Yozgatli genç kadin güresçiler, milli takima girmeyi hedefliyorÖmer Ertugrul

Yozgatli genç kadin güresçiler, milli takima girmeyi hedefliyorÖmer Ertugrul

YOZGAT (AA) - Yozgat'ta 15 genç güresçi, 17 Yas Alti Kadinlar Türkiye Sampiyonasi'na hazirlaniyor.

Yaslari 10 ile 17 arasinda degisen sporcular, 26-28 Mart'ta Yozgat'ta düzenlenecek sampiyona için Çok Amaçli Spor Salonu'nda antrenör Rabia Köse yönetiminde hazirliklarini sürdürüyor.

Gençlik ve Spor Il Müdürlügü Güres Antrenörü Rabia Köse, basin mensuplarina, sampiyonaya 15 sporcu ile katilacaklarini belirterek, "Kadinlardan gürese yogun ilgi var. Biz de kadinlari gürese daha fazla çekmeye çalisiyoruz. Sporcularimiz antrenmanlari kaçirmiyor. Bir yilda çok mesafe katettik, çok derece çikarttik." diye konustu.

Sporculardan 17 yasindaki Aysima Güngör, 2022'de Okullar Arasi Türkiye Güres Sampiyonasi'nda 3'üncü oldugunu aktardi.

Güresi severek yaptigini ve hayatinin bir parçasi oldugunu vurgulayan Aysima, "Kadinlarin gücünü kanitlamak için gürese basladim. Hedefim, milli takima girmek, Avrupa ve dünya sampiyonalarinda derecek yapmak." ifadelerini kullandi.

Ayten Yilmaz (17) ise gürese yeni basladigini ve 4 aydir antrenmanlara katildigini dile getirdi.

Bu sporu seçerken "Dangal" filminden etkilendigini belirten Ayten, "Dangal filmini izlemistim. Daha sonra güres yapmaya karar verdim ve basladim. Hedefim milli takima girip Avrupa'da ve dünyada hem ülkemin adini hem de kendi ismimi duyurmak." degerlendirmesinde bulundu.