Yozgat Sehir Hastanesi günde ortalama 4 bin 700 hastaya hizmet sunuyorÖmer Ertugrul- Bashekim Mustafa Kozan: - "Normal servislerimiz yüzde 80, yogun bakimimiz ise yüzde 85 dolulukla hizmet vermekte. Çevre iller için de 24 saat çalisan bir anjiyo ünitesi bulunmaktadir" - Hastanede tedavi gören Ahmet Basar: - "Hastanemiz 5 yildizli otel gibi. Allah devletimizden razi olsun"

Yozgat Sehir Hastanesi günde ortalama 4 bin 700 hastaya hizmet sunuyorÖmer Ertugrul- Bashekim Mustafa Kozan:
- "Normal servislerimiz yüzde 80, yogun bakimimiz ise yüzde 85 dolulukla hizmet vermekte. Çevre iller için de 24 saat çalisan bir anjiyo ünitesi bulunmaktadir"
- Hastanede tedavi gören Ahmet Basar:
- "Hastanemiz 5 yildizli otel gibi. Allah devletimizden razi olsun"

YOZGAT (AA) - ÖMER ERTUGRUL- Türkiye'nin ilk sehir hastanesi olan Yozgat Sehir Hastanesi, günlük ortalama 4 bin 700 hastaya hizmet sunuyor.

Kent merkezinde 16 Ocak 2017'de hizmete açilan, 1870 personelin istihdam edildigi, 475 yatakli Yozgat Sehir Hastanesi, çevre illerden hastalara da hizmet veriyor.

Hastanede günlük ortalama 4 bin hastaya polikliniklerde, 700 hastaya da acil serviste hizmet sunuluyor.

Yozgat Sehir Hastanesi Bashekimi Dr. Mustafa Kozan, AA muhabirine, hastanenin sadece kent merkezi degil ilçeler ve çevre illere de saglik hizmeti sunan bölge hastanesi konumunda oldugunu söyledi.

Kentin 2017'de sehir hastanesiyle hasta sevk eden degil, hasta kabul eden il haline geldigini anlatan Kozan, "Hastanemizde toplamda 80 bin ameliyat, 13 bin dogum gerçeklesti. Pandemi döneminde her zaman arttirilabilir fiziksel kapasitemizle hastanemiz, hem normal hem de pandemi hizmetine devam etmistir. Ayni sekilde depremde de depremzedelere saglik hizmeti verdi, depremden etkilenen illerdeki bashekimlerle irtibatta olarak gerekli destegi sagladi." dedi.

Kozan, Türkiye'nin ilk sehir hastanesi olmanin gururunu yasadiklarini ifade ederek, "Yozgat Sehir Hastanesi, ayni zamanda Avrupa'nin en iyi dijital hastanesi unvanina sahip bir hastanedir. Biz bütün dijitallesme adina her türlü olanagi saglayarak hastalar ve çalisanlarimiza tam güvenli saglik hizmet vermekteyiz." diye konustu.

Hastanede A-B yogun bakim, koroner, ameliyat sonrasi yogun bakim ve yeni dogan yogun bakim servislerinin bulundugunu belirten Kozan, "Normal servislerimiz yüzde 80, yogun bakimimiz ise yüzde 85 dolulukla hizmet vermektedir. Çevre iller için de 24 saat çalisan bir anjiyo ünitesi bulunmaktadir. Ilerleyen zamanlarda kalp damar ameliyatlari yapabilecek hale gelecegiz." ifadelerini kullandi.

- "Anne Oteli" hizmet veriyor

Kozan, kentteki ve çevre illerden gelen hastalara en kaliteli saglik hizmetini vermek için çalistiklarini anlatarak, sunlari kaydetti:

"Su an itibariyla 475 yatagimiz mevcut, 123 poliklinikte 123 uzman doktor ve 27 pratisyen hekimimiz bulunmaktadir. Özellikle çevremizdeki Çorum, Kirikkale, Kirsehir, Nevsehir'den hastanemize hasta gelmekte. Sehir hastanesi olmamizdan ötürü arttirilabilir kapasitemiz var. Ilk sehir hastanesi olmanin etkisiyle ilk hizmetleri de yapiyoruz. Onlardan biri de anne otelidir. Özellikle yeni dogan yogun bakimda bebekleri yatan annelere sürekli bebeklerinin yaninda olmalarini saglayabilmek adina anne oteli hizmeti vermekteyiz. Bu hizmet hastalar tarafindan da memnuniyetle karsilanmakta. Mümkün oldugu kadar hastalarimiza daha konforlu bir tedavi saglanmak adina elimizden geldigince çalismalarimiza devam edecegiz."

- Hastalar da hizmetten memnun

Hastalardan Basri Tastan da hastanenin çok güzel oldugunu ifade ederek, "Her branstan üçer, dörder doktor var. Zaman zaman ben de sekerden yatiyorum, hizmetlerinden yararlaniyorum. Yemekleri, bakim hizmetleri çok güzel. Personeli çok titiz, herkese çok güzel davraniyorlar." dedi.

Fatma Nur Yozgatli ise sehir hastanesinin imkanlarindan faydalandiklarini, hastanenin 5 yildizli otel konforunda oldugunu belirtti.

Hüseyin Lale de Yozgat Sehir Hastanesinin yapiminda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan basta olmak üzere tüm emegi geçenlere tesekkür etti.

Ahmet Basar da "Hastanemiz 5 yildizli otel gibi. Allah devletimizden razi olsun. Eskiden hastanemiz küçüktü, daraliyorduk. Simdi Yozgat'in hepsini getir, hepsini alir. Allah, Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan'in isini gücünü rast getirsin." dedi.