bu amaca hizmet ettiğini ifade etti.