Yüksek motivasyonla önce kanseri yendi sonra isini büyüttüArif Yavuz- Afyonkarahisar'da organizasyon ve çiçekçilik isi yapan Sükran Kulaçoglu: - "Bu duruma sifirin altindan geldim, bundan sonra da durmayacagim. Insallah, simdi de Türkiye geneline hizmet verebilecegim çiçek ve seramik üretimine geçmeyi planliyorum. Hedeflerim hep büyüme yönünde"

Yüksek motivasyonla önce kanseri yendi sonra isini büyüttüArif Yavuz- Afyonkarahisar'da organizasyon ve çiçekçilik isi yapan Sükran Kulaçoglu:
- "Bu duruma sifirin altindan geldim, bundan sonra da durmayacagim. Insallah, simdi de Türkiye geneline hizmet verebilecegim çiçek ve seramik üretimine geçmeyi planliyorum. Hedeflerim hep büyüme yönünde"

AFYONKARAHISAR (AA) - ARIF YAVUZ - Meme kanserini, motivasyonunu yüksek tutup çalisarak yenen 41 yasindaki Sükran Kulaçoglu, organizasyon isinin yanina çiçekçiligi de ekleyerek hedef büyüttü.

Dumlupinar Mahallesi'nde organizasyon ve çiçekçilik üzerine is yeri sahibi olan Kulaçoglu, 2016'da yaptirdigi tetkiklerde meme kanseri oldugunu ögrendi. Hastaligi nedeniyle özel bir firmada yaptigi muhasebecilik isine ara veren Kulaçoglu, tedavisi devam ederken moral ve motivasyonunu yüksek tutup kendini çalismaya verdi.

AA muhabirine, hastaligi yenme sürecini anlatan 41 yasindaki Kulaçoglu, doktoru kansere yakalandigini söylediginde psikolojisinin alt üst oldugunu dile getirdi.

Ailesi ve arkadaslarinin da kendisi gibi çok üzüldügünü belirten Kulaçoglu, planlanan tedavi kapsaminda Ankara'da iki kez ameliyat oldugunu, kemoterapi ve radyoterapi aldigini söyledi.

- "Hiçbir kadin pes etmemeli"

Tedavi süresince isine ara vermek zorunda kaldigini kaydeden Kulaçoglu, radyoterapi döneminde ise kendi isini kurmaya karar verdigini belirtti.

Bu süreçte bir pasajda dükkan tutarak basladigi özel gün organizasyonu isini keyifle yaptigini ifade eden Kulaçoglu, 2 yil önce isine çiçekçiligi de ekledigini anlatti.

Kulaçoglu, müsterilerine karsi güler yüzü ve çalisma temposuyla 4 yil içerisinde kanseri yendigini kaydederek, söyle konustu:

"Bu sürede moral ve motivasyonumu yüksek tutmamin, stresten uzaklasmamin kanseri yenmemde etkili oldugunu düsünüyorum. Ben bu ise kanser sürecimde sifirdan basladim. Bir taraftan sagligimla, bir taftan da dükkanimla ilgili çalistim. Ben basardim, diger kadinlar da basarabilir. Hiçbir kadin pes etmemeli. Çünkü bizim kadinlarimiz güçlüdür. Herkes en kötü sartlarda bile en iyi seyleri yapabilir. Dirayet, inanç ve kendine güven oldugu sürece basarilabilir. Bu duruma sifirin altindan geldim, bundan sonra da durmayacagim. Insallah, simdi de Türkiye geneline hizmet verebilecegim çiçek ve seramik üretimine geçmeyi planliyorum. Hedeflerim hep büyüme yönünde."